سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاهش آمار آسیب دیدگان چهارشنبه آخر سال در استان اصفهان

رئیس مرکز اورژانس استان اصفهان گفت : خوشبختانه طی چند سال گذشته شاهد کاهش آمار آسیب دیدگان چهارشنبه آخر سال بودیم که این اتفاق نشانه ارتقای فرهنگ مردم خصوصاً در استان اصفهان است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،غفور راستین رئیس مرکز اورژانس استان اصفهان امروز در نشست خبری مخاطرات و معضلات اجتماعی چهارشنبه سوری با اشاره به آیین چهارشنبه سوری در فرهنگ ایرانی و پیامد‌های ناگوار نادرست برگزار کردن این مراسم در چهارشنبه آخر سال اظهار کرد: در گذشته در چهارشنبه سوری مردم با روشن کردن آتش به استقبال سال جدید می‌رفتند، اما متأسفانه اکنون این سنت دیرینه به چهارشنبه سوزی و انفجار‌های ناشی از ترقه و فشفشه‌ها تبدیل شده است.

 
وی با بیان اینکه خوشبختانه طی چند سال گذشته شاهد کاهش آمار آسیب دیدگان چهارشنبه آخر سال بودیم، افزود: این اتفاق نشانه ارتقای فرهنگ مردم خصوصاً در استان اصفهان است.
 
رئیس مرکز اورژانس استان اصفهان ادامه داد: از سال ۹۳ تا ۹۵ سیر نزولی آمار آسیب دیدگان ناشی از چهارشنبه سوری را داشتیم و فقط سال گذشته با ۲۰ درصد افزایش مجروحان روبه‌رو شدیم. در سال ۹۵ حدود ۷۰ مصدوم در سال ۹۶ این آمار به ۹۱ نفر رسیدکه ۱۴ نفر از این مجروحان در مراکز درمانی بستری و مابقی به صورت سرپایی درمان شدند.
راستین با بیان اینکه در حوادث چهارشنبه سوری سال ۹۶ یک مورد قطع دست داشتیم، گفت:: بیشترین آسیب دیدگان این حوادث گروه سنی ۱۵ تا ۲۵ سال بوده‌اند و اندام‌های اصلی بدن آن‌ها جراحت داشته است و آثار بعضی از این سوختگی‌ها تا آخر عمر هم قابل برطرف کردن نیست که با از دست دادن اندام‌ها در انجام کار‌ها دچار مشکل می‌شوند و از نظر روحی هم وضعیت مناسبی نخواهند داشت.
 
وی تصریح کرد: اگر والدین نقش خود را به خوبی ایفا کرده و در مراقبت فرزندان همت کنند، شاهد حوادث جبران ناپذیر و وارد شدن صدمات به فرزندان خود نخواهند بود.
 
رئیس مرکز اورژانس پزشکی استان اصفهان گفت:: امروز مراکز اندکی ترقه استاندارد توزیع می‌کنند و پیدا کردن این مکان‌ها بسیار سخت است، اگر نوجوانان و جوانان از ترقه‌های غیر استاندارد به طور صحیحی نگهداری نکنند انفجار آن‌ها باعث ایجاد عارضه می‌شود.

راستین اضافه کرد: حمل ترقه‌های غیر استاندارد در کوله پشتی و کیف خطرناک است و با وارد شدن هرنوع ضربه‌ای احتمال انفجار و شروع یک آتش‌سوزی و آسیب‌های جبران ناپذیر وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه تأمین ترقه استاندارد باید با اصول و احتیاط لازم انجام شود اظهار کرد: ترقه‌های استاندارد نباید در کیف و جیب‌های فرزندان در مکان‌های خطرناک و پرحرارت و دارای برق نگهداری شوند متأسفانه از ابتدای اسفند ماه تا کنون دو مصدوم داشتیم که در وضعیت جسمی و روانی خوبی نیستند که در حین ساختن بمب یا نارنجک دچار حادثه شدند.
 
رئیس مرکز اورژانس پزشکی استان اصفهان با بیان اینکه اگر مردم از کار‌های ذکر شده پرهیز کنند عوارض ناشی از بمب و نارنجک هم کم می‌شود گفت: گاهی اوقات نوجوانان و جوانان به شوخی نارنجک و ترقه را جلوی عابران پیاده پرتاب می‌کنند که همین انفجار‌های ناگهانی ترقه‌ها می‌تواند مشکلات قلبی برای عابران ایجاد کند.
راستین تأکید کرد: متأسفانه طی سالیان گذشته شاهد بودیم که پرتاب ترقه به سمت خودرو‌های حاوی برق و جریان سوخت و الکتریسیته انفجار‌های بزرگی همراه داشته است و علاوه بر این پرتاب ترقه به سمت پمپ بنزین‌ها و مخازن سوخت باعث آتش سوزی‌های غیرکنترلی شده است.
 
