سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نکات مهم برای خرید برنج مرغوب و سالم

در این مطلب قصد داریم تا نکات مهم برای خرید برنج مرغوب را در اختیار شما قرار دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  این روز‌ها پیدا کردن برنج اصیل ایرانی که یاد و طعم برنج‌های زمان قدیمی‌تر را برای ما زنده کند، کار سختی شده است. متاسفانه واردات برنج‌های خارجی نیز این کار را دشوارتر کرده است. اکثر این برنج‌ها خوب قد کشیده و عطر و بوی خوبی نیز دارند؛ اما پس از پخت طعم خوبی نداشته و مثل دانه‌های پلاستیکی سفت می‌شوند؛ در مطلبی درباره انواع برنج صحبت کرده بودیم، اما در این مقاله قصد داریم تا نکات مهم برای خرید برنج مرغوب را در اختیار شما قرار دهیم.

برنج کهنه بهتر از برنج نو است. این به خاطر این است که برنج هم مانند دانه‌های دیگر مقداری آب دارد که پس از برداشت، آب آن شروع به تبخیر شدن می‌کند؛ بنابراین هر چقدر دانه برنج خشک تر، سفت و فشرده‌تر باشد، حین پخت آب بیشتری جذب کرده و به اصطلاح بیشتر ری می‌کند.

برنجی مرغوب است که یکدست باشد؛ به این معنی که مخلوطی از دانه‌های چاق و لاغر، کوتاه و بلند، ریز و درشت و زرد و سفید نباشد. اگر چه برنج کهنه بهتر از نو است؛ اما باید در مراحل نگهداری آن دقت شود تا برنج کپک نزده و بوی نامطبوع کهنگی و ماندگی را ندهد. هر چه دانه‌های شکسته با به اصطلاح نیم‌دانه‌تر بیشتر باشد، برنج کیفیت کمتری دارد. برنج‌های نیم دانه برای پخت آش، شله زرد، سوپ و ... مناسب اند. برنج مرغوب رنگ بلوری مات و عاج مانند دارد و نه خیلی زرد، سفید و شفاف است. ظاهر آن باریک و قلمی است و بعد از پخت عطر و طعم بی نظیری دارد.

برای این که برنج مرغوب را از نامرغوب تشخیص دهید؛ یکی از راه‌ها این است که تعدادی از دانه‌های آن را زیر دندان خرد کنید. اگر دانه‌ها به سختی خرد شد، نشانه این است که برنج خشکتر بوده و کیفیت بالاتری دارد. همچنین برنج مرغوب اغلب مزه تقریبا شیرین تری دارد و نشاسته بیشتری در آن حس خواهید کرد.

برای این که عطر برنج را تشخیص دهید؛ یک راه جالب، دمیدن هوای گرم از دهان به مقداری از دانه‌ها است. راه بهتر چشیدن برنج برای فهمیدن عطر و بوی آن است. این که برنج در چه موقعیت جغرافیایی و بسته به نوع این که از کوه آبیاری شده یا از آب‌های زیرزمینی یا سد‌ها، دارای کیفیت متفاوتی بوده و در مرغوب بودن آن موثر است. بهترین و رایج‌ترین روش شناخت برنج مرغوب، نمونه گرفتن از مغازه دار و پخت نمونه برنج است.

انواع برنج ایرانی

برنج‌های هاشمی، طارم، دودی، صدری، دم سیاه و ... در اقصی نقاط کشور تولید می‌شوند؛ اما با توجه به رضایت مشتری و فروش بازار می‌توان تشخیص داد که برنج شمال به خصوص استان گیلان، مازندران و گلستان بهترین نوع برنج هستند.
برنج منطقه گیلان به دو دسته برنج گرم و سرد تقسیم می‌شود. برنج نوع گرم دارای کیفیت بالاتری بوده و با اسامی صدری، هاشمی، دم سیاه و ... به فروش می‌رسد. برنج‌های نوع سرد نیز با نام‌های فشتال، طارم و ... در بازار عرضه و معرفی می‌شوند.
برنج طارم مازندران نیز بیشترین گونه کشت شده در این منطقه است که شامل محلی، هاشمی، عطری، سنگسری، چینی و صدری است. علاوه بر نکات مهم برای خرید برنج مرغوب، نگهداری و انبار کردن برنج نیز بسیار مهم است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

