سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش ۲۰ برابری معادن فعال همدان بعد از انقلاب اسلامی

گنجینه ارزشمندی از سنگ‌های قیمتی همچون یاقوت کبود، آندوزیت و گوارتز توانسته در ۴۰ سال انقلاب بیش از ۲۰ برابر شود و برای حدود ۳ هزار همدانی اشتغال ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، همدان یکی از استان‌های دارای ذخایر و پتانسیل‌های معدنی غنی و متنوع در کشور است به‌طوریکه  از ۶۷ نوع ماده معدنی موجود در کشور ۳۰ نوع آن در همدان یافت می‌شود که سیلیس، فلدسپات، گرانیت و دولومیت سنگ‌های معدنی شاخص این استان هستند.

۲۸ ماده معدنی از ۲۸۸ معدن همدان استخراج می‌شود

معاون صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه استان همدان از نظر تنوع کانی‌ها یکی از استان‌های منحصر به فرد کشور است، گفت: ۲۸۸ معدن فعال در استان همدان وجود دارد که ۲۸ ماده معدنی مختلف از آن‌ها استخراج می‌شود.

محمد خاکی معاون صنعت، معدن و تجارت استان همدان با اشاره به اینکه بیش از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن مواد معدنی در استان همدان شناسایی شده است، افزود: سیلیس، دولومیت، فلدسپات، آهن، سنگ‌های ساختمانی و آهک مهمترین مواد معدنی همدان است.

معاون صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه جایگاه استان همدان در کشور بین رتبه‌های ۱۰ تا ۱۵ متغییر است، گفت: از معادن استان سالیانه بیش از ۱۷ میلیون تن مواد معدنی مختلف استخراج و روانه بازار می‌شود.

خاکی ادامه داد: مجموعه مبلغ سرمایه گذاری شده بخش معدن در استان همدان بیش از ۸۲۴ میلون و ۷۲۱ هزار تن است که برای ۲ هزار و ۳۸۲ نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد کرده است.

معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با اشاره به تولید ۷ میلیون تن ماده معدنی در سال گذشته، گفت: در سال گذشته ۷ میلیون تن ماده معدنی در استان همدان تولید شد که امسال نیز پیش‌بینی می‌‎شود بین ۷ تا ۸ تن از این مواد تولید شود.

فعالیت ۲۰ معدن سنگ گرانیت در همدان

معاون صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه سنگ گرانیت همدان از مرغوب‌ترین نوع سنگ گرانیت در کشور است، افزود: سنگ گرانیت مشکی، هورنفلس، گابر، خاکستری و سبز از مرغوب‌ترین و مهمترین سنگ‌های گرانیت است که در معادن استان همدان فرآوری می‌شود.

خاکی با اشاره به فعالیت ۲۰ معدن سنگ گرانیت در همدان عنوان کرد: ذخایر قطعی معدن سنگ گرانیت استان همدان ۲ میلیون و ۶۰۴ هزار ۲۸۲ تن برآورد شده است.

وی به اشتغال ۱۶۴ نفر به صورت مستقیم در معادن سنگ گرانیت همدان خبر داد افزود: میزان تولید اسمی سنگ گرانیت در همدان بیش از ۶۳ هزار تن در سال است.

معاون صنعت، معدن و تجارت استان همدان  با بیان اینکه تمامی معادن استان همدان توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری و اداره می‌شود، گفت: ۴۹ هزار میلون ریال در معادن سنگ گرانیت استان سرمایه گذاری شده است.

 ۱۲۵ معدن سنگ تزئینی در همدان وجود دارد

معاون صنعت، معدن و تجارت استان همدان معادن شاخص در استان همدان را فلوسیات، دولومیت، آنرا لوزیت، آهن سنگ‌های تزئینی و سیلیس برشمرد و افزود: دو معدن یاقوت کبود در شهر همدان و رزکوارتز در روستای سیمین از معادن با ارزش و سنگ‌های قیمتی استان همدان هستند.

خاکی با اشاره به معدن یاقوت کبود، گفت: این معدن فعلا فعالیتی ندارد و مشکل اصلی راه دسترسی به معدن است که در دست احداث می‌باشد.

وی بیان کرد: کیفیت این سنگ در حد قابل توجهی بوده و از نظر کمیت نیز هنوز میزان آن قطعیت نیافته است و در صورت رسیدن این معدن به مرحله بهره برداری همدان به عنوان تنها تولیدکننده یاقوت در کشور خواهد بود.

