سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کهگیلویه و بویراحمد پس از ۱۰ سال وارد ترسالی شد

بررسی روند میزان بارندگی‌های امسال و مقایسه آن با سال‌های گذشته نشان می‌دهد استان کهگیلویه و بویراحمد پس از ۱۰ سال وارد ترسالی شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ،  در صورتی که میزان بارش باران در هر منطقه‌ای بیشتر از میانگین بلند مدت باشد ترسالی و اگر کمتر از آن باشد خشکسالی گفته می‌شود.

هر ۶ ایستگاه اصلی هواشناسی این استان بارندگی‌های بیشتر از میانگین بلند مدت را ثبت کرده اند که از ۱۰ سال گذشته تاکنون بی سابقه بوده است.

براساس آمار هواشناسی میانگین بلند مدت بارندگی در استان کهگیلویه و بویراحمد ۵۲۸ میلیمتر است در حالی که میانگین بارش باران در سال زراعی جاری یعنی از ابتدای مهر تاکنون به ۶۳۱ میلیمتر رسیده است.

میانگین بارندگی در مدت مشابه پارسال در این استان ۱۰۲ میلیمتر باران اعلام شد که حکایت از افزایش بیش از ۶ برابری نسبت به سال زراعی پیش دارد.

کهگیلویه و بویراحمد به سرزمین رودخانه‌های خروشان، نهر‌ها و چشمه‌های جوشان معروف است و حدود ۱۰ درصد آب‌های جاری کشور را در خود جای داده است.

استان کهگیلویه و بویراحمد با بیش از ۱۶ هزار کیلومتر مربع، یک درصد از مساحت ایران را در اختیار دارد.

بارش باران در استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل وجود ۱۶۰ هزار هکتار زمین دیم باعث خوشحالی کشاورزان شده است و چشمه‌های مناطق گرمسیری این استان دوباره جوشیده و آب سد‌ها افزایش یافته است.

کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: منطقه تحقیقات کشاورزی امامزاده جعفر و شهر‌های یاسوج، سی سخت، دوگنبدان، لیکک و دهدشت در این استان به دلیل بارش‌های بالاتر از میانگین بلند مدت از خشکسالی خارج شدند.

فرمان فرامین اظهار داشت: میزان بارش باران ابتدای سال جاری تاکنون در شهر یاسوج به ۸۰۲ میلیمتر رسیده است و این شهر پس از ۱۰ سال ترسالی را تجربه می‌کند.

وی میانگین بلند مدت بارندگی شهر یاسوج را ۷۹۱.۷ میلیمتر عنوان کرد.

فرامین ابراز داشت: امسال ۷۰۹ میلیمتر باران در سی سخت باریده و این شهر نیز از خشکسالی عبور کرده است.

وی میانگین بلند مدت بارندگی در سی سخت را ۶۷۵.۱ میلیمتر ذکر کرد.

کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد افزود: سی سخت در دهه اخیر تنها ۲ سال ترسالی داشته است.

کارشناس اداره کل هواشناسی ابراز داشت: در سال زراعی جاری شهر‌های دوگنبدان و لیکک پس از چهار سال و دهدشت پس از ۲ سال ترسالی را تجربه می‌کنند.

وی میزان بارش باران از ابتدای سال جاری تاکنون را در دهدشت ۶۴۹، لیکک ۵۳۷، دوگنبدان ۵۳۲ و امامزاده جعفر را ۵۶۰ میلیمتر ذکر کرد.

کارشناس اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت که در ۱۰ سال گذشته دوگنبدان ۲ بار، لیکک چهار مرتبه و دهدشت نیز چهار مرتبه ترسالی را تجربه کرده اند.

فرامین بیان کرد: میانگین بلند مدت بارندگی در دهدشت ۴۸۵.۱، دوگنبدان ۴۲۰.۵، امامزاده جعفر ۴۰۹.۸ و در لیکک ۳۸۶.۹ میلیمتر است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت:بارندگی‌های امسال باعث افزایش آب سد کوثر مهمترین سد این استان شده است.

علی داودی مهر با بیان اینکه کهگیلویه و بویراحمد در ردیف پنج استان اول کشور در ریزش نزولات جوی است افزود:طرح‌های سد سازی می‌تواند با جلوگیری از هدر رفت آب، نیاز آبی استان و سایر استان‌های پایین دست را تامین و رفع کند.

وی افزود: با بارش‌های اخیر بیش از ۴۴۰ میلیون متر مکعب آب از حجم ۵۱۲ میلیون متر مکعبی سد کوثر ذخیره سازی شد که این میزان آب ذخیره شده جوابگوی ۴ سال نیاز آبی در حوزه‌ی سرریز است.

داودی مهر تصریح کرد: حجم آب سد کوثر در مقایسه با مدت مشابه سال پیش ۶۴ درصد افزایش یافته است.

داودی مهر افزود: از ابتدای سال آبی همزمان با اول مهر تاکنون ۵۰۷ میلیمتر باران در سد کوثر گزارش شده است در حالی که ایستگاه‌های باران سنجی آمار بارندگی در ۱۲ ماهه سال زراعی گذشته را ۲۱۰ میلیمتر نشان دادند.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان تصریح کرد: بارندگی‌های سال آبی جدید در سد کوثر باعث بالا آمدن تراز آب این سد به میزان ۲۲ متر شده است.

داودی مهر عنوان کرد: بارندگی چند روز اخیر در این منطقه، ۶۸ میلیمتر بوده و باعث بالا آمدن تراز آب سد کوثر به میزان یک و نیم متر شد که حدود ۲۰ میلیون متر مکعب آب پشت سد، ذخیره شد.

وی اضافه کرد: از ابتدای مهر ماه سال جاری تاکنون ۴۵ میلیون متر مکعب آب آشامیدنی برای پنج استان جنوبی کشور شامل فارس، بوشهر، هرمزگان، خوزستان و کهگیلویه وبویراحمد، ۵.۵ میلیون متر مکعب آب کشاورزی، ۲۳ میلیون متر مکعب برای سایر مصارف (زیست محیطی) و ۱.۵ میلیون متر مکعب آب در بخش صنعت رهاسازی شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان اضافه کرد: سد مخزنی کوثر از نوع بنتی وزنی است که طول تاج آن ۱۹۰ متر و حجم مخزن آن ۵۸۰ میلیون متر مکعب است که با هدف تامین آب شرب ۲.۵ میلیون نفر و تامین آب کشاورزی پنج هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی دشت لیشتر و خیرآباد و همچنین صنعت استان احداث شده است.

سد ملی کوثر در ۵۵ کیلومتری غرب دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران قرار دارد. استان ۷۱۳ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.

انتهای پیام/غ

افزیش بارش ها در سال زراعی جاری

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.