معاون دفتر برنامهریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو تصریح کرد: صادرات بیرویه محصولات کشاورزی و عدم معرفی فعالیت جایگزین برای کشاورزان میتواند فشار بر منابع زیرزمینی را ۲ برابر کند و اضافه برداشت از منابع آب زیر زمینی را به بیش از ۱۲ میلیارد متر مکعب برساند.
بیشتر بخوانید: بدهی وزارت نیرو به ۴۰ هزار میلیارد تومان رسید/ توقف ۱۰۰۰ قرارداد صنعت برق به دلیل نوسانات ارز
وی با اشاره به مصرف آب در بخش کشاورزی تصریح کرد: مصرف ناخالص بخش کشاورزی از منابع آبی حدود ۹۰ میلیارد متر مکعب است که ۵۶ میلیارد متر مکعب آن از آبهای زیر زمینی و حدود ۳۴ میلیارد متر مکعب آن از منابع آبهای سطحی است.
فهمی با اشاره به رشد تولید محصولات کشاورزی بیان کرد: افزایش نرخ ارز، مزیت صادرات را به همراه دارد که این موضوع میتواند به افزایش تولید محصولات کشاورزی و دامی به منظور صادرات به کشورهای همسایه منجر شود، این افزایش تولید و نوع کشت آن با برداشت غیرقانونی آب از منابع کشور همراه خواهد بود.
معاون دفتر برنامهریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو تصریح کرد: این برداشتهای بیرویه علاوه بر فشار مضاعف بر محیط زیست، به پدیده فرونشست زمین دامن خواهد زد که خود منشأ بسیاری از بحرانهای زیستی مانند کاهش ذخایر سفرهای زیر زمینی در آینده منجر خواهد شد.
بخشهایی از تهران سالانه ۲۵ سانتیمتر نشست میکند که در مقایسه با میانگینهای جهانی رقم بسیار بالای است و عمده این فرونشست در مناطق دشت غربی تهران شامل بخش شهری، شهرکهای اقماری و زمینهای کشاورزی و دشت ورامین که یک منطقه کشاورزی محسوب میشود، اتفاق افتاده است.
انتهای پیام/