معدن طلای نهاوند در حال حاضر تنها یک محدوده اکتشافی است

 معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان بابیان اینکه معدن طلای نهاوند در حال حاضر تنها یک محدوده اکتشافی است، افزود: این معدن با عنوان معدن پلی متالک شناسایی شده است و مقدرا طلایی آن هنوز شناسایی شنده است و نیاز به تحقیقات و اکتشافات بیشتری دارد.

خاکی با بیان اینکه این معدن از سال ۸۵ توسط بخش خصوصی وارد مدار بهره برداری شد، گفت: در این معدن فعلا هیچ گونه عملیات کشف و استخراج انجام نمی‌شود و تعطیل است.

وی افزود: در حال حاضر سازمان زمین‌شناسی این محدوده را به یک شرکت تهیه و تولید با توجه به توان آن شرکت واگذار کرده تا کار اکتشافی انجام شود.

معاون صنعت، معدن و تجارت استان همدان در ادامه بیان کرد: به تازگی مجوز و پروانه این معدن به سازمان تهیه و تولید مواد معدنی ایران داده شده است تا مراحل اکتشاف انجام شده تا وارد فاز بهره برداری شود.

پیش‌بینی تولید ۸ تن ماده معدنی در همدان

معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با اشاره به تولید ۷ میلیون تن ماده معدنی در استان گفت: در ۵۰ درصد معادن استان فرآوری اولیه صورت می‌گیرد، اما امکان اینکه همه نوع کارخانه در استان ایجاد شود، وجود ندارد.

خاکی ادامه داد: حداقل کاری که در زمینه فرآوری مواد معدنی در استان صورت گرفته، فرآوری اولیه و دانه‌بندی است به طوریکه ۳۵ واحد فرآوری سیلیس شامل دانه‌بندی و پودر وجود دارد.

وی با اشاره به ایجاد چرخه فولاد در استان، افزود: در زمینه فرآوری سنگ‌آهن خام‌فروشی نداریم به‌طوریکه با راه‌اندازی کارخانه کنسانتره و گندله‌سازی و ایجاد چرخه فولاد این ماده معدنی در استان فرآوری می‌شود.

معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان اضافه کرد: در زمینه تولید آهک نیز کارخانه سیمان و کارخانه پودر میکرونیزه در استان همدان وجود دارد و این ماده فرآوری می‌شود.

سه معدن هگمتان باباعلی و سرمک معادن شاخص استان همدان

معاون صنعت، معدن و تجارت استان همدان با اشاره به سه معدن شاخص و مهم استان همدان گفت: معدن آهنگران شرکت سرمک ملایر با مواد معدنی آهن و سرب، معدن باباعلی با ماده معدنی آهن و معدن شاهنجبرین شرکت سیمان هگمتان از معادن مهم استان همدان می‌باشد.

خاکی درباره اشتغال جوانان همدان در این معادن گفت: در این سه معدن بیش از ۳۰۰ نفر مشغول به فعالیت هستند.

وی با اشاره به تولید آهن و سرب  در معدن سرمک گفت: این معدن با سرمایه گذاری ۹ ونیم میلیارد تومان تولید کننده بخش عمده‌ای از در استان همدان است.

معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان ادامه داد: معدن سرمک با ذخیره قطعی ۱۰ میلیون ۶۸۸ هزار و ۵۰۰ تن برای ۷۷ نفر اشتغال ایجاد کرده است.

خاکی در ادامه بیان کرد: تولید اسمی و سالیانه این معدن ۵۱۵ هزار تن در سال می‌باشد.

وی با بیان اینک معدن صبا نور نیزبخش از آهن استان را تولید می‌کند، یادآور شد: این معدن با سرمایه گذاری ۳۱۰ هزار میلیارد ریالی برای ۱۲۰ نفر اشتغال ایجاد کرد است.

معاون صنعت، معدن و تجارت استان همدان با اشاره به وضعیت تولید این معدن گفت: معدن بابا علی  با ذخیره قطعی ۴ میلیون تن سالیانه ۶۰۰ هزار تن ماده معدنی سنگ آهن استخراج می‌کند.

معدن شاهنجرین سیمان هگمتان جزء ۱۰ معدن برتر سیمان کشور

مدیر عامل شرکت شاهنجرین سیمان هگمتان با اشاره به اینکه این معدن در سال ۷۶ آغاز به فعالیت کرد گفت: معدن شاهنجرین رزن  با مساحت ۳۳ کیلومتر مربع یکی از معادن فعال در استان همدان است که بخش عمده از سیمان استان همدان و کشور را استخراج و تولید می‌کند.

