وی با بیان اینکه داروی آهن فروتونیک مجوز سیب سلامت و کد ثبت فرآورده را از سازمان غذا و دارو اخذ کرده است، گفت: این داروی گیاهی آهن به طور رسمی در تیر ماه سال ۹۷ در یکی از شرکت دارویی کشور آغاز شد و اکنون در سطح داروخانههای کشور موجود است.
رجبی اظهار کرد: همه داروهای آهن در شکلهای مختلف از جمله شربت، قطره، کپسول بدون استثنا دارای مل و نمک هستند.
وی درباره عملکرد آهن در بدن تصریح کرد: بدن بر پایه یون طراحی شده است و مولکول آهن را نمیشناسد از طرفیآهن مولکولی است که دندانهای بچهها را سیاه و یبوست و اسهال ایجاد میکند و موجب اختلال در عملکرد کبد میشود.
رجبی اظهار کرد: داروی درمان قطعی فقر آهن در ایران به صورت صد درصد طبیعی با خواص منحصر به فرد و مطابق ساختار بدن انسان بر پایه یون طراحی و تولید شده است.
وی افزود: فرمولاسیون نوین این دارو به درمان کم خونی فقر آهن منجر میشود و پس از مصرف آن بدن بیمار دیگر نیاز به استفاده از داروی کمکی ندارد، چرا که آهن موجود به دلیل یونی بودن ساختار آن به صورت کامل در بدن جذب میشود و در نتیجه آن عوارض کم خونی به طور کامل برطرف خواهد شد.
عضو انجمن طب گیاهی انگلستان و انجمن داروهای طبیعی آمریکا ادامه داد: این دارو فقط یک مکمل برای جبران کمبود آهن نیست بلکه بیش از ۱۲ ریز مغزی از جمله مقادیر بالای از ویتامین D و C، انواع کلسیم و منیزیم دارد و در حقیقت یک مولتی ویتامین مینرال حاوی آهن است.
رجبی گفت: نتایج مطالعات بالینی داروی درمان فقر آهن گیاهی با استناد خونسازی و تولید فاکتورهای خونی از سوی پژوهشهای مرکز تحقیقات پزشکی موکول دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بیانگر درجه رضایتمندی بیماران است، همچنین این دارو در درمان کم خونی ناشی از فقر آهن در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی و پرتو درمانی و مبتلایان به بیماری مزمن نیز کاربرد دارد.
وی تاکید کرد: داروی گیاهی درمان فقر آهن با ساختار یونی کاملاً طبیعی است و ساختار آن با داروهای موجود در بازار تفاوت دارد و برخلاف مکملهای رایج از هیچ ماده شیمیایی، چون نمکهای گلوکونات، فومارات، یا سولفات در ترکیبات آن استفاده نشده است.
عضو انجمن طب گیاهی انگلستان و انجمن داروهای طبیعی آمریکا افزود: این داروی درمان فقر آهن حاوی عصاره آبی نوعی گیاه بومی فلات ایران شکر سرخ و طمع دهنده طبیعی بوده و است و هیچگونه عوارض جانبی ندارد و فاقد افزودنیها و شیرینکنندههای مصنوعی است.
مهدی عباسی، دبیرانجمن مخترعان کشور گفت: در تمامی کشورها زمانی که متوجه میشوند اختراعی در دست انجام است از همان زمان دانشبنیان محسوب می شود اما در ایران به این گونه نیست و فرایندی طولانی لازم است تا یک کالا یا اختراع گواهی دانشبنیان بودن را کسب کند.
وی با بیان اینکه فروتونیک یک داروی دانشبنیان است و پایه گیاهی دارد، گفت: همکاری نکردن بخشهای دولتی موجب میشود تا برخی ایدهها و تولیداتی که میتوانند در کشور تولید شود به خارج از کشور هدایت شوند.
