سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اعلام رسمی ثبت کانال ویژه مالی میان ایران و اروپا

وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان با صدور بیانیه مشترکی، رسما ثبت یک کانال مالی ویژه برای تجارت با ایران را اعلام کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وال استریت ژورنال، وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان با صدور بیانیه مشترکی، رسما ثبت یک کانال مالی ویژه برای تجارت با ایران را اعلام کردند.

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز پنج‌شنبه با قرائت این بیانیه‌، از راه‌اندازی رسمی سازوکار ویژه تبادل مالی میان کشورهای اروپایی و ایران موسوم به SPV خبر داد.

به گفته موگرینی، هدف بلندمدت INSTEX (کانال تبادل مالی اروپا با ایران) گشایش کانال‌های اقتصادی برای کشور‌های ثالثی است که تمایل به تجارت با ایران دارند و سه کشور اروپایی همچنان تلاش می‌کنند که به چنین هدفی دست یابند.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «فرانسه، آلمان و انگلیس در راستای تعهد قوی و تلاش‌های مداوم خود برای حفظ برجام که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل آن را تأیید می‌کند، ایجاد کانال INSTEX SAS (ابزار پشتیبان تبادلات تجاری) را اعلام می‌کنند. هدف این سازوکار ویژه تسهیل تجارت قانونی میان عاملان اقتصادی اروپا و ایران است».

در ادامه این بیانیه آمده است فرانسه، انگلیس، و آلمان ضمن «حمایت از تجارت قانونی اروپا با ایران به ویژه در بخش‌های بسیار مهم مربوط به زندگی مردم ایران مانند دارو، خدمات پزشکی و کالا‌های کشاورزی، بار دیگر تأیید می‌کنند که تلاش‌های آن‌ها برای حفظ مفاد اقتصادی برجام مشروط به پایبندی کامل ایران به اجرای تعهدات خود از جمله همکاری کامل و به موقع با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است».

جرمی هانت، وزیر خاجه انگلیس، نیز درباره ثبت رسمی این سازوکار ویژه اظهار کرد: ثبت این کانال ویژه مالی گام مهمی است، اما همچنان باید کارهای بیشتری انجام داد. سه کشور اروپایی با همکاری نزدیک، در حال بررسی همه جنبه‌های حقوقی و فنی موردنیاز این سازوکار ویژه هستند، از جمله اینکه کار با ایران را ادامه دهیم تا ساختارهای لازم و متقابل را راه‌اندازی کند.

 پیش‌تر پایگاه آلمانی NDR نیز به نقل از منابع آگاه از ثبت رسمی این کانال خبر داده بود. بر اساس گزارش NDR، فرانسه با راه‌اندازی یک شرکت، میزبانی این کانال مالی را پذیرفته و «پر فیشر»، بانکدار برجسته آلمانی و رئیس سابق «کامرزبانک» آلمان هم مسئولیت ریاست آن را بر عهده گرفته است. انگلیس نیز رئیس هیأت نظارت بر این کانال است.

