وی ادامه داد: حضور ما و معاونین و مدیران وزارت امور اقتصادی و دارایی در منطقه آزاد چابهار برای بررسی موانع و مشکلات پیش رو است چرا که اعتقاد داریم در کنار هم میتوانیم خیلی از این بحران را پشت سر بگذاریم.
دژپسند به این نکته نیز اشاره کرد که عزت و استقلال نظام و کشور را یک فرد غیر قابل پیش بینی در یک کشور استعمارگر نمیتواند تحت الشعاع قرار دهد،گفت: دولت و بخش خصوصی دو یار در دو موقعیت مختلف هستند، ولی کار یکسان انجام میدهند تا اسم ایران و ایرانی بلند آوازه شود.
وی افزود:بخش خصوصی یک رکن اساسی در پویایی اقتصاد کشور است و دولت باید ضمن حمایت و پشتیبانی از این قشر، از تمامی ظرفیتهای بخش خصوصی برای توسعه اقتصادی به ویژه در مناطق آزاد کشور بهره برداری کند.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: با کمک و همکاری همه بخش ها، هم پایههای سرمایه گذاری تولید و اقتصاد کشور مستحکمتر شده و هم سهم کشور در اقتصاد بین الملل ارتقا پیدا میکند.
احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان هم در این نشست گفت: تصمیمات و بخشنامههای گمرک و ترخیص نشدن به موقع کالاهای خریداری شده موجب تعطیلی ۶۰۰ غرفه منطقه آزاد چابهار شده و بسیاری از مشکلات را برای فعالان اقتصادی و تجار ایجاد کرده است.
احمدعلی موهبتی افزود: برخی تصمیمات موجب شده تا مردم در چابهار با مشکلات جدی مواجه و کسب و کار خود را از دست بدهند.
وی ابراز امیدواری کرد که بسیاری از مشکلات فعالان اقتصادی با حضور وزیر اقتصاد مرتفع شود.
استاندار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: چابهار با چالشهای جدی نظیر سر درگمی فعالان اقتصادی و تجار از بخشنامههای گمرک رو به رو است و باید این استان بویژه چابهار که از مرکز کشور دور است از این مشکلات دست و پا گیر رهایی یابد.
وی ادامه داد: مسائل و مشکلات معافیتهای مالیاتی و گمرکی مهمترین دغدغههای مردم است و باید وزیر امور اقتصادی و دارایی و سایر مسئولان مرتبط مشکلات را پیگیری کنند.
موهبتی در نظر گرفتن یارانهها و موارد تشویقی برای مردم و کارکنان این منطقه به دلیل محرومیت را خواستار شد و گفت: در گذشته کارکنان دولت در این منطقه یک ماه مرخصی اضافه داشتند و بلیطهای هواپیما برای آنان ۲ بار رایگان بود.
وی بر حل مشکلات کارخانه برنج، تعطیلی برخی از واحدهای تولیدی و رفع موانع، اختصاص ارز دولتی برای واردات برخی کالاها نظیر واحدهای تولیدی و فرآوری برنج، ممنوعیت ورود برخی کالاها، واردات مواد اولیه، کالاهای مسافری و حل مسائل گمرکی و معافیتهای مالیاتی در منطقه آزاد چابهار تاکید کرد.
هم چنین در این نشست مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، انسجام و همکاری را راه رهایی کشور از شرایط سخت اقتصادی دانست و افزود: یکی از مشکلات و موانع پیش روی فعالان اقتصادی در مناطق آزاد موضوع ضمانت ارزی و تعهدنامههای مربوطه است که امیدواریم بانک مرکزی توجه بیشتری به روند فعالیتهای ارزی در مناطق آزاد داشته باشد و مشکلات را حل و فصل نماید.
مرتضی بانک هم چنین در این نشست درباره آخرین وضعیت لایحه ایجاد مناطق آزاد جدید گفت: در این خصوص نامهای به ریاست مجلس شورای اسلامی نوشته شده تا سرعت در تصویب نهایی این لایحه در دستور کار قرار بگیرد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی درباره روند فعالیتهای گمرک جمهوری اسلامی ایران در مناطق آزاد هم گفت: برخی مشکلات ناشی از تصمیم گیریها است، گمرک ایران همکاری خوبی را با مناطق آزاد آغاز کرده است، اما این روند در همه مناطق یکسان نیست.
وی افزود:در برخی مناطق کمکها و همکاریها مطلوب و در برخی مناطق مشکلات و موانع حل نشده است.
مرتضی بانک هم چنین خبر از تصویب ورود مواد اولیه سرمایهای بدون انتقال ارز و ثبت سفارش به مناطق آزاد خبر داد و گفت: اگر موضوع ورود کالا تا سقف ۸۰ دلار در مناطق آزاد را مشابه به قوانین مسافر خارجی به کشور تغییر دهیم گام مثبتی نیز در این راستا برداشته ایم که این موضوع نیازمند همکاری نهادهای مرتبط است.
انتهای پیام/ف