پرهام پارسا نژاد عضو هیئت مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره نکاتی که افراد باید در خانه تکانی عید رعایت کنند، اظهار کرد: اشخاص به ویژه زنان خانهدار باید از یک ماه قبل از خانه تکانی ورزشهایی مانند پیادهروی، دوچرخه ثابت روزانه به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه و شنا کردن را روزانه به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه در برنامه روزانه خود قرار دهند تا برای انجام خانه تکانی آمادگی لازم را پیدا کنند.
وی بیان کرد: افراد باید فعالیتهای خانه تکانی شب عید را از قبل برنامهریزی کنند تا مجبور نباشند در روزهای نخست خانه تکانی زمانهای طولانی را به انجام فعالیتهای خانه اختصاص دهند، اشخاص باید پس از هر ۳۰ تا ۶۰ دقیقه فعالیت بسته به میزان توان خود و اینکه پس از چه مدت فعالیت دچار خستگی میشوند، به مدت پنج تا ۱۰ دقیقه استراحت کنند؛ برای این منظور آنها باید روی زمین دراز بکشند تا خستگی عضلاتشان برطرف شوند، سپس دوباره فعالیت خود را ادامه دهند.
بیشتر بخوانید: نکات طلایی برای خانه تکانی عید در ۲۸ روز
عضو هیئت مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران افزود: برای انجام فعالیتهایی مانند باز کردن پردهها، شانهها بالاتر از ۹۰ درجه قرار میگیرند در نتیجه به تاندونهای سر شانه افراد آسیب وارد میشود بنابراین اشخاص برای جلوگیری از این مشکل باید پردهها را به ترتیب و یکییکی پایین بیاورند، زیرا بالا قرار گرفتن طولانی مدت شانهها علاوه بر وارد شدن آسیب به تاندونهای سرشانه سبب میشود که مفاصل پشتی ستون فقرات گردنی و دیسکها هم صدمه ببینند.
پارسا نژاد تاکید کرد: خم شدن طولانی مدت برای تمیز کردن و شستوشوی زمین به دیسکهای کمری آسیب وارد میکند بنابراین شستوشوی زمین باید با خم شدن زانوها و کمر و نشستن انجام شود.
وی تصریح کرد: استفاده از چهار پایههای بلند برای انجام فعالیتهای خانه تکانی مناسب نیست؛ بنابراین پیشنهاد میشود که افراد نردبان را با چهارپایههای بلند جایگزین کنند، زیرا بالا رفتن یکباره از چهارپایههای بلند، آرتروز زانو را در افراد مستعد این بیماری تشدید میکند، همچنین فشار زیاد بر مفاصل زانو، لِه شدگی غضروف مفصلی زانو، آسیب دیدن مینیسکها، التهاب و تورم رباطهای مفصل زانو و قفل شدن زانو را به همراه دارد.
عضو هیئت مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: نردبان باید محکم روی زمین قرار گرفته باشد، زیرا بیتعادلی افراد در ارتفاع بالا در منقبض شدن عضلات به شکل غیر متوازن، ایجاد اسپاسمهایی (گرفتگیهایی) در کمر و گردن و بروز دردهای عضلانی تاثیر دارد.
بیشتر بخوانید: بررسی انواع کمردرد و نشانههای آن
پارسا نژاد اظهار کرد: افراد برای بلند کردن اجسام سنگین در خانه تکانیهای شب عید باید از اشخاصی دیگر کمک بگیرند و از حمل این اجسام بهتنهایی خودداری کنند.
وی درباره نحوه بلند کردن صحیح اجسام یادآوری کرد: افراد برای بلند کردن اجسام نخست باید زانوهایشان را خم کنند سپس بنشینند، جسم را به بدن خود نزدیک، آن را بلند کنند و روی سطحی دیگر قرار دهند، بلند کردن جسم از یک سمت همراه با خم شدن و چرخش کمر برای جابهجا کردن آن به سمت دیگر بیشترین فشار را به مهرههای کمر و ستون فقرات وارد میکند، بنابراین احتمال بیرونزدگی دیسک و وارد شدن فشار به اعصاب بین مهرهای وجود دارد.
انتهای پیام/