سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آشپزخانه سلامت؛

پیشگیری از آب مروارید با «آش لخشک»/ راهکاری که هضم غذا را آسان‌تر می‌کند

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در تقویت بینایی و پیشگیری از آب مروارید، همچنین افزایش طول عمر موثر دانست.

به گزارش خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، آش لخشک یکی از غذا‌های سنتی استان خراسان (شهرستان گناباد) و حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی (زینک)، اسیدفولیک، سلنیوم، اسیدچرب امگا ۳، گوگرد، سولفور، مس، فسفر، کلروفیل و غیره است.

برای بررسی خواص آش لخشک و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص آش لخشک

حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ترین خواص آش‌لخشک گفت: این غذا به علت داشتن پروتئین بالا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود از این رو برای کودکان در حال رشد، ورزشکاران و سالمندان بسیار مفید خواهد بود.

وی افزود: فیبر موجود در آش‌لخشک موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و روده می‌شود و علاوه بر اینکه هضم غذا را آسان می‌کند موجب رفع یبوست هم می‌شود.


بیشتر بخوانید: با این خورشت خوشمزه، خوش اخلاق شوید


عظمایی بیان کرد: این آش به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی می‌شود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: آش لخشک موجب تقویت بینایی می‌شود و از آب مروارید (کاتارات) و  تباهی لکه زرد (ماکولا) پیشگیری می‌کند.

عظمایی اظهار کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم و منگنز موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان می‌شود و از پوکی استخوان و آرتروز  پیشگیری می‌کند.

وی گفت: مصرف این غذا موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه می‌شود؛ لذا برای افراد مبتلا به آلزایمر بسیار مفید است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: آش لخشک خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد و موجب رفع انواع عفونت از بدن می‌شود.

وی اظهار کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین‌های A، E و C خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و از آن در برابر انواع بیماری‌ها، مخصوصا سرطان‌ها محافظت می‌کند.

عظمایی گفت: این غذا دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید است و باعث تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و رشد مو می‌شود؛ همچنین از پیری زودرس جلوگیری می‌کند.


بیشتر بخوانید: غذایی محلی برای پیشگیری از بروز آرتروز/ با این کوکو عضلات خود را تقویت کنید


این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: آش لخشک بنیه را تقویت می‌کند؛ لذا برای افراد لاغر و ضعیف بسیار مفید و سودمند است.

وی گفت: از دیگر خواص این غذای خوشمزه می‌توان به  تقویت قوای جنسی، افزایش طول عمر و تقویت دستگاه تنفس اشاره کرد.

مواد لازم آش لخشک

-سبزی آش خرد شده (تره، جعفری، گشنیز و اسفناج) ۵-۴ لیوان
-کشک ساییده غلیظ ۳-۲ لیوان
-پیاز متوسط ۴ عدد
-پودر زیره، تخم گشنیز، شوید و شنبلیله ۴-۳ قاشق غذاخوری
-نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
-روغن حیوانی ۳ قاشق غذاخوری
-لوبیاچیتی، نخود و عدس هر کدام یک لیوان
-آرد ۵-۴ لیوان
-آب به مقدار لازم
-سیرداغ و نعناع داغ برای تزئین

طرز تهیه لخشک

-برای تهیه لخشک، ۵ لیوان آرد، نمک روغن و آب را ترکیب می‌کنیم، آب باید به صورت کم کم اضافه شود تا خمیر شل نشود.
-وقتی خوب ورز دادیم به آن ۲۰ دقیقه استراحت می‌دهیم.
-با وردنه صاف می‌کنیم و به شکل مستطیل برش می‌دهیم.

طرز تهیه آش لخشک

-برای تهیه این غذا ابتدا حبوبات شامل نخود، لوبیاچیتی و عدس را که از قبل خیس کرده‌ایم با مقداری آب می‌پزیم.
-سپس پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن تفت می‌دهیم.
-زردچوبه، فلفل، تخم گشنیز و زیره را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.
-در این مرحله مقداری آب اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم بپزد تا اشکنه آش آماده شود.
-درون یک قابلمه مقداری آب می‌ریزیم و صبر می‌کنیم تا بجوشد.
-سپس سبزیجات را اضافه می‌کنیم.
-آرد خمیر (لخشک) را یکی یکی اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم بپزد.
-اشکنه آش را اضافه می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا بپزد.
-در انتها کشک ساییده را اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم.
-هنگامی که غذا آماده شد با سیر و نعناع داغ تزئین می‌کنیم.
-این آش همراه نان سنگک تازه و سبزی میل می‌شود.
انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.