سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

کالاهای غیر ضروری در سبد وارداتی کشور/ چرا ۱۹۶۰۰ واردکننده در کشور وجود دارد؟

واردات کالا‌های غیر ضروری تعطیلی بسیاری از کارخانه‌ها را به همراه داشته و از طرفی افراد بسیاری را بیکار کرده است.

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در چند ۱۰ سال اخیر که کشور با تحریم های آمریکا روبه‌رو بوده، یکی از مهمترین سیاستگذاری های واردات، کاهش یا قطع واردات اقلام لوکس یا اقلام دارای مشابه داخلی بوده است. بر این اساس با محدودیت ارزی ناشی از کاهش صادرات نفت و صادرات اقلام غیرنفتی، دولت‌ها نیز تصمیماتی برای محدودیت واردات این اقلام گرفته‌اند.

واردات کالا‌های غیرضروری از جمله معضلاتی است که تعطیلی بسیاری از کارخانه‌ها را به همراه داشته و از طرفی افراد بسیاری را بیکار کرده است و نفس تولیدکنندگان ایرانی را به شماره انداخته است.

واردات اقلامی همچون سنگ پا، سنجاق قفلی، سگک، فلاسک، آدامس، دستگیره در و پنجره، قفل، چکش و پتک، بیل، فندک، سس، قرقره، کلنگ، قیچی، چتر، زیپ، شامپو، شانه سر و... بیش از آنکه توجیه فنی و اقتصادی داشته باشد، گواه این حقیقت است که واردکنندگان این کالا‌ها با سود‌های میلیاردی و در غفلت دولت و مجلس، کمر به نابودی تولید و تولیدکننده ملی بسته‌اند و جز سود و نفع شخصی، چیز دیگری برایشان مهم نیست.

برمبنای محاسبات، از ۲۹ قلم کالای وارداتی لوکس یا دارای مشابه داخلی، واردات این اقلام در هشت‌ماهه سال ۹۷ از لحاظ وزنی به بیش از ۲۵.۵ هزار تن و از لحاظ ارزش ارزی نیز به ۱۵۷ میلیون دلار رسید. بر این اساس ارزش واردات این محصولات با دلار ۱۰ هزار تومانی به بیش از هزار و ۵۷۰ میلیارد تومان رسید. همچنین از آنجاکه این اقلام با دلار ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شده‌اند، مابه‌التفاوت واردات این ۲۹ قلم کالا با دلار ۴۲۰۰ به دلار ۱۰ هزار تومانی، رانتی بیش از ۹۲۸ میلیارد تومان برای واردکنندگان ایجاد کرده است که رقم چشمگیری است.

هیچ وقت دولت بر وارداتی که با ارز آزاد انجام می شود ورود نمی کند

محمدرضا مودودی سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، گفت: هیچ وقت دولت بر وارداتی که با ارز آزاد انجام می شود ورود نمی کند و نباید برای هر فعالیت بخش خصوصی تبدیل به مانع شود و به جای این بخش تصمیم گیری کند. برای واردات و صادرات چارچوب‌های مشخصی تدوین شده است.

مودودی افزود: هیچ تخصیص ارزی برای کالاهای غیر ضروری وجود ندارد و واردات هر کالایی که در داخل کشور تولید می شود طبق دستور کار دولت و مجلس ممنوع است.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: در تدوین جدید قانون واردات و صادرات، ۱۰۰ کالا به لیست ممنوعه واردات اضافه و ۲۹۳ کالا حذف شده است.

۱۹ هزار و۶۰۰  واردکننده در کشور وجود دارد

مودودی با بیان اینکه ارزبری ۵۰ میلیون دلار برای واردات مربا کجا بکار رفته است؟ افزود: به طور قطع تاکنون در مغازه‌ها اعلام نیازی درباره مربای خارجی نبوده است، بنابراین ردیف واردات مربا مربوط به نوعی ژله خاص بوده که برای تولید شکلات استفاده شده است و در زمینه سنگ پا نیز باید بگویم بخش خصوصی از ارز خود برای واردات این محصول استفاده کرده و این سوال ایجاد می‌شود که ما هنوز در اقتصاد به سطحی از رقابت پذیری نرسیده ایم؟

وی در خصوص رقابت برند‌های ابرانی در بازار‌های جهانی، تصریح کرد: ما در حوزه صادرات بیش از ۹ هزار و ۶۰۰ شرکت صادرکننده داریم، اما کمتر از ۵۰۰ شرکت بیش از ۱۰ میلیون دلار در سال صادرات داشته اند و صادرات یک میلیارد دلار تنها مختص کمتر از چند شرکت است.

سرپرست سازمان توسعه و تجارت اظهار کرد: ۱۹ هزار ۶۰۰ واردکننده در کشور داریم که تعداد اندکی از آن‌ها بالای ۱۰ میلیون دلار واردات داشته اند؛ بنابراین تا زمانی که در داخل دلواپسیم که یک لیوان یا آب معدنی توان رقابت با محصول خارجی دارد یا خیر؟ یعنی برنامه‌ای برای برونزا کردن اقتصاد نداشته ایم و متناسب این هدف بدرستی منابع را تخصیص نداده ایم.

