به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مصطفی معین رئیس مرکز تحقیقات آسم و آلرژی مرکز طبی کودکان در نشست خبری نخستین
همایش ملی التهاب که در سالن دکتر فرهودی مرکز تحقیقات ایمونولوژی مرکز طبی کودکان برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به اهمیت و نقش التهابات در ایجاد بیماری بنا داشتیم تا همایشی سه روزه و با حضور پزشکان مربوطه برگزار کنیم.
وی ادامه داد: در صد ساله اخیر برخلاف گذشته بیماریهای مزمن غیرواگیر مثل بیماریهای قلبی، عروقی، دیابت، آسم و سرطان جایگزین بیماریهای حاد عفونی مثل طاعون که دلایل اصلی مرگ و میر بودند، شدهاند؛ دلایل اصلی این جایگزینی پیشرفت بر علوم و تکنولوژی پزشکی بود.
آنتیبیوتیکها عامل کنترل بیماریهای عفونی
معین گفت: سطح بهداشت و واکسیناسیون در این دوره پیشرفت خوبی داشت که از بروز بیماریهای التهابی جلوگیری میکند، از طرفی دیگر افزایش دسترسی به آنتی بیوتیکها برای مقابله با عفونتهای جسمی باعث شد بیماریهای عفونی کنترل شوند.
مهمترین علل ابتلا به بیماریهای غی واگیر
رئیس اولین همایش ملی التهاب با تاکید بر هزینههای زیاد درمان بیماریهای غیر واگیر به خصوص در کشورهای جهان سوم گفت: تغییر سبک زندگی از روستایی به شهری و قرار گرفتن افراد در این حجم از دود و آلایندهها میزان ابتلا به بیماریهای آسم آلرژی و انسداد ریه را افزایش داده است، از طرفی کم تحرکی به خصوص در نوجوانان و جوانان و مصرف غذاهای ناسالم و پر کالری مثل نوشابه و انواع چربیها باعث ایجاد چاقی شده است که از عوامل اصلی ابتلا به بیماریهای غیر واگیر محسوب میشود.
معین افزود: مواردی مثل زمینههای ژنتیکی و مصرف سیگار و دخانیات هم تاثیر زیادی در ابتلا به بیماریهای مزمن و غیرواگیر دارد.
رئیس اولین همایش ملی التهاب درباره نقش التهابات در ایجاد این بیماریها تشریح کرد: ایجاد التهاب یک واکنش طبیعی و حمایتی سیستم ایمنی بدن برای کنترل عامل خارجی محسوب میشود، اما اگر این التهاب ادامه پیدا کند و مزمن شود میتواند زمینه ایجاد بیماریهای غیرواگیر مثل انواع سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی باشد.
وی ادامه داد: در همه این بیماریها التهابات دیده میشود، مثلا در بیماریهای قلبی و عروقی تجمع بافت چربی برای بدن مشکل ساز میشود که خود بدن با ایجاد التهاب در رفع آن تلاش میکند که ممکن است در اثر مزمن شدن باعث ایجاد سکتههای مغزی و قلبی شود، در بیماریهای ریوی بدن برای مقابله با آسیبهای ناشی از بیماری التهاب ایجاد میکند که این التهاب در صورت مزمن شدن به تخریب بافت ریه و ایجاد آسم میپردازد.
معین تصریح کرد: التهابات در ایجاد بیماریهای مزمن پوستی، روماتیسمی، تنفسی، آسم و آلرژی، کلیوی و غیره نقش دارد به همین دلیل از پزشکهای گروههای بالینی و پایهای برای حضور در این همایش دعوت کردهایم تا هر کسی التهابات را در زمینه تخصصی خود مورد بررسی قرار دهد.
وی درباره نحوه برگزاری همایش بیان کرد: این همایش ۳ روزه از هفتم تا نهم اسفند ماه و با هدف ایجاد پلی بین رشتههای متخصص و بالینی برگزار میشود تا خدمات بهتری به مردم کشور ارائه کنیم تا شاهد کاهش آمار ابتلا به این دست از بیماریها باشیم و امیدوار هستیم طی چند سال آینده این همایش را به صورت بینالمللی برگزار کنیم.
رئیس اولین همایش ملی التهاب درباره مشکلات دارویی اظهار کرد: بیماریهای مزمن و غیرواگیر درمانهای جدید و دقیقی دارند که با توجه به مکانیزم ایجاد بیماری تعیین میشود، بر خلاف گذشته که برای بیماری مشترک در بین افراد نسخه واحدی تجویز میشد.
در تامین داروی بیماریهای غیر واگیر با مشکل مواجهیم
معین گفت: متاسفانه درمان در این بیماریها کمی سخت است و اغلب داروهای گران قیمت و جدیدالورودی دارد، با توجه به تحریمهای اعمال شده در مشکلاتی با تامین داروهای بیماریهای غیرواگیر مواجه هستیم.
وی افزود: علیرغم ادعایی که کشورهای تحریم کننده مثل آمریکا دارند همواره تحریمها باعث ایجاد مشکلاتی در واردات و تامین داروها شد و مسئولان کشوری باید ارتباط مناسبی با سازمانهای مربوطه در سطح بینالمللی برقرار کنند و اعتراض خود را نسبت به این موضوع به گوش آنها برسانند، مسائل سیاسی هیچگاه نباید دامنگیر سلامت مردم شود.
رئیس نخستین همایش ملی التهاب یادآوری کرد: یکی از مهمترین عوامل در ایجاد این دست از بیماریها استرس و اضطرابهای ناشی از زندگی شهرنشینی است چرا که بدن با روح رابطه تنگاتنگی دارد و افزایش فشارهای روحی باعث ایجاد بیماریهای مختلف میشود.
برگزاری سمپوزیوم ۱ روزه در همایش ملی التهاب
در ادامه نشست مریم نوریزاده دبیر اجرایی نخستین همایش ملی التهاب اظهار کرد: کمیته علمی و اجرایی همایش از بهمن ماه سال گذشته جلسات متعددی برای این همایش برگزار کردند و اطلاع رسانیهای لازم از سال گذشته و از طرق مختلف انجام گرفت، همکاری مناسبی با تمامی انجمنهای مرتبط با این همایش داشتیم.
وی با اشاره به حضور حدود ۴۰۰ پزشک از رشتههای مختلف در این همایش گفت: سمپوزیومی ۱ روزه به صورت فشرده برای پزشکان عمومی در طول همایش برگزار خواهد شد تا با توجه به نقش کلیدی که پزشکان عمومی در کنترل بیماریها دارند بتوانند به پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر ناشی از التهابات کمک کنند.
نوریزاده بیان کرد: کارگاههای متعددی با موضوعاتی مثل روشهای نوین آزمایشات خود ایمنی، کارگاه پتچ، اخلاق در نشر، مقاله نویسی و انتخاب مجلهای مناسب وغیره برگزار خواهد شد.
دبیر اجرایی نخستین همایش ملی التهاب یادآوری کرد: پوسترهای همایش امسال به صورت الکترونیک ارائه خواهد شد و برای کمک به سلامت محیط زیست از کاغذ استفاده نخواهیم کرد، همانطور که میدانید آلودگیهای محیطی یکی از مهمترین عوامل ایجاد بیماریهای غیر واگیر مثل سرطان محسوب میشود بنابراین برای حفظ سلامت محیط زیست به صورت الکترونیک ارائه شد.
انتهای پیام/