وی گفت: اگر فرزندان در محدوده طبیعت آتش را روشن می‌کنند از خاموش کردن آن اطمینان پیدا کرده و سپس محل را ترک کنند، خاموش نبودن آتش می‌تواند منابع طبیعی را به آتش بکشد.
 
رئیس مرکز اورژانس پزشکی استان اصفهان یادآور شد: بمب‌ها و نارنجک‌ها ترکیبی از موارد محترقه، منفجره، خرده شیشه و آهن و سنگ هستند و هر کدام از آن‌ها به عنوان یک ترکش عمل می‌کنند و دانستن این اطلاعات برای والدین ضرورت دارد که در این زمینه مراقبت‌های لازم را از فرزندان انجام دهند.
 
راستین گفت: شهروندان هنگام برخورد با مصدومان از تجمع در مکان پرهیز کنند تا نیرو‌های اورژانس به موقع در محل حادثه برای امدادرسانی حضور پیدا کنند.
 
وی ادامه داد: اگر در محلی حادثه انفجار اتفاق افتاد باید مردم مصدوم را از محل حادثه خارج کنند و با اورژانش ۱۱۵ وآتش نشانی ۱۲۵ تماس گرفته و حادثه را گزارش دهند تا با اعزام به هنگام نیرو‌ها ارائه خدمات به مجروحان انجام شود.
رئیس مرکز اورژانس پزشکی استان اصفهان با تأکید بر اینکه متأسفانه بیشترین آسیب‌های حوادث چهارشنبه سوری در ناحیه صورت و چشم است، گفت:: باید مردم از دستکاری چشم مجروح خودداری کنند تا از وارد شدن خسارت‌های بیشتر در سلامت جسم مجروح حادثه جلوگیری شود.
 
راستین اضافه کرد: فرهنگ سازی در این زمینه لازم است و می‌طلبد که مردم با شنیدن صدای آژیر آمبولانس مسیر را برای عبور آن باز کنند تا نحوه خدمات رسانی به مجروحان حوادث با صحبت بیشتری فراهم شود.
 
وی تصریح کرد: متأسفانه در بافت شهر اصفهان یک مسیر ویژه امداد برای نیرو‌های اورژانس هلال احمر، پلیس، آتش نشانی و دستگاه‌های امدادی وجود ندارد با توجه به اینکه امروز توسعه شهری قابل تحسین است وجود این مسیر‌های ویژه در حوزه امداد و نجات و دسترسی بهتر به حوادث ضروری است.
 
رئیس مرکز اورژانس پزشکی استان اصفهان با اشاره به تقارن آماده باش ستاد نوروزی با چهارشنبه آخر سال که باعث شده همه بیمارستان‌ها در حال آماده باش باشند، اظهار کرد: اکنون تعداد ۶۰ بیمارستان و ۱۴۵ پایگاه جاده‌ای شهری اورژانس پیش بیمارستانی از روز شنبه در حال آماده باش ۱۰۰ درصدی هستند.
 
راستین تأکید کرد: تعداد چهار بیمارستان هم به طور ویژه برای سوانح چهارشنبه آخر سال در نظر گرفته شده است، چهارشنبه آخر سال باهماهنگی‌های انجام شده طب اورژانس و چشم پزشک برای ارائه خدمات به مجروحان حضور دارند و بیمارستان فیض برای خدمت‌رسانی بیماران چشمی در حال آماده باش خواهد بود.
 
وی تأکیدکرد: همه امکانات سازمان اورژانس اصفهان در حوزه معاونت بهداشت و درمان، خدمات سفر با محوریت دانشگاه علوم پزشکی است و بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه و بیمارستان‌های خیریه و خصوصی وابسته به دستگاه‌ها نیز در حال آماده باش هستند و کد‌های اورژانس پیش بیمارستانی در شهر و استان اصفهان تا یازدهم فروردین ماه برای ایجاد احساس امنیت مردم و مسافران و ارائه خدمات به حادثه دیدگان مستقر خواهند بود.
 
انتهای پیام/م


آماده‌باش ۶۰ بیمارستان و ۱۴۵ پایگاه اورژانس در استان اصفهان برای چهارشنبه آخر سال

برچسب ها: اورژانس ، حوادث
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.