طریقه نگهداری و انبار کردن برنج

سطل‌های نگهداری برنج را دور از رطوبت و در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا رطوبت داخل برنج تبخیر شود.
اگر کیسه‌ها را کنار هم قرار می‌دهید، بین کیسه‌ها فاصله‌ای برای عبور هوا بگذارید تا برنج نم نگیرد.
از قرص‌های شیمیایی استفاده نکنید.
هر چند ماه یکبار برنج را زیرو رو کرده و مراقب حمله حشرات باشید.
برای جلوگیری از آفت زدگی، رخنه و حمله حشرات از مقداری نمک و چند دانه سیر استفاده کنید.
در صورت آفت زدگی، پیش از تخم گذاری بیشتر حشرات، برنج را در هوای آزاد و به دور از تابش مستقیم نور خورشید پهن کرده و با الک کردن برنج از آسیب بیش از حد جلوگیری کنید.

منبع: زندگی آنلاین

انتهای پیام/

برچسب ها: دانستنی ها ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۳۰ ۱۵ آبان ۱۳۹۹
عالی
تاس
۲۲:۳۸ ۱۲ تير ۱۳۹۹
لطفاً برای پیش برد اقتصاد کشور فقط اجناس ایران را خریداری کنیم چه برنج وغیره کمتر و ایرانی
ناشناس
۲۲:۱۰ ۲۴ شهريور ۱۳۹۸
والا ما دیگه پولمون به برنج ایرانی نمیرسه. رفتیم سراغ هندی ولی هندیام بعضی بردنها هم ارزون ترن هم کیفیت دارن ...
گلدانه
۲۱:۵۶ ۰۴ شهريور ۱۳۹۸
من برند برنج خوشبخت و محسن رو گرفتم راضیم خیلی.
پری بانو
۱۱:۰۹ ۰۹ مرداد ۱۳۹۸
دقیقا موافقم. هندی و ایرانی بودن مهم نیست. مهم اینه ویيگی هایی که گفته شد رو داشته باشه. واسه نمونه هم اندازه حداقل دو وعده بگیرید برنج رو که تو چند مدل پخت متفاوت امتحانش کنید
لیلا
۰۰:۱۵ ۰۱ مرداد ۱۳۹۸
از بین برنج های هندی که توی بازار هست کدوم ها خوب هستن؟ من 2-3 برند برنج رو استفاده کردم، بعضی ها خوب در اومده ولی بعضی هاش نه
Marzieh
۱۳:۳۵ ۲۴ تير ۱۳۹۸
برنج هندی ها خوب در میاد؟ من به خاطر گرونی برنج می خوام کنار برنج ایرانی برنج هندی هم بخرم؟ آیا خوب درمیان؟
حسن
۲۱:۲۳ ۲۷ تير ۱۳۹۸
ما چند ساله برنج هندی استفاده می کنیم و راضی هستیم، البته بستگی داره برنج هندی خوب استفاده کنید یا بد. من معمولا سعی می کنم برنج هندی را از برند های معتبر خریداری کنم
شیده
۱۱:۴۱ ۰۵ مرداد ۱۳۹۸
من قاطی میزنم معرکه میشه. البته بسته به نوع برنجتم داره که هندی خوب باشه
Zahra
۰۹:۱۰ ۲۴ تير ۱۳۹۸
دوستانی که حرفه ای آشپزی می کنند برنج خارجی رو توضیه می کنند یا برنج ایرانی رو؟
محبوبه
۱۱:۵۴ ۲۴ تير ۱۳۹۸
هر دو خوبن، کسی نمی تونه بگه برنج ایرانی بده، ولی من حداقل موقع هایی که مهمون دارم سعی می کنم از برنج هندی یا پاکستانی استفاده کنم، چون معمولا برنجش خوب در میاد و جلو مهمون آبروی آدم نمیره :)
ناشناس
۱۶:۳۹ ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
مفید بود