این آژانس فضایی از سال ۲۰۲۳ در حال تلاش برای شروع این تحقیقات است و تاکنون ۲۴۲ میلیون دلار برای این پروژه اختصاص داده است. این مبلغ شامل هزینههای راهاندازی این پروژه، که حداقل دو سال طول خواهد کشید، نمیشود.
به محض این که SPHEREx در مدار مناسب قرار بگیرد، شروع به مشاهده و جمعآوری اطلاعات بیش از ۳۰۰ میلیون کهشان و ۱۰۰ میلیون ستاره در کهکشان راه شیری میکند. بعضی از این کهکشانها ده میلیون سال نوری از زمین دور هستند. این تلسکوپ برای بررسی آسمان از فناوریهایی سازگار با ماهوارههای زمین و فضاپیمای مریخ پشتیبانی میکند. از آن جایی که این دستگاه از ۹۶ طول موج استفاده میکند به ناسا روشی ارائه میدهد که بتواند نقشههای آسمانی بسیار دقیقتر با رزولوشن بسیار زیادتر از موارد پیشین خلق کند.
اهداف اصلی این تلسکوپ فضایی شامل جستجو برای آب و مولکولهای اورگانیک درون کهکشان راه شیری است. همچنین این دستگاه به دنبال مواد تشکیل دهنده زندگی در نقاطی که ستارهها متولد میشوند، میگردد. ناسا امیدوار است با تمرین دادن این تلسکوپ، بتواند به سرنخهایی درباره چگونگی شکلگیری و تکامل جهان هستی برسد.
توماس زوربوخن، مدیر ارشد ماموریت علوم ناسا، گفت: «این ماموریت شگفت انگیز میخواهد یک گنجینه از دادههای منحصر به فرد برای اخترشناسان باشد.» اگر ناسا بتواند به همچنین فناوری دست پیدا کند، تغییرات زیادی در دنیای کنونی ما پیش خواهد بود.
بیشتر بخوانید: نوت ۱۰ با یک پردازنده ۷ نانومتری عرضه خواهد شد
انتهای پیام/