به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، جوانه شبدر حاوی ویتامینهای A، B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، کلسیم، آهن، فسفر، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، سلنیوم، فیتوکمیکالها، ایزوفلاونها و ... است.
برای بررسی خواص جوانه شبدر و اینکه مصرف این جوانه برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص جوانه شبدر گفت: جوانه شبدر حاوی انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است، از این رو تاثیری چشمگیر در تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو دارد و اگزما و حساسیت پوستی را رفع میکند.
وی افزود: جوانه شبدر به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتیاکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها، مخصوصا سرطانها محافظت میکند.
بیشتر بخوانید: درمان ناباروری با «جوانه نخود»/ مصرف این جوانه خستگی روزانهتان را رفع میکند
عظمایی بیان کرد: این جوانه به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای افراد مبتلا به کمخونی بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف جوانه شبدر همراه سالاد میتواند در برنامه رژیم لاغری قرار بگیرد؛ زیرا به علت داشتن فیبر بالا موجب کاهش اشتها، لاغری و تناسب اندام میشود.
عظمایی بیان کرد: مصرف همزمان جوانه شبدر و جوانه یونجه باعث چاقی میشود؛ لذا برای افراد لاغر که قصد دارند وزن خود را کمی بالا ببرند بسیار مفید است.
وی گفت: این جوانه یک استروژن گیاهی دارد، این استروژن به سندروم پیش از قاعدگی کمک کرده و علائم یائسگی از جمله گرگرفتگی را برطرف میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: افزایش پلاکت خون، تقویت مو و ناخن، رفع کبدچرب، پیشگیری از افسردگی و پاکسازی سمومات بدن از دیگر خواص این جوانه بینظیر است.
عظمایی افزود: مصرف جوانه شبدر موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود؛ همچنین از آلزایمر پیشگیری میکند.
بیشتر بخوانید: ترک اعتیاد با «جوانه جو دوسر»/ این جوانه سلولهای سرطانی را نابود میکند
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این جوانه به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
وی اظهار کرد: جوانه شبدر تاثیری چشمگیر در کنترل قند خون بهخصوص در دیابت نوع ۲، فشار و چربی خون دارد.
-تخم شبدر ۲۰۰ گرم
-آب به مقدار لازم
-برای تهیه این جوانه ابتدا تخم شبدر را میشوییم و در آب خیس میکنیم.
-در مدت ۲ روز باید روزانه آب تخم شبدر را عوض کرد.
-سپس روی تخم شبدر را با یک پارچه سفید نمدار میپوشانیم.
-حدود ۴-۳ روز بعد تخم شبدر جوانه میزند.
-پس از آنکه تخم شبدر جوانه زد باید داخل یخچال نگهداری شود.
-این جوانه معمولا همراه سالاد مصرف میشود، ولی میتوان آن را پس از خشک و آسیاب کردن، در غذاهایی مثل سوپ استفاده کرد.
انتهای پیام/