وی گفت: بخش خصوصی مدعی بود که اگر نرخ ارز تعدیل شود جهش نرخ ارز خواهیم داشت، اما شاهد بودیم که با تغییر نرخ ارز تغییری در صادرات نداشتیم و این موضوع نشان داد مشکل جای دیگری است.


بیشتر بخوانید: آماری از عجیب‌ترین کالای وارداتی به ایران/ باز شدن پای سنگ پای خارجی به بازار! + فیلم


ورود کالا‌های غیرضروری بدون انتقال ارز به زیان کشور است

سیدناصر موسوی لارگانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، با اشاره به زیان‌های واردات بدون انتقال ارز گفت: این موضوع باعث واردات کالا‌های غیرضروری به کشور می‌شود.

لارگانی افزود: اگر این مجوز داده شود که کالا بدون انتقال ارز وارد کشور شود ممکن است مشکلاتی در اقتصاد کشور ایجاد کند، چرا که بدون انتقال ارز امکان ورود هر کالایی حتی کالا‌های که در کشور تولید شده وجود دارد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اگر صادراتی از سوی تولیدکنندگان انجام شده و در ازای صادرات به صادرکننده اجازه داده شود که به جای ارز وارداتی کالای موردنیاز کشور را وارد کند، مشکلی در اقتصاد کشور ایجاد نمی‌شود.

وی با بیان اینکه پتروشیمی‌ها باید درصدی از ارز صادراتی خود را در سامانه نیما ارائه دهند، گفت: پشتوانه ارزی کشور باید با ارائه ارز صادراتی به سامانه نیما حفظ شود.

بانک مرکزی و بانک‌های عامل باید برنامه‌ای برای واردات کالا ترسیم کنند

موسوی لارگانی با بیان اینکه واردات کالا‌های غیرضرور اشتغال کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد، ادامه داد: با این اقدام تورم گریبان کشور را گرفته و پشتوانه ارزی کشور کاهش می‌یابد.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: بانک مرکزی و بانک‌های عامل باید برنامه‌ای برای واردات کالا ترسیم کنند تا واردکنندگان نتوانند کالا‌هایی خارج از لیست مورد نیاز وارد کرده و مابقی ارز مورد نیاز را به کشور وارد کنند.

وی با بیان اینکه پتروشیمی پس از نفت بیشترین حجم صادرات را دارد، افزود: پتروشیمی‌ها باید درصدی از ارز صادراتی خود را برای واردات مواد اولیه خود یا کالا‌های موردنیاز اختصاص دهند و مابقی را در سامانه نیما ارائه کنند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه پشتوانه ارزی کشور باید با ارائه ارز صادراتی به سامانه نیما حفظ شود، تصریح کرد: ارزی که در حال حاضر وارد کشور می‌شود باید به واردات کالا‌های اساسی و کالا‌های مورد نیاز مردم اختصاص یابد.

گزارش از رامین بختیاری

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۵۰ ۰۵ فروردين ۱۳۹۸
چرا مجلس برا این همه واردات غیر ضروری کاری نمیکنه که کمر همه رو شکسته
ناشناس
۰۰:۴۴ ۰۵ فروردين ۱۳۹۸
متاسفانه برخی ازمسوولان ووزارتخانه ها نیز دراین واردات دخیل هستند.مثلااوزارت کشاورزی وبهداشت، محصولات غذاید تراریخته واردمیکننددرحالی که کشاورزان خودمان میتوانندارگانیک تولیدکنند.سموم وکودهای شیمیایی واردمیکنندکه همگی برای کشاورزی وسلامت مردم بسیارمضرهستندجدیدا هم بذر پنبه تراریخته واردکرده وقانون کشت پنبه تراریخته راتصویب کردند.چرابایدکشاورزی ماکه مستقیماباجان وسلامتی مردم درارتباط است قربانی واردات وسودهای کلان برخی شود؟ازقوه قضاییه میخواهیم به این موضوع مهم ورود ورسیدگی نمایند.واردات درمخصولات کشاورزی وکودوسموم کشاورزی،تجارت باجان وسلامتی مردم است که ارمغان آن،شیوع این همه سرطان ونازایی و....است.قوه محترم قضاییه!شمارا به خون شهداقسم میدهیم نسبت به این قضیه اقدام فرماییدوسلطان تراریخته را محاکمه نماییدـ
نوید
۲۳:۱۵ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
دولت جلوی واردات کالای خارجی را بگیرد به اقتصاد ایران ضرر وارد آورده است
ا
۲۰:۵۰ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
قیمت پیاز را کاهش بدهید
بسیجی
۲۳:۱۴ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
ممنوع شدن صادرات و واردات به اقتصاد کمک می کند
ناشناس
۲۰:۰۵ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
چی بگم
کوروش
۱۹:۳۴ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
اینقدر وارد کنندس این اشکال نداره مهم ترین بخش ماجرا اینه که دو سه برابر این قاچاقچی وجود داره و متاسفانه مسئولان مختلف هیچ راهکاری برای مبارزه با این قاچاقچیان ندارن چرا ؟ما تو یک بندر زندگی می کنیم اینقدر قاچاقچی دور برمون هست که نگو
امیر
۱۸:۳۴ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
این رو هم بگیم که برخی شرکت های داخلی با ممنوعیت واردات کالای مشابهشون توی کشور جولان میدن و باعث گرونی میشن

