سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در نشست خبری مطرح شد؛

در حوزه هوا فضا به مصرف کننده تبدیل شده‌ایم/ مردم رشته هوافضا را در حد ساخت هواپیما می‌شناسند

سبزه‌پرور گفت: در بخش‌های هوا فضا مصرف کننده‌ایم و هدف از تأسیس این رشته را تولیدکننده بودن در بخش هوا فضا قرار دادیم.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی سبزه‌پرور عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر و دبیر دومین رویداد بین‌المللی ایده‌پردازی AERUP در حوزه هوا فضا در نشست خبری این رویداد که امروز در دانشکده هوا فضا برگزار شد، اظهار کرد: هوا فضا در دنیا پیش نیاز سایر رشته‌ها و یک استارتر برای توسعه مخابرات، مکانیک، موتور و الکترونیک است، اگر به ۱۰۰ سال پیش برگردیم کار در حوزه هوا فضا را استارتر‌هایی شروع کردند که هیچ‌گونه آزمایشگاه و امکاناتی نداشتند، اما با تلاش و پیگیری مداوم توانستند موفقیت‌هایی هر چند اندک را به دست آورده و پایه‌گذاری خوبی انجام دهند.

وی افزود: متأسفانه امروزه در بخش‌های هوا فضا تبدیل به مصرف کننده شده‌ایم به همین دلیل هدف از تأسیس این رشته در دانشگاه را تولیدکننده بودن در بخش هوا فضا قرار دادیم. اولین کاری که در این زمینه انجام شد برگزاری مسابقاتی با سابقه ۱۱ سال برای ایجاد شور و نشاط در دانشجویان بود که رقابت‌هایی سالم برگزار شد