سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افراط در استفاده از فضای مجازی چه پیامدهایی دارد؟

کارشناس سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: ورود افراطی جوانان و نوجوانان به فضای مجازی باعث کاهش روابط اجتماعی، ایجاد افسردگی و در نهایت منجر به انزوای آنان می شود.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  ناهید جلیلیان با بیان اینکه ایجاد هویت کاذب و زودگذر با ایجاد تصویری غیرواقعی منجر به تلاش و تکاپو نوجوان برای حضور بیشتر در شبکه‌های اجتماعی می‌شود گفت: در فضای مجازی بیش از آنکه هویت برای فرد مطرح باشد، فرد سعی در ارائه افکار و علایق و اندیشه‌های خود دارد که این خود بسیار خطرناک است.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر افراد جامعه خصوصاً نسل نوجوان و جوان از فضای مجازی استفاده بی‌رویه می‌کنند گفت: این موضوع موجب بروز تنش، مشاجره و درگیری در روابط اعضای خانواده شده و باعث ایجاد بی حرمتی و کاهش اعتماد به بزرگ تر‌ها و به ویژه والدین خواهد شد.


بیشتر بخوانید:همه چیز درباره اعتیاد اینترنتی/ از دلایل شکل گیری تا راهکار‌های درمانی


وی با بیان اینکه میزان حضور دانش آموزان در فضای مجازی و پرسه زدن آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی یکی از مهمترین دغدغه‌های والدین امروز است، گفت: استفاده بی رویه از شبکه‌های اجتماعی منجر به این شده که خانواده‌ها از هم دور شوند. حتی ممکن است خانواده‌ها به صورت صوری و ظاهری دور هم جمع شوند، اما در همان جمع نیز افراد خانواده هرکدام توجهشان به گوشی یا تبلت هایشان باشد.

جلیلیان با بیان اینکه براساس نظر کارشناسان در فضای مجازی چهار حوزه آسیب شامل خشونت، فحشاء، اعتیاد و کلاهبرداری وجود دارد، گفت: حوزه خشونت از طریق بازی‌های رایانه‌ای، روان فرزندان را تهدید می‌کند. حوزه فحشاء و فساد بی عفتی و بی بند باری را ترویج می‌کند. حوزه اعتیاد گرایش به سوءمصرف مواد مخدر و دارو‌های روان گردان را موجب می‌شود و حوزه کلاهبرداری نیز کلاهبرداری در فضای مجازی را در بر می‌گیرد.

جلیلیان با بیان اینکه نوجوانان به خاطر حساسیت سن بلوغ در فضا‌های مجازی در معرض آسیب بیشتری هستند، گفت: دانش آموزان اطلاعی از سایت‌های مفید و یا سایت‌هایی را که نباید به آن‌ها ورود کنند، کسب نکرده‌اند و چه بسا این عدم اطلاعات درست استفاده از فضای مجازی باعث شود از مؤلفه‌های دینی، تربیتی و فرهنگی دور شوند و هویتشان دچار تردید و آسیب شود.

وی اظهار داشت: برای جلوگیری از آسیب‌های استفاده از فضای مجازی باید خانواده‌ها، دانش آموزان را به شرکت در فعالیت‌های اجتماعی تشویق کنند.

این کارشناس سلامت نوجوانان تعیین ساعت خاصی برای استفاده از اینترنت و بازی‌های رایانه‌ای، انتخاب بازی رایانه‌ای متناسب با سن فرزندان، پر کردن اوقات فراغت فرزندان با ورزش و مهارت آموزی، برقراری ارتباط محکم و استوار و صمیمی با فرزندان، تقویت باور‌های دینی و اعتقادی خانواده و قراردادان رایانه خانوادگی در محلی که برای همه قابل مشاهده باشد را از راهکار‌های مناسب کاهش آسیب نوجوانان در فضای مجازی دانست.

وی همچنین به والدین توصیه کرد، به فرزندان خود آسیب‌ها و تهدید‌های فضای مجازی را آموزش بدهند تا اطلاعات شخصی خود و خانواده را در اختیار دیگران قرار ندهند.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

افسردگی و انزوا؛ پیامد افراط در استفاده از فضای مجازی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.