تحریمها یکی از دلایلی است که قطعه سازان برای گرانی مطرح می کنند، عدهای از تعمیرکاران خودرو برای تعمیر خودروها جواب قانعکنندهای نمیدهند و تنها به یک جمله اکتفا میکنند که قطعه خودروی خود را به طور آزاد از بازار تهیه کنید.
همین جملههای به ظاهر کوتاه موجی از نا امیدی به صاحبان خودرو وارد می کند و از طرفی قطعهسازان هم از بروز چنین وضعیتی اظهار نگرانی می کنند.
سعید باستانی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، درباره گرانی قیمت قطعات خودرو گفت: خودروسازان به قطعه سازها اعلام نیاز قطعه می کنند، اما پول این لوازم را با تاخیر قابل توجهی پس می دهند، بنابراین قطعه ساز با احتساب دیرکرد پرداخت پول، سود بانکی و نبود شفافیت در عملکرد مالی و همه این مشکلات که به اصطلاح خودشان خواب پول را دارند قیمت اجناسشان را بالا می برند وبه عنوان بنگاه اقتصادی دنبال کسب سود بیشتری برای خود هستند.
باستانی افزود: چون خودروسازان نوآوری در محصولات خود ندارد تحولی هم در قطعه سازی نمی بینیم و این مسائل چرخه تکامل فناوری و اقتصادی را در مجموعه خودروسازان و قطعه سازان با مشکل مواجه می کند.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قیمت تمام شدهای که قطعه سازان برای محصولات خود اعلام می کنند گرانتر از حد واقعی است ، حتی اگر این قطعات با دلار آزاد وارد شود باز هم شاهد این میزان از قیمت ها نمی توانیم باشیم.
علیرضا نیک آئین رییس اتحادیه تعمیرکاران خودرو در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، گفت: برخی قطعات پس از افزایش قیمت در بازار یافت میشوند که این نشان میدهد دستهایی پشت پرده گرانی قیمت قطعه وجود دارد. شرکتهای خودروساز واردکننده خودرو در پشتیبانی قطعات به خوبی عمل نمیکنند و بیشتر مردم از این قضیه ناراضی هستند. تعداد نمایندگیها هم معدود بوده و برخی تعطیل هستند لذا قطعات خودروهای خارجی در بازار کم است.
وی با بیان اینکه در مورد خودروهای داخلی، کمبود قطعه مهمترین مشکل تعمیرکاران است گفت: قطعات خودروهایی، چون برلیانس و L۹۰ در بازار کم است و این باعث شده است هر روز یک قیمت برای آنها اعلام شود.
نیک آئین تصریح کرد: دستهایی پشت پرده گران شدن قطعات وجود دارد چرا که یک قطعه در بازار کمیاب میشود و پس از ۲ برابر شدن قیمت به وفور در بازار یافت میشود و این نشان میدهد برخی به عمد از عرضه برخی قطعات به بازار جلوگیری میکنند.
رییس اتحادیه تعمیرکاران خودرو با اشاره به اینکه بسیاری از خودروها به دلیل کمبود قطعه در تعمیرگاهها ماندگار شده اند تاکید کرد: تعمیرکاران نیز مصرف کننده قطعات هستند و وقتی قطعهای در بازار نیست نمیتوانند کار کنند و این مهمترین چالش فعلی تعمیرکاران و البته صاحبان خودروست.
وی با انتقاد از نظارت بر بازار گفت: در سایه فقدان نظارت، قیمتها بالا میرود و عرضه شدن قطعه پس از گران شدن نشان از دستهای پشت پرده ای دارد که باید با نظارت جلوی سودجویی آنها گرفته شود.
مازیار بیگلو دبیر انجمن قطعه سازان کشور در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، با اشاره به موضوع پرداخت تسهیلات ۴ هزار میلیارد تومانی به قطعه سازان گفت: این روند باعث افزایش تولید ۲ برابری قطعه سازها نسبت به قبل می شود و در حال حاضر تولید این صنف به روزی بیش از ۲ هزار قطعه در روز رسیده است.
دبیر انجمن قطعه سازان کشور بیان کرد: اختصاص تسهیلات برای قطعه سازان دیر صورت گرفته است اما طبق تعهدات، ظرف حدود ۶ هفته ظرفیت تولید قطعه سازی به مقدار و تولید مورد انتظار رسیده است و پیش بینی می شود با تزریق تسهیلات قیمت های تمام شده تولید کاهش یابد و به تبع قیمت لوازم در بازار هم کاهش پیدا کند.