در ادامه محمد خسروی، رئیس مرکز رشد شهر سیمرغ گفت: تحقیقات بر روی پلتفرمهای متفاوت تولید محصولات در حال انجام است. استارتآپهای بسیاری در زمینه تولید محصولات دانشبنیان وارد عرصه شدهاند و سرمایهگذاریهایی را جذب کردهاند و قراردادهای میلیاردی نیز به این منظور در حال انعقاد است.
وی با بیان اینکه واردنشدن دولت به این بحث در برخی از جنبهها مفید است، گفت: دخالت نکردن دولت در این بحث به این معناست که سنگانداریهای دولتی نیز در این مسیر کاهش مییابد و یکی از مشکلهای کنونی این است که اکوسیستم محصولات و اختراعها در کشور وجود ندارد اما امیدوار هستیم تا محصولات و کالاهایی که به این منظور اختراع شدهاند به تدریج تولید و وارد بازار شوند.
خسروی درباره ظرفیت پارکهای علم و فناوری به منظور تحقیق، تولید و تجاریسازی محصولات دانشبنیان گفت: مبنای دانشبنیان بودن محصول انتخاب مشتری است و به طور معمول این اختراعها و طرحها حاشیه سود بسیار بالایی نیز در صورت تجاریسازی دارند اما دانشبنیان بودن باید ابزار کمکی در فرآیند تحقیق، تولید و توسعه باشد و نباید به هدف بدل شود.
وی افزود: حضور افراد و ایدهها در محصولات علممحور فرصت است و باید از این فرصتها استفاده شود و در این میان حضور نهادها بسیار کارساز است و باید هوشمندانه عمل شود و از امکانات در زمان مناسب استفاده شود.
خسروی درباره محصولات در دست تجاریسازی گفت: برخی از این محصولات درحوزه دارو و برخی درحوزه تجهیزات بیمارستانی است. همچنین در تولید پهبادها، شبکه اورژانس هوایی، حوزه غذا و تولید فرآوردههای غذایی پروبیوتیک و بدون شکرو حوزه کشاورزی محصولاتی تهیه شده است که به تدریج تجاریسازی شده و با تولید صنعتی به بازار عرضه میشود.
علی برهمن، مشاور معاونت اقتصادی بسیج اصناف نیز گفت: در ایران ظرفیتهای بالقوه بسیاری وجود دارد که باید در تولید مورد استفاده قرار گیرد، ایران یکی از کشورهایی است که از 13 نقطه آب و هوایی 11 نقطه را در اختیار دارد و 8 هزار گونه گیاهی در مساحتی به وسعت دوبرابر قاره آفریقا در ایران کشت میشود.
وی با اشاره به گردش مالی 150 میلیارد دلاری گیاهان دارویی در جهان گفت: در ایران تولیدات داشن بنیانی وجود دارد که میتواند صدها برابر درآمدهای نفتی و منابع طبیعی برای کشور درآمد به همراه داشته باشد و باید تمرکز تولیدات صنعتی بر محصولاتی باشد که برای کشور ارزآوری بالا دارند.
بهزادی با اشاره به شربت فروتونیک تصریح کرد: تمام مکملهای دنیا که به صورت میلیاردی تولید میشوند ترکیبی از نمک آهن است که وضع بالینی بیماران را تحت شعاع قرار میدهد حالا شربت فروتونیک با کیفیت عالی با سرمایهگذاری 30 میلیارد ریالی تولید شده است و به بخشهای استانی مانند مازندان، گلستان، اراک، سنندج، یاسوج و دیگر مناطق کشور ارسال خواهد شد. اکنون شاید حتی پنج درصد از بازار را هم نتواند پوشش بدهد برای همین تجاریسازی و تولید انبوه آن نیاز به حمایت دارد.
انتهای پیام/
جالب شد!
از کجا با قاطعیت میگی 100٪
کاش دکترها هم زودتر با خبر بشن و به بیماراشون تجویز کنن
کاش دکترها هم زودتر با خبر بشن و به بیماراشون تجویز کنن
اونا هرچی که دولت بگه توی نسخشون مینویسن
از کجا میشه تهیه کرد؟
این جمله در این خبر باورنکردنیه اونم واسه یک داروی آهن و کم خونی.