به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، شربت گل ساعتی (گل ساعتی+ گل گاو زبان+ سنبلالطیب+ بادرنجبویه+ عسل) حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز، آهن، اسیدفولیک، سراتونین، فلاونوئیدها، هارمالین و ... است.
برای بررسی خواص شربت گل ساعتی و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهمترین خواص شربت گل ساعتی گفت: شربت گل ساعتی با افزایش مبادله کنندههای عصبی از جمله سراتونین، نوراپینفرین و دوپامین در سیستم عصبی مرکزی، موجب نشاطآوری و کنترل استرس، اضطراب، افسردگی و هیستری میشود.
وی افزود: رفع تپش غیرطبیعی قلب، دردهای اسکلتی و مفصلی ناشی از مشکلات عصبی، رفع سردردهای میگرنی، سرگیجه، رفع یبوست و هماروئید از دیگر خواص این شربت فوقالعاده است.
بیشتر بخوانید: شربتی برای دفع سنگ کلیه/ چگونه درد مفاصل را درمان کنیم؟
عظمایی بیان کرد: شربت گل ساعتی دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است و موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و مو میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این شربت موجب کنترل قند، فشار و چربی خون بالا ناشی از فشارهای عصبی میشود.
وی اظهار کرد: از دیگر خواص این شربت میتوان به تقویت بینایی، کنترل بیشفعالی کودکان، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر اشاره کرد.
عظمایی بیان کرد: این شربت به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطان میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت گل ساعتی تاثیری چشمگیر در درمان وسواس فکری عملی دارد و از سندروم پای بیقرار پیشگیری میکند.
وی اظهار کرد: این شربت دارای ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک است و موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود.
بیشتر بخوانید: کاهش قندخون با شربت «برگ زیتون»/ با مصرف این نوشیدنی تبخال را درمان کنید
عظمایی گفت: بهبود خلق وخو، کاهش دردهای قاعدگی، رفع مشکلات یائسگی، بهبود کیفیت خواب، رفع بیخوابی و پریشان خوابی از دیگر خواص این نوشیدنی خوشمزه است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است؛ همچنین افرادی که از داروهای ضدافسردگی یا خواب آور استفاده میکنند باید از مصرف همزمان داروی شیمیایی با این شربت خودداری کنند و ۲ تا سه ساعت بین مصرف داروی شیمیایی و این نوشیدنی فاصله قرار دهند.
عظمایی گفت: از این شربت میتوان چهار لیوان در روز و در وعدههای صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.
-گیاه گل ساعتی ۱۰۰ گرم
-عرق سنبلالطیب یک لیتر
-عرق گل گاوزبان نیم لیتر
-عرق بادرنجبویه نیم لیتر
-عسل نیم کیلو
-برای تهیه این شربت ابتدا عرق سنبلالطیب، عرق گل گاوزبان و عرق بادرنجبویه را ترکیب میکنیم.
-گیاه گل ساعتی را نیمکوب میکنیم و در عرقیجات میریزیم و اجازه میدهیم ۴-۳ ساعت بماند.
-سپس به مدت ۵ دقیقه در حرارت ملایم میجوشانیم.
-هنگامی که حرارت متعادل و در حدود ۵۰ درجه سانتیگراد شد، آن را صافه کرده و عسل را اضافه میکنیم.
-شربت را هم میزنیم تا قوام بیاید، سپس در ظرف شیشهای میریزیم.
-برای تهیه یک لیوان از شربت گل ساعتی، ۴-۳ قاشق غذاخوری از آن را درون لیوان میریزیم و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
-شربت آماده میل کردن است.
نکته: برای مصرف این شربت در فصل گرم سال، به جای آب جوشیده ولرم از آب خنک استفاده میکنیم.
انتهای پیام/