مثل ایران خودرو و سایپا وامثالهم
ناشناس
۱۶:۵۱ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
توروخدا قیمت تمام اجناس را کاهش بدهید خسته شدیم به خدا
ناشناس
۱۵:۴۹ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
باید فروشگاه های آرایشی زنجیره ای بشه و بیشتر روش تسلط پیدا می کنند
ناشناس
۱۴:۵۲ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
برادران مسئول به داد اقتصاد کشور برسيد
ناشناس
۱۶:۱۷ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
من قبلا گفته ام. به زودی...
ناشناس
۱۶:۵۳ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
گل گفتی
ناشناس
۱۳:۳۱ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
سال ۹۸ و اعلام لبیک به منویات مقام معظم رهبری مدظله العالی در سال رونق تولید:
لزوم عزم راسخ دستگاه قضایی در برخورد با مفاسد بانکی بعنوان یکی از گلوگاههای اصلی فساد در کنار اقدام انقلابی مجلس شورای اسلامی در ارائه و تصویب هرچه سریعتر لایحه اصلاح نظام بانکی در صورت تعلل مسئولین دولتی و انحلال موسسات و تعاونی های مالی و اعتباری قارچ گونه براساس منویات مقام معظم رهبری در آغاز سال ۱۳۹۸ در آستان مقدس حرم رضوی در راستای گام دوم انقلاب و نام گذاری سال ۹۸ بنام سال رونق تولید بمنظور ارائه کارنامه قابل قبولی در پایان سال کاری مجلس دهم.

رونق تولید مورد تاکید مقام معظم رهبری در سال ۹۸ در صورتی عملی و اجرایی خواهد گردید که با اقدام جدی در حمایت عملی از تولید همراه گردد و حمایت عملی از تولید یعنی به جریان انداختن نقدینگی کشور و سرمایه های مردمی از بانک ها به سمت تولید و حمایت از کسب و کارهای جوانان بجای برج سازی ،مال سازی -مجتمع های تجاری و پاساژ سازی- و خروج سرمایه کشور بشکل ارز به اسم واردات کالاهای اساسی و ورود غذای سگ و گربه و ماشین های سواری لوکس و فرار سرمایه های مردم برای خرید املاک در خارج از کشور.
ناشناس
۱۶:۵۶ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
زیادنوشتی......
ناشناس
۱۳:۱۷ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
به واردات بد بین باشید و وارد کنندگان زیرا دشمن به راحتی می تواند از طریق همین واردات کمر اقتصاد ایران را بشکند آنقدر دلارهای بی پشتوانه در دنیا ریخته که همه ی ثروت ملی را با بردن تولیدات داخلی به خارج و آئردن اجناس غیر ضرری به داخل در ازای آنها تدارک کند.
ناشناس
۱۶:۵۶ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
درسته
ناشناس
۱۷:۰۰ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
چی میگی
رحیم اقدم
۱۱:۴۹ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
واردات زمانی شکل میگیرد که یا تولید داخلی ندارد ویا تولید داخلی از کیفیت مطلوب برخوردار نیست و یا قیمت قابل رقابت نیست.حمایت از تولید داخل فقط در حد حرف است و عملا حمایتی صورت نگرفته که یکی از دلایل آن عدم احساس مسئولیت تولید کالای استاندارد از طرف تولید کنندگان است.اگر در هر کارخانه ای ایستگاههای کنترل کیفیت باشد و صد البته اگر متولیان و مسؤولین این ایستگاهها با صاحبان کارخانه ها زد و بند نداشته باشند قطع یقین استفاده از کالاهای ایرانی در اولویت مصرف قرار میگیرد.
ناشناس
۱۷:۰۶ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
بله
ناشناس
۱۱:۳۱ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
اگر این وزارت صمت درست کار بکند و مجوز ورود کالاهای غیر ضروری و کالاهائی که مشابه استاندارد آنها در کشور وجود دارد را صادر نکند ، اوضاع تولید در داخل رونق پیدا می کند . به وظایفشان درست عمل نمی کنند . زندگی مردم را با دشوار مواجه کرده اند .
ناشناس
۱۷:۰۶ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
مردم باید کالا و اجناس گران نخرند
ناشناس
۱۱:۰۱ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
بجای اینها خودرو وارد کنید که هر روز جان چندین انسان بی گناه را بخاطر سودجویی برخي میگیرد و چندین خانواده را عزادار میکند..........
ناشناس
۱۷:۰۷ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
بجای اینها خودرو وارد کنید
ناشناس
۱۰:۱۳ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
با این همه واردات چرا مواد مصرفی برای تولید فیلتر هوا و روغن در ایران کم یاب و خیلی گران است؟
ناشناس
۱۷:۰۸ ۰۴ فروردين ۱۳۹۸
خیلی گران
مردم گران نخرند