به گزارش خبرنگار
حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها بسیاری از افراد بازه زمانی زیادی از شبانه روز را صرف استفاده از وسایل الکترونیکی دارای صفحه نمایش میکنند که میتواند سبب آسیب دیدن قدرت بینایی، بروز پیرچشمی، سردرد، بروز دردهای فقراتی و افتادگی پوست شود.
آمارهای جهانی نشان میدهند کارکنان اداری به طور متوسط ۱۷۰۰ ساعت در سال را پشت رایانهها سپری میکنند، افزون بر این در سالهای اخیر
اعتیاد به استفاده از تلفن همراه، تبلت و سایر وسایل الکترونیکی نیز سبب آسیب به سلامت افراد شده است.
استفاده بیش از حد از این وسایل سبب افزایش
فشارچشم، قرمزی و اشک ریزی یا خشکی چشم و نیز بروز بیخوابی میشود.
بسیاری از کارشناسان به افراد به ویژه آنهایی که برای اصلاح عیبهای انکساری چشمان خود از عینک طبی استفاده میکنند، زدن عینک آنتی رفلکس (مسدود کننده نورآبی) را پیشنهاد میکنند.
افزون بر عینک، لنزهای تماسی نیز برای آن دسته از افراد که تمایلی به استفاده از عینک ندارند، وجود دارد که میتواند تابش اشعه از صفحه نمایش وسایل الکترونیکی را کاهش دهد.
کارشناسان با توجه به آسیبهایی که استفاده بیش از اندازه از وسایل الکترونیکی به چشم وارد میکند، عنوان بیماری عفونت دیجیتالی چشم (digital eye strain) را مطرح کردهاند که ناشی از استفاده از رایانه، تبلت، تلفن همراه هوشمند و وسایلی از این دست است.
نور آبی ناشی از صفحه نمایش این گونه وسایل سبب بی خوابی به دلیل بروز اختلال د رهورمون ملاتونین بدن میشود، این هورمون مسئول تنظیم ساعت خواب و بیداری افراد است.
کارشناسان اعلام کردهاند هنوز به طور دقیق نمیتوان اعلام کرد نور ناشی از وسایل الکترونیکی سبب آسیب به چشم میشود، زیرا نور آبی یکی از طیفهای نوری متصاعد شده از خورشید است و هر روز انسان در معرض آن قرار دارد.
علل بیخوابی شبانه
در طول روز انسان از خورشید میزان ۱۰ برابر بیش از نشستن پشت رایانه نور آبی دریافت میکند، اما همزمان با غروب خورشید انسان درمعرض نور آبی مصنوعی ناشی از وسایل الکترونیکی قرار میگیرد و این یکی از دلایلی است که سبب شده است انسانها در عصرمدرن دچار بیخوابی و بدخوابی باشند.
عینک مسدود کننده نور آبی دارای فیلترهایی در لنزهای خود است که نور آبی را جذب و از ورود آن به چشم جلوگیری میکنند، برخی از آنها میتوانند اشعه UV را نیز از بین ببرند. استفاده از این عینکها به ویژه پس از تاریکی و غروب خورشید میتواند مانع از ورود امواج نور آبی به چشم افراد شود.
برخی سازندگان این عینکها ادعا دارند که استفاده از این وسیله میتواند مانع از بالا رفتن فشار داخلی چشم و کمک به افزایش سلامت بینایی افراد شود.
قانون ۲۰-۲۰-۲۰ چیست؟
کارشناسان به افرادی که شبها پس از غروب خورشید تا پاسی از شب به دلایل کاری مجبور به استفاده از وسایل الکترونیکی دارای صفحه نمایش با نور آبی هستند خرید این وسیله را برای جلوگیری از بیخوابی شبانه توصیه میکنند، اما بهترین راهکار طبیعی برای حفظ سلامت چشمها استفاده از قانون ۲۰-۲۰-۲۰ است.
در
قانون ۲۰-۲۰-۲۰ پس از هر ۲۰ دقیقه نگاه به صفحه نمایش افراد باید مدت ۲۰ ثانیه به فاصلهای در ۲۰ فوتی خود (حداقل ۶ متری) خود نگاه کنند و در طول روز این کار را تکرار کنند تا چشمانی سلامت داشته باشند.
این کار سبب استراحت عضلههای چشم و جلوگیری از بالا رفتن فشار داخلی چشم میشود.
هر چند برخی از کارشناسان استفاده از این گونه عینکها را تنها شعارهای تجاری و بی اثر بر سلامت چشم میدانند.
منبع:Cnet
انتهای پیام/