به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، محمدناصر هاشمی ،مدیرکل هواشناسی لرستان گفت: میزان بارش باران در سال زراعی جاری در مقایسه با بلندمدت ۹۳ درصد افزایش داشته است.
محمدناصر هاشمی اظهار داشت: میانگین بارش سال زراعی جاری تاکنون در لرستان ۵۰۸ میلی متر بوده که این میزان ۹۸ درصد بارندگی در یکسال زراعی است.
وی افزود: با توجه به اینکه پایان سال زراعی جاری اواخر شهریور ماه ۹۸ میباشد با توجه به پیش بینیهای صورت گرفته امکان اینکه بیشتر از این میزان بارش داشته باشیم هم وجود دارد.
مدیرکل هواشناسی لرستان با تاکید بر اینکه پراکنش بارندگیها نکتهای قابل تامل در موضوع خشکسالی است گفت: خشکسالی از نظر هواشناسی اکنون در استان نداریم، اما از نظر کشاورزی با توجه به اینکه در سالهای گذشته میزان بارندگیها کاهش داشته است خشکسالی هنوز وجود دارد.
هاشمی افزود: بارشها اگر بصورت جامد و برف باشد که قدرت نفوذ در سفرههای آب زیر زمینی را داشته باشند، بیشتر به نفع استان خواهد بود.
به گفته وی حجم بسیار بالایی از بارندگی در مدت زمانی اندک برای استانی همچون لرستان که امکان جمع شدن آب را در پشت سدها نداریم از نظر رفع خشکسالی کشاورزی کاربردی ندارد، اما برای کل کشور و برای خوزستان و پایین دست خوب است.
مدیرکل هواشناسی لرستان افزود: هر چقدر میزان بارندگیها افزایش داشته باشد خشکسالیهای گذشته را جبران نمیکند.
هاشمی با اشاره به اینکه میزان بارندگیها ۱۰ یا ۱۱ سال قبل در شرایط بهتری نسبت به الان بوده است اظهار داشت: بعنوان مثال اکنون که میزان متوسط بارش استان به ۵۲۰ میلی متر رسیده، اما در ۱۰ سال قبل این متوسط بارش ۶۰۰ میلی متر بوده است.
وی افزود: در ۵۰ سال گذشته در کشور به میزان ۵۰ میلی متر میزان بارندگیها کاهش داشته است که عدد بالایی است و این کمبود بارش تاکنون جبران نشده است.
مدیرکل هواشناسی لرستان گفت: اینکه گفته میشود میزان بارشهای بهمن ماه لرستان نسبت به ۴۰ سال گذشته بی سابقه است صحت ندارد، چونکه در سالهای ۶۵ و ۷۰ نیز بارشهایی با همین میزان و حتی بیشتر را در استان شاهد بوده ایم.
وی در خصوص میزان بارشهای شهرستان خرم آباد نیز گفت: میزان بارندگی تاکنون در خرم آباد به ۶۴۵ میلی متر رسیده است که در مقایسه با بلند مدت ۱۱۰ درصد و در مقایسه با سال گذشته ۴۱۶ درصد افزایش داشته است.
هاشمی یادآور شد: استان لرستان با ۵۰۸ میلی متر متوسط بارش اکنون بعد از استان ایلام دومین استان پربارش کشور بوده است.
انتهای پیام /ب