مظفری با بیان اینکه میزان تولید اسمی و سالیانه این معدن ۲ میلیون و ۷۴۵ هزار تن در نظر گرفته شده است افزود: ذخیره واقعی این معدن ۴۳۳ میلیون ۶۳۴ هزار و ۱۴۹ تن برآورد شده است.

وی با اشاره به اینکه سنگ آهک و مارن (آلویوم) دو ماده اصلی تولیدی در این معدن است ادامه داد: از ابتدای سال تا کنون یک میلیون تن سنگ آهخک و ۷۵۰ هزار تن مارن استخراج شده است.

مدیرعامل شرکت شاهنجرین سیمان هگمتان با اشاره به اینکه تولیدات این معدن در بازرا عرضه نمی‌شود ادامه داد:‌تمامی معادن استخراجی معدن برای تولید سیمان به کراخانه تولید سیمان هگمتان ارسال می‌شود.

مظفری با اشاره به اشتغال بومی ایجاد شده در معدن شانجرین رزن گفت: این معدن برای ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغال ایجاد کرده است.

 وی با بیان اینکه شرکت سیمان هگمتان جز ۱۰ شرکت برتر سیمان و کلینکر کشوراست گفت: محصول نهایی و صادراتی معدن شاهنجرین سیمان است که به کشور‌های منطقه صادر می‌شود.

مدیرعامل شرکت شاهنجرین سیمان هگمتان با بیان اینکه  ذخیره قطعی این معدن بیش از ۳۰۰ میلیون تن سنگ آهک و ۶۰ میلیون تن مارن (آلویوم) است گفت: بیش از ۶۸ شرکت سیمان درکشور وجود دارد که همدان یکی از استان‌های برتر در تولیپد سیمان است.

افزایش ۲۰ برابری معادن فعال همدان بعد از انقلاب

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه در سال ۵۷ تنها چهار ماده معدنی در استان همدان مورد بهره‌برداری قرار می‌گرفت، افزود: پس از ۴۰ سال امروز ۳۰ ماده معدنی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد که رشد ۷.۵ برابری را نشان می‌دهد.

خاکی با بیان اینکه در سال ۵۷ تنها ۱۴ معدن در سراسر استان فعال بود افزود: امروز پس از ۴۰ سال در استان همدان تعداد معادن در حال بهره‌برداری با افزایش ۲۰ برابری به ۲۸۸ مورد رسیده است.

وی تصریح کرد: پیش از سال ۵۷ تنها ۵۰ میلیون تن ذخیره مواد معدنی در استان کشف شده بود، اما در طول ۴۰ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی این میزان به بیش از ۱.۷ میلیارد تن رسیده است.

  معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان عنوان کرد: ۴۰ طرح اکتشافی در ۴۰ سال اخیر انجام شده که عمده آن‌ها شامل طرح سراسری ژئوشیمیایی و کشف مناطق امیدبخش معدنی، اکتشاف فلزات سنگین، طرح اکتشاف آندالوزیت، طرح احیای معادن متروک و طرح فراوری پگماتیت است.

گفتنی است معدن همدان یکی از استان‌های دارای ذخایر و پتانسیل‌های معدنی غنی و متنوع در کشور است به طوریکه در این استان معادن غنی از سیلیس و سنگ‌آهن و دولومیت وجود دارد که هر یک از این موادمعدنی در صنایع مختلف کاربرد ویژه‌ای دارد.

در استان همدان ۱۲۰ واحد معدن لاشه‌آهکی، آرن و شن و ماسه با ۹۰۲ میلیون و ۷۴۲ هزار و ۸۷۵ تن ذخیره قطعی و ظرفیت تولید اسمی ۷ هزار  و ۷۸۲تن وجود دارد همچنین در این استان ۲۱ واحد لاشه ساختمانی با ۱۴ میلیون و ۱۸۱ هزار و ۵۰۰ تن ذخیره قطعی و ۶ هزار ت و ۴۵۵تن ظرفیت تولید اسمی فعالیت دارد.

همچنین از ۶۷ نوع ماده معدنی موجود در کشور ۳۰ نوع آن در همدان یافت می‌شود که سیلیس، فلدسپات، گرانیت و دولومیت سنگ‌های معدنی شاخص این استان هستند.

انتهای پیام/ص.ف

گزارشگر: الهام صریحی فاضل

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.