این وضعیت نشان میدهد که فستفودها و محصولات فرآوریشده، مضرتر از آنی که تصور میشود، هستند.در آزمایشهای روی موشها و همچنین سلولهای کشتشده انسان در آزمایشگاه، مشخص شد که دو نوع «کلسترول بد» در اثر مصرف این خوراکیها در بدن ایجاد میشوند.
این کلسترولها، لیپوپروتئین کمچگالی (LDL) و لیپوپروتئین کمچگالی اکسیدشده هستند که مورد دوم چندان شناخته شده نیست و به وسیله مواد شیمیایی مضر رادیکالهای آزاد، به وجود میآید.
محققان آمریکایی، به تعدادی از موشهای آزمایشگاهی غذاهای متعادل و مفید دادند و برای برخی دیگر، خوراکیهای حاضری و فستفود، آماده کردند. سرخرگهای موشهایی که خوراکیهای مضر مصرف کردند، بلافاصله پس از مصرف، سفتتر شد. در واقع سلولهای لایه درونرگی موجود در دیواره بیرونی رگهای خونی، تحت تاثیر منفی این خوراکیهای مضر قرار گرفتند.
بیشتر بخوانید:۶ ماده غذایی که قاتل مغزتان هستند!
محققان، ابتدا دو نوع کلسترول LDL و LDL اکسیدشده این موشها را بررسی کردند و سپس سلولهای لایه درونرگی انسان را در آزمایشگاه کشت کردند. در هر دو بررسی مشخص شد که غشای سلولی رگهایی که در معرض مواد غذایی مضر قرار داشتند، سفت و ضخیمتر از غشای سلولی رگهایی شده بود که لیپوپروتئین دریافت نکرده بودند.
این محققان میگویند، حتی افزایش مقدار بسیار کم کلسترول LDL اکسیدشده، میتواند ساختار غشای سلولی رگها را به شدت تغییر داده و سفت و ضخیم کند.این بررسیها نشان میدهد، تغییرات در چربیهای خون ناشی از مصرف غذاهای مضر میتواند از کیفیت دیواره سرخرگها بکاهد و موجب بیماری تصلب شرایین شود. افراد مبتلا به تصلب شرایین، در معرض سکتههای مغزی و قلبی قرار دارند.
مولکولهای ریز چربی، در جریان خون ما در حرکت هستند و سوخت خود را از لیپوپرتئینها میگیرند. مقدار بالای کلسترول LDL، موجب ضخیم شدن سرخرگها میشود. همچنین کلسترولهای LDL اکسیدشده، پلاکهایی در بدن تولید میکنند که در نهایت منجر به ایجاد لخته در مسیر جریان خون قلب و مغز میشود و فرد سکته میکند.با مصرف غذاهای سالم، سلامت رگهای خود را حفظ کنید تا از حملات قلبی و مغزی، در امان بمانید.
منبع:طبنا
انتهای پیام/