بیگلو در مورد موانع قطعه سازها گفت: موانعی مانند ممنوعیت ثبت سفارش، انتقال ارز و فرآیند بین بانکی دست و پا گیر این صنعت شده است و دولت با برنامه ریزی های درست می تواند آرامش را به قطعه سازان برگرداند چراکه این موضوع باعث بالا رفتن بهره وری و کاهش قیمت ها خواهد شد.
وی اظهار کرد: بانک مرکزی به دنبال آن است که تسهیلات ارزی را پرداخت کند و ۹ ماه بعد آن را با نرخ روز از زنجیره خودروسازی پس بگیرد. این در حالی است که خودروسازان با این امر مخالفند و همین تفاوت دیدگاه سبب شده است که تاکنون اقدامی عملی برای پرداخت تسهیلات ارزی صورت نگیرد.
دبیر انجمن قطعه سازان کشور افزود: زنجیره خودروسازی به بانک مرکزی پیشنهاد داده است تا به جای ۸۴۴ میلیون یورو تسهیلات ارزی به قطعه سازان، معادل ریالی آن پرداخت شود. اما بانک مرکزی به دلیل تضعیف پایه پولی و تورم زا بودن این اقدام، با آن مخالف است.
محمدرضا نجفی منش رئیس انجمن صنایع همگن قطعه سازی در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، درباره مشکلات موجود در صنایع قطعه سازی گفت: هم اکنون قیمت قطعات خودرو، باتوجه به افزایش مواد اولیه، رشدی نداشته است، به عبارتی، نرخ مواد اولیه سه برابر شده، اما قیمت قطعات رشدی نداشته است.
وی در ادامه پرداختها را از دیگر مشکلات موجود در این صنایع دانست و افزود: چون بیشتر خریدها نقدی شده است، به آسانی امکان خرید وجود ندارد.
نجفی منش، با اشاره به اینکه تعدیل قیمتها از دیگر مشکلات موجود در این صنایع است افزود: قیمت خودرو در شورای رقابت کمتر از قیمت واقعی، مشخص میشود به همین دلیل، ۲۰ هزار میلیارد تومان زیان به این صنعت وارد شد. اگر قیمتها توسط سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تعیین شود وضعیت این صنعت تا حدی بهبود خواهد یافت.
رئیس انجمن صنایع همگن قطعه سازی، با اشاره به اینکه اختلاف قیمت خودروهای خارجی میتواند اعتبار را از شرکتهای خارجی بگیرد گفت: امیدواریم با هماندیشی سازمانهای مرتبط بهویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت، گمرک و بانک مرکزی، مشکلات این صنف به زودی حل شود.
گزارش از رامین بختیاری
انتهای پیام/
وبقیهاش
راحذفکنید.
دلیلشایناستکهقطعهسازانوخودروسازانمیگویند
سازمانحمایتقیمتگذاریکند،چونازاینطریقسودبسیار
بیشترینصیبشانمیشود......
بله دارند!
حتما!
ضددرصد همین طور است.!
همان دست هایی که دست هایی که جنس کن کبفیت میسازد .
شاید برای مسلمانان آرامش بخشه .
شما جنس بد وگران نخر
شما جنس بد وگران نخر
شما و مردم جنس بد وگران نخرن
دستی وجود ندارد
اقتصاد ما بر پایه نرخ ارز میباشد این بسیار عالی است ! ما میتوانیم با تثبیت و کاهش قیمت ارز اقتصادمان را دوباره احیا نموده و به حرکت واداریم اگر درست عمل کنیم !
چندین راهکار پیشنهاد میگردد :
راهکار اول : با توجه به اینکه اقتصاد ما را با تحریم از اقتصاد جهانی خارج کرده اند پس ما هم نباید براساس اصول برابری نرخ ارزها برای پول کشورمان عمل کنیم ! توصیه میگردد بجای نرخ برابری ارزها از برابری ارزش پول ملی با طلا استفاده نمائیم .
راهکار دوم : حذف نقدینگی مازاد جامعه به منظور کاهش گردش وجه نقد ! توصیه میگردد با جمع آوری چک پول بهمراه محدود سازی ساخت پول مجازی توسط بانکها و تبدیل نمودن وامهای کلان به وامهای خرد میتوان به اقنصاد و حرکت اقتصاد کمک کرد .
شما و مردم جنس بد وگران نخرند