به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،پروانه حیدری معاون صنایع دستی استان کرمانشاه بابیان اینکه گره چینی از جمله هنرهای صنایع دستی با قدمت ۹۰۰ ساله در ایران است، گفت : باتوجه به اینکه از دیرباز هنر گره چینی در عمارت ها، امامزاده ها، تکایا و مساجد به کار میرفته و کرمانشاه نیز از این نظر ظرفیتهای زیادی داشته، لذا شاهد دیرینگی این هنر و بکارگیری آن در برخی از بناهای تاریخی استان هستیم.
وی گفت : با توجه به اینکه ساخت گره چینی اصیل کاری بسیار دشوار است، متاسفانه امروزه اکثر هنرمندانی که در این حوزه فعال هستند برای راحتی کار و صرف زمان کمتر، ساخت گره چینی را با استفاده از مواد شیمیایی انجام میدهند و تعداد هنرمندانی که گره چینی اصیل را تنها با استفاده از نر و مادگی قطعات چوب و نه استفاده از چسب در کشور انجام میدهند، به تعداد انگشتان یک دست هم نمیرسد.
وی "پیمان محمدی" را از جمله هنرمندان صنعتگر فعال کشور و استان در این حوزه معرفی کرد و گفت: آقای محمدی از جمله معدود هنرمندان ساخت گره چینی در کشور است که این هنر را به شیوه اصیل خود حفظ کرده است.
حیدری افزود: این هنرمند کرمانشاهی توانسته نشان بین المللی کیفیت را برای یکی از آثارش از شورای جهانی صنایع دریافت کند.
وی اضافه کرد: باتوجه به حفظ این هنر اصیل ایرانی در کرمانشاه و کیفیت آثار گره چینی تولیدی در استان، کار گردآوری پرونده ثبت ملی آن و ارسال به کمیته مربوطه در سازمان میراث فرهنگی انجام گرفت که با ثبت ملی آن موافقت شد .
انتهای پیام/د