لارنس نورمن، خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال، نیز گزارش کرده بود که کانال ویژه مالی به عنوان یک شرکت در ساختمان وزارت اقتصاد و دارایی فرانسه ثبت شده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۸
در انتظار بررسی: ۰
کریمی سید
۲۲:۲۴ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
خسته شدیم از دست این مسئولین
ناشناس
۱۳:۱۱ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
سرمایه اصلی این کشور جوانان با استعداد ایرانی هستند امیدوارم مدیران کشور به بهانه به اصطلاح تعامل با دنیا البته اگه واقعا در کار باشه راه اشتباه گذشته رو نرن و نتیجش دادن کار وپروژه های مختلف در همه زمینه هابه شرکت‌های ایرانی و توانمند سازی این شرکتها خواهد شد.به وعده وعید این اروپایی ها هم هیچ امید اطمینانی نیست.
ناشناس
۱۱:۴۷ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
به خدا این هم کلاهی گشاد تر از وعده های قبلی آنهاست(اروپائی ها). سیاستمداران(؟) کمی به فکر بیفتید.
ناشناس
۱۱:۳۶ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
جالبه مسئولان برجام می گفتند اگه برجام نبود نفت در قبال غذا می شد!
ناشناس
۱۱:۳۴ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
دیشب منوط کردن به اجرای FATF...همین دلیل بر دغل بازی اروپایی هاست...مطمئن باشید بعد از تصویب FATF مساله دیگری رو علم می کنند...ما که در سیاست نیستیم به این نتیجه رسیدیم، چرا مسئولین این مساله ساده رو متوجه نمی شن؟
جواد
۱۱:۱۴ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
فقط نگید کانال مالی راه اندازی شد اینم بگین که گفتن باید fatf اجرا بشه وگرنه خبری نیست از تعامل مالی، بعدشم فقط هنوز ثبت شده!!!!
ناشناس
۱۱:۱۱ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
این همون برنامه نفت دربرابر غذا نیست !!!؟؟؟ یه کمی بصیرت !
وقتی میگن با پولتون میتونید فقط غذا و دارو بخرید !!!!!!!!؟؟؟
درضمن پولی به ایران پرداخت نمیشه فقط در مقابل فروش نفت میتونه کالا ببره !
ناشناس
۱۰:۵۹ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
هر چی بود که تو شهر ما قیمت دلار خیلی ریزش کرد.
ناشناس
۱۱:۲۷ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
واقعا!؟
ناشناس
۱۰:۵۸ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
اروپا دوست امریکاست هر دو غابل اعتماد نیستند
ناشناس
۱۱:۴۹ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
اروپا دوست امریکا نیست ازش میترسه مثل چی
ناشناس
۱۰:۱۶ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
لطفا نگذارید خودروهای گرانقیمت لوازم خانگی فانتزی وارد مملکت شود
ناشناس
۱۰:۱۴ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
این برای واردات دارو یی وغذایی است که قبلا هم وارد میشد
کافی نیست
ناشناس
۰۸:۰۸ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
پس اين استرالياييا و كانادايياي ميونه خور و كناره گرد چرا عضوش نشدن
هيچ كشوري غير اين دو تا جرات نكرد سفارتشو تو ايران ببنده
ناشناس
۰۷:۵۶ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
اينكاراشون كافي نيست بايد تعهد بدن قيمت دلار رو به هشت تومن و سكه رو به سه ميليون كاهش ميدن
ناشناس
۱۰:۲۵ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
قیمت دلار ۸ تومان سکه ۳ تومان واقعا برای شما متاسفم خیلی زود عادت میکنی به گرونی دلار باید حوالی ۵تومان بیاد سکه هم باید ۱۲۰۰ بشه مردم در فشار اقتصادی شدیدی به سر میبرن
ناشناس
۰۷:۱۶ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
تکیه بر داخل فقط
پزشک
۰۷:۱۲ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
خب معلومه برادر عزیز این فقط یک ظاهر سازیه برای منافع خودشون اگر دقت کرده بودی متوجه میشدی گفته این کانال مالی کارش چیه ؟ بله اینجوری قشنگ میخوان ایران رو مجبور به پذیرفتن FATF و CFT بکنن تا کلا دست ایران رو برای همیشه ببندن بعد هم بگن کانال مالی هنوز کلی زمان میبره تا جواب بده و از این جور حرف ها و بهانه ها که در برجام هم آوردن و همگی عاقبت برجام هم دیدیم که نتیجه ی برجام چی شد ، یعنی بعضی از شما هنوز اینا رو نشناختین !!!!!
