یک فیزیوتراپیست گفت:در اختلال پلیکا، اغلب قسمت های داخلی زانو درگیر می شوند و ممکن است هنگام خم و راست کردن زانو سایش ناشی از آن صدایی شبیه به کلیک ایجاد شود.

پرهام پارسانژاد فیزیوتراپیست در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره سندرم پلیکا و راه‌های درمان آن گفت: در سندروم پلیکا بخشی از کپسول مفصل  و مایع سینوویال مفصلی از محفظه خود خارج می‌شود و در کناره فضای مفصلی تجمع پیدا می‌کند؛ این مشکل مفصلی که اغلب علت‌ مادرزادی دارد باعث ایجاد اختلال در انجام فعالیت‌های سنگین مانند بالا رفتن از پله و یا انجام ورزش می‌شود؛ از عوارض ناشی از وجود این اختلال می‌توان به ایجاد درد و تورم در بخشی از غشای بین مفصلی اشاره کرد.

/

وی در باره راه‌های مقابله با عوارض این اختلال گفت: معمولاً به مبتلایان به عارضه پلیکا  پیشنهاد می‌کنیم با تقویت عضلات اطراف زانو، از اعمال فشار به روی آن جلوگیری کنند تا میزان التهاب و درد کمتر شود؛ همچنین می‌توانند هنگام ورزش کردن از تجهیزات پشتیبانی مانند زانوبند و انواع بریس ورزشی استفاده کرد تا فشار بیش از حد به زانو وارد نشود.


بیشتر بخوانید: ورزش‌های مناسب برای درمان زانو درد + تصاویر


این فیزیوتراپیست گفت: اگر این اختلال مفصلی شدت یافته و انجام کارهای روزمره مانند بالا و پایین رفتن از پله یا  راه رفتن روی سربالایی و سرپایینی را مختل کند اقدام به جراحی و حذف ناحیه خارج شده از مفصل خواهیم کرد.

پارسانژاد افزود: در صورتی که  سندرم پلیکا  درمان نشود، باقی ماندن التهاب ناشی از آن، ایجاد آسیب‎های شدید‌تر به کپسول زانو و تاندون‌های اطراف آن را به همراه دارد؛ این آسیب‌ها ممکن است توانایی انجام بسیاری از فعالیت‌ها روزمره را از او بگیرد؛ توجه داشته باشید که در این اختلال، اغلب قسمت های داخلی زانو درگیر شده و ممکن است هنگام خم و راست کردن زانو سایش ناشی از آن صدایی شبیه به کلیک در آن ایجاد کند.

/

وی با اشاره به فواید تمرین‌های فبزیوتراپی برای این افراد گفت: طور معمول در تمرینات این گونه افراد سعی می‌کنیم عضلات چهار سر را تقویت کنیم و عضلات پشت زانو را به اندازه کافی بکشیم؛ به طور معمول پیشنهاد می‌کنیم برای تقویت عضلات چهار سر به صورت طاق باز دراز کشیده و پاها را در ۱۰ مرحله و در هر مرحله ۱۰  بار از زمین بالا بیاورید.

/

این فیزیوتراپیست گفت: همچنین پیشنهاد می‌کنیم با منقبض کردن عضلات جلوی پا، به مرور آنها را تقویت کرده و یا اینکه سعی کنند در حالی که نشسته‌اید و پاها را کاملا صاف نگه داشته‌اید دستان خود را به نوک انگشتان پا بزنید؛ انجام فعالیت‌هایی مثل بالا رفتن از پله، دویدن در سربالایی و سرپایینی و دوچرخه سواری در سطوح شی‌بدار باعث افزایش درد و التهاب این افراد خواهد شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Germany
yaser.pk.h83@gmail.com
۱۸:۳۵ ۰۲ آبان ۱۳۹۸
پ من که پارکور کار میکنم چی بگم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۸ ۲۱ دی ۱۳۹۷
سرو صدای زیاد زانو نشانه کمبود روغن زیتون بدن است .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۷ ۲۱ دی ۱۳۹۷
دردزانو ومشکلات مفصلی 2نوع است دردناشی ازنشتن طولانی مدت مثل افرادسالخورده وجوانان گیم نت ومشاغل بی تحرک اینهاباید یرای آنکه تشخیص دهندعلت بی تحرکی هست حداقل4روزبه مدت بیشترازیک ساعت تندپیاده روی کننداگردردمفاصل زانوزیادنشدولو کم هم نشده باشدقطعااینکارراادامه دهندوحتی وقتی بهترشدورزش ودویدن رابه همراه استفاده ویتامین هامثل (دی)و(ای)رااضافه کننددراثربی حرکت ماندن تنهامفصلهانیستندخشک می شوندوصدای خردشدن شیشه ودردبسیارشدیدی دارندماهیچه های بدن هم کمک به مفاصل واستخوانهانمی کنند.
Germany
ناشناس
۲۲:۵۴ ۲۰ دی ۱۳۹۷
علت صدای یکی از زانوها هنگامیکه از حالت ایستاده بر روی زمین میخواهیم بنشینیم چیست؟
درضمن زانو اصلا درد ندارد ، ولی هنگام خم کردن زانو برای نشستن بر روی زمین یک لحظه صدایی شبیه شیشه خورده میدهد و اولین بار به علت کلاچ گرفتن زیاد رخ داده بود.
لطفا علتش را بفرمایید؟ و آیا با نرمش و تغذیه این ساییدگی کاملا خوب میشود یا خیر؟