به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سرطان، چنگار یا کانسر نوعی بیماری است که در آن سلولهای غیر طبیعی به صورت کنترل نشده تکثیر یافته و میتوانند بافتهای مجاور را درگیر کنند.
بیش از ۲۰۰ نوع متفاوت از بیماری سرطان وجود دارد که هر کدام به شیوهای خاص ایجاد میشوند؛ جالب است بدانید که همه سرطانها با تغییر در ساختار طبیعی یک سلول شروع میشوند؛ سلولهای سرطانی همچنین میتوانند از طریق جریان خون یا لنف به سایر نقاط بدن گسترش پیدا کنند.
بیشتر بخوانید: مراقب سرطان «سارکوما» باشید/ دردهای استخوانی را پشت گوش نیندازید!
علی ارغوانی متخصص داخلی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: جسم انسان از میلیونها سلول تشکیل شده است که در کنار هم بافتهایی مانند ماهیچه، استخوان و پوست را سازند و هر کدام یک عملکرد واحد دارند؛ سلولها به طور طبیعی با ۲ تا شدن به طریق منظم و کنترل شده، تکثیر پیدا کرده و به رشد و ترمیم بافتهای بدن منجر میشوند.
این متخصص داخلی بیان کرد: بعضی اوقات تقسیم سلولها، بدون کنترل و به صورت غیر عادی انجام میشود؛ رشد غیر عادی و بیش از حد سلولهای بافت که تومور نامیده میشود میتواند خوش خیم و یا بدخیم باشد، تقسیم سلولهای غیر طبیعی تحت کنترل نیستند و معلوم نیست که چه زمانی متوقف میشود.
ارغوانی با اشاره به اینکه تومورهای خوش خیم معمولا محدود به قسمت کوچکی از بدن است و اغلب به آهستگی رشد میکند، گفت: این تومورها بسته به اندازه و محلشان، مشکلاتی به وجود میآورند که معمولا نیاز به جراحی است و بیمار مشکلی دیگر نخواهد داشت.
وی ادامه داد: سرطان یا تومورهای بدخیم نیز در فضایی محدود شروع میشوند، اما میتوانند به بافتها و ارگانهای مجاور گسترش یابند؛ سلولهای سرطانی ممکن است با جریان خون و یا سیستم لنفاتیک به مناطقی دورتر در بدن منتقل شوند.
بیشتر بخوانید: سرطان؛ پیامد تلخ صنعتی شدن مواد غذایی/ دردی که همه وجودتان را فرا میگیرد
محمدرضا نورمحمدی انکولوژیست در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره انواع سرطانها، اظهار کرد: سرطان انواع مختلفی دارد که اعضای مختلف بدن را درگیر میکند و تاکنون بیش از ۲۰۰ نوع سرطان شناسایی شده است. سرطان آندومتر، سرطانی است که در بافت پوشش رحم (اندام کوچک، توخالی و گلابی شکل در حفره لگن خانمها که جنین در آن رشد میکند) بروز میکند، بیشتر سرطانهای آندومتر آدنوکارسینوم هستند، یعنی در سلولهایی بهوجود میآیند که مخاط و مایعات دیگر را ساخته و آزاد میکنند.
وی بیان کرد: سرطان پستان، سرطانی که در بافت پستان شامل مجاری (لولههایی که شیر را به نوک پستان منتقل میکند) و لوبولها (غدد تولیدکننده شیر) ایجاد میشود؛ این سرطان هم در زنان و هم در مردان ایجاد میشود و با این حال سرطان پستان در مردان نادر است.
این آنکولوژیست ادامه داد: سرطان مثانه، سرطانی که در بافت مثانه (عضو نگهدارنده ادرار) ایجاد میشود؛ بیشتر موارد سرطان مثانه از نوع کارسینوم سلول بینابینی است، این سرطان از سلولهای لایه داخلی پوشاننده مثانه ایجاد میشود، سایر انواع آن شامل کارسینوم سلول سنگفرشی (سلولهای باریک و پهن) و آدنوکارسینوم (سرطان سلولهای تولیدکننده موکوس و سایر ترشحات) است، کارسینوم سلول سنگفرشی و آدنوکارسینوم در لایه داخلی پوشاننده مثانه و به علت التهاب و تحریم مزمن ایجاد میشوند.
نورمحمدی اظهار کرد: سرطان کولون، سرطانی که در بافت کولون (روده بزرگ) ایجاد میشود؛ بیشتر انواع سرطان کولون آدنوکارسینوم (سرطان سلولهای تولید کننده موکوس و سایر ترشحات) است؛ سرطان رحم، سرطانی که در بافت پوشاننده رحم ایجاد میشود.
بیشتر بخوانید: درمان سرطان به کمک طب سنتی و طب مکمل
وی با اشاره به سرطان کلیه، تشریح کرد: سرطانی است که در بافت کلیه ایجاد میشود؛ سرطان کلیه در لایه پوشاننده لولههای بسیار کوچک کلیه که خون را تصفیه و مواد زائد را خارج میکند بهوجود میآید، سرطان کلیه همچنین شامل تومور ویلمز (نوعی از سرطان کلیه که معمولاً در کودکان زیر ۵ سال ایجاد میشود) است.
این آنکولوژیست بیان کرد: سرطان ریه، سرطانی که در بافت ریه و معمولاً سلولهای پوشاننده مجاری هوایی ایجاد میشود؛ ۲ نوع عمده سرطان ریه شامل سرطان ریه سلول کوچک و سرطان ریه غیر سلول کوچک وجود دارد؛ انواع سرطان ریه براساس نمای ظاهری سلولها زیر میکروسکوپ طبقهبندی میشوند.
نورمحمدی گفت: سرطان ملانوما، ملانوما نوعی سرطان است که در ملانوسیتها بهوجود میآید؛ این سرطان میتواند در پوست ایجاد شده و همچنین در سایر بافتهای حاوی پیگمان مانند چشم و روده نیز بهوجود بیاید.
وی درباره سرطان لنفوم غیر هوچکین، افزود: این سرطان در سلولهای سفید خون ایجاد میشود؛ لفنوم غیرهوچکین در هر سنی میتواند بروز کند و علایم آن بهصورت بزرگی غدد لنفاوی، تب و کاهش وزن است؛ لنفوم غیر هوچکین انواعی مختلف دارد، این بیماری به انواع مهاجم (با رشد سریع) و انواع با رشد آهسته تقسیمبندی میشودو منشا آن میتواند از سلولهای B یا سلولهای T باشد.
بیشتر بخوانید: درگیری انجمنهای پزشکی گریبانگیر طب تسکینی شده است
نورمحمدی ادامه داد: لفنوم غیرهوچکین سلول B شامل لنفوم بورکیت، لوسمی لنفوسیتی مزمن، لنفوم سلول B بزرگ منتشر، لنفوم فولیکولر، لنفوم سلول بزرگ ایمونوبلاستیک، لنفوم پیشساز سلول B و لنفوم سلول مانتل است؛ لنفوم غیرهوچکین سلول T شامل مایکوزیس فونگوئیدس، لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک و لنفوم پیشساز سلول T است، لنفومی که پس از پیوند مغز استخوان یا سلولهای بنیادی ایجاد میشود، معمولاً از نوع سلول B است، پیشآگهی و درمان به نوع بیماری و مرحله آن بستگی دارد.
این آنکولوژیست یادآوری کرد: سرطان پروستات، سرطانی که در بافت پروستات (غدهای در دستگاه تناسلی مرد، زیر مثانه و جلوی رکتوم) ایجاد میشود، سرطان پروستات معمولاً بیماری مردان مسن است.
انتهای پیام/
متأسفانه دستگاه گلبول سفید سنج خانگی اختراع یا وارد نشده تا مثل دیابتی ها که هر روز با دستگاه قند خون نوک انگشتون رو میگیرن و کنترل میکنن اون ها هم کنترل کنن.
این یک ظلم به سرطانی هاست چون هزینه سنگین برای درمان میپردازن ولی با وجود یک دستگاه گلبول سفید سنج خانگی مثل دستگاه قند این بیماران میتونن سال ها بدون دغدغه زندگی عادی خودشون رو ادامه بدن.
پدر من پنج روز پیش ماه تو رمضان جمعه ۱۲ اردیبهشت رفت ولی اگر این دستگاه وجود داشت الان پیش ما بود.
لطفا کمپین حمایت از ساخت دستگاه گلبول سفید سنج خانگی راه بندازین