ناشناس
۰۶:۴۳ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
بعد از سالیان سال مذاکره به کجا رسیدید؟؟؟؟!!!!
نتیجه اعتماد به غرب و بالا نبردن و تکیه نکردن به توان داخلی.
ناشناس
۰۶:۴۰ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
غذا و دارو !!!!!؟؟؟؟؟
این مسخره بازیهای اروپاییان یعنی چه؟؟!!
ناشناس
۱۱:۱۵ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
آره واقعا
ناشناس
۰۴:۰۴ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
بهتره دولت مواد غذایی رو بجای صادر در داخل کشور مصرف کنه. لازم نکرده اروپایی ها بجای نفت به ما مواد غذایی بدهند. درامد نفتی باید صرف خرید مواد صنعتی و اقتصادی بشه. اگر لازم شد ایران مواد غذایی تولید و به قیمت یورو به اروپا میفروشه. مواد دارویی هم کشور ما به وفور تولید میکنه.
ناشناس
۰۳:۱۶ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
اقا مگه اروپا نگفته این ساز و کار فقط برای چیزهایی است که امریکا تحریم نکرده باشد یعنی هر چیزی رو که امریکا تحریم کرده باشد شامل سازو کار مالی نمیشود یعنی اینکه هیچ
آرش
۰۲:۲۶ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
برجام و تعهدات آن برای این بود که ما با دنیا مبادله و تجارت داشته باشیم و قطعنامه ۲۲۳۱ هم حاکی از همین امر هست نه اینکه ما یک کانال مالی فقط با سه کشور انگلیس فرانسه و آلمان داشته باشیم
ناشناس
۰۲:۱۹ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
هیچ اتفاقی نمی افته فقط فعلا میخوان این اروپاییان ، ایران رو سرگرم کنن تا امریکا زهرشو بریزه.این همه برجام برجام کردن این شده وضعمون
ناشناس
۰۱:۵۱ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
بعله! خرید زمان به نفع آمریکا و البته واردات مواد غذایی و داروی بی کیفیت
ناشناس
۰۰:۵۶ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
داداش ما کی میتونیم یه ماشین ساخت داخل بخربم هرروز گران میشه چه خبره بابا
ehsan
۰۰:۵۴ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
از برجام که چیزی ندیدیم.
ناشناس
۲۳:۵۷ ۱۱ بهمن ۱۳۹۷
یکی از شرطهای اساسی هم قبول fatfاست واینا می خواهند این گونه باج خواهی کنند.
ناشناس
۲۳:۴۴ ۱۱ بهمن ۱۳۹۷
حالا داشته باش الانه دلواپسان و دلالان ارز و سکه میان میگن هیچ تاثیری نداره
ناشناس
۰۸:۰۳ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
افرادی که دلواپس نیستند فکر میکنی چی هستند؟ در فرهنگ لغت دنبالش بگرد.
ناشناس
۱۱:۰۸ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
برجامتون هیچ فایده ای برای مملکت نداشت
ناشناس
۱۱:۳۰ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
بگو برجام چه سودی داشته؟ اتفاقا دلال ارز خود شمایید، جالبه بعد از آنهمه کارشکنی فرانسه در مذاکره که نقش پلیس بد رو داشته حالا به فرانسه و روباه پیر انگلیس دل بستید! تا زمانی که نگاه کاسبان برجام به خارج است کشور متحمل ضرر خواهد شد
ناشناس
۲۲:۴۶ ۱۱ بهمن ۱۳۹۷
با پایان مهلت ۱۸۰ روزه معافیت ۸ کشور وارد کننده نفت ایران ، این کانال مالی ( spv ) ، عملا هیچ کارایی نخواهد داشت . حتی اگر صادرات حداقلی نفت هم وجود داشته باشه باز با ماهیت این کانال که برای تبادلات اقلام انسان دوستانه ( غذا و دارو ) است تناقص داره
بنه گزی
۲۲:۳۲ ۱۱ بهمن ۱۳۹۷
انشا الله که همه چی کم کم درست میشه .به کوری چشم دشمنان نظام
ناشناس
۰۰:۲۳ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
واقعا اعتماد به اروپا ساده لوحی محض است
یه بااطلاع
۲۲:۲۴ ۱۱ بهمن ۱۳۹۷
همش حرف.اینا دارن زمان میخرن به نفع امریکا.درعمل چیزی اتفاق نخواهد افتاد
ناشناس
۲۲:۰۹ ۱۱ بهمن ۱۳۹۷
به نظرم کاربردی و عملی نیست و بیشتر جنبه تبلیغاتی داره