رابعی گفت: بیشترین اُفت بارندگی مربوط به استان سیستان و بلوچستان بوده که نسبت به متوسط نیم قرن اخیر معادل ۲۲ درصد کاهش یافته است

سیستان و بلوچستان دارای بیشترین اُفت بارندگی/ رشد ۱۱۴.۷ درصدی بارش در استان ایلامبه گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، فراز رابعی مدیرکل دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران اظهار کرد: از بین استان‌های کشور، بیشترین اُفت بارندگی نسبت به بلندمدت مربوط به استان سیستان و بلوچستان بوده که نسبت به متوسط نیم قرن اخیر معادل ۲۲ درصد کاهش یافته است؛ با این حال، این استان در سال آبی جاری یکی از بهترین سال‌های خود را سپری می‌کند.

وی ادامه داد: میانگین بارندگی در ۲۵ استان کشور از اول مهرماه تاکنون، بالاتر از متوسط ۵۰ سال گذشته طی مدت مشابه بوده و استان ایلام بیشترین افزایش میزان بارندگی نسبت به متوسط درازمدت و معادل ۱۱۴.۷ درصد را دارا بوده است.

رابعی در مورد میزان بارش در شش حوضه آبریز اصلی کشور اظهار کرد: متوسط بارندگی در حوضه آبریز مرزی شرق کمتر از نرمال بوده و کاهشی معادل ۸ درصد نسبت به میانگین نیم قرن گذشته را نشان می‌دهد.


بیشتر بخوانید: بارندگی تجمعی حوضه‌های آبریز درجه یک کشور به ۹۰ میلی متر رسید


مدیرکل دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران با اشاره به آمار ثبت شده در ایستگاه‌های مبنای وزارت نیرو، میزان بارش تجمعی کشور در سال آبی جاری را معادل ۲۰۰.۹ میلی‌متر عنوان کرد و گفت: متوسط بارش کشور در مدت مشابه سال گذشته معادل ۹۰ میلی‌متر و متوسط بلندمدت آن معادل ۱۶۱.۹ میلی‌متر بوده است.

رابعی افزود: از مجموعه ۱۰۴ ایستگاه مبنای باران سنجی تحت عملکرد وزارت نیرو، بیشترین میزان بارش ثبت شده از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۰ اسفند، مربوط به ایستگاه چلگرد استان چهارمحال و بختیاری معادل ۱۳۴۶.۸ میلی‌متر و کمترین آن مربوط به ایستگاه امور آب سیستان معادل ۲۲ میلی‌متر است.

وی بیشترین تاثیر جبهه بارشی در افزایش مقدار بارندگی طی یک هفته گذشته را مربوط به حوضه آبریز تالش مرداب انزلی و معادل ۳۳ میلی‌متر عنوان کرد و گفت: این جبهه بارشی سبب افزایش متوسط میزان بارندگی در حوضه مرزی غرب از ۶۹۵ میلی‌متر در تاریخ ۱۳ اسفند به ۷۲۸ میلی‌متر در تاریخ ۲۰ اسفند شده است. همچنین جبهه بارشی ظهور یافته طی یک هفته گذشته سبب افزایش شش میلی‌متری متوسط بارندگی کشور شده است.

مدیرکل دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران تصریح کرد: میانگین بارندگی استان تهران در همین مدت، معادل ۲۲۴.۵ میلی‌متر بوده که نسبت به متوسط ۵۰ سال گذشته، ۳۳ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی یادآوری کرد: بر اساس ظهور جبهه بارشی طی یک هفته گذشته، میانگین بارندگی استان تهران معادل ۰.۷ میلی‌متر افزایش یافته است.
انتهای پیام/

کاهش ۸ درصدی متوسط بارندگی در حوضه آبریز مرزی شرق

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۵ ۱۷ فروردين ۱۳۹۸
سیستان و بلوچستان سال گذشته ،بیشترین بارندگی را داشت.
آخرین اخبار