سعید صفاتیان رئیس کارگروه کاهش تقاضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و درمانگر اعتیاد در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص مصرف ماده مخدر گل اظهار کرد: گل یک ماده روانگردان است و حدودا ۵ تا ۶ سال است که در ایران از سوی جوانان استفاده و به صورت مصنوعی نیز ساخته میشود و ماده اولیه آن حشیش است.
وی افزود: شیوه مصرف آن با کاغذهای مخصوصی است که با قیمتهای ارزان فروخته و مانند سیگار مصرف میشود.
رئیس کارگروه کاهش تقاضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و درمانگر اعتیاد گفت: ماده مخدر گل را میتوان در تنباکوی قلیان قرار داد و به این شیوه نیز مصرف کرد، دلیل شادابی برخی از افراد بعد از مصرف قلیان در قهوه خانه، وجود ماده مخدر گل در تنباکو قلیان است.
صفاتیان تصریح کرد: رایجترین شیوه مصرف گل به صورت سیگار است، اما روی ذغال، گاز و حرارت میتوان گل را قرار داد و از بوی آن استشمام کرد و شیوه مصرف ماده مخدر گل به صورت خوراکی و ترزیقی نیست.
وی افزود: میزان مصرف گل متاسفانه رو به افزایش است و میزان مصرف آن از تعداد سیگاری که افراد مصرف میکنند، محاسبه میشود، به طوری که برخی از افراد روزی ۲۰ تا ۲۵ سیگار حاوی گل مصرف میکنند.
رئیس کارگروه کاهش تقاضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و درمانگر اعتیاد گفت: تحقیقات نشان میدهد که مصرف ماده مخدر گل به مرور زمان آسیبهای بسیاری را به فرد مصرف کننده وارد میکند، به گونهای که این افراد در طولانی مدت دچار اختلالات روانی مانند اضطراب، افسردگی، توهم، هذیان و غیره میشوند که خطرات زیادی را دارد و حالتهای خودکشی و دیگرکشی و اختلال در عملکرد شغلی نیز در این قبیل افراد بسیار مشاهده میشود.
بیشتر بخوانید: شروع مصرف گل از ۱۳ سالگی در میان جوانان/ خطر ابتلا به جنون دائمی
صفاتیان افزود: فردی که گل مصرف میکند، مقاوم به درمان است و تمایلی به درمان ندارد و زود به مرحله تجاهر میرسد و این میتواند برای جامعه خطرناک باشد.
رئیس کارگروه کاهش تقاضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و درمانگر اعتیاد درباره اعتیاد به ماده مخدر گل گفت: گل، اعتیاد روانی بسیار زیادی دارد و براساس تحقیقات مصرف یک بار گل میتواند باعث اعتیاد و مصرف دائمی آن شود.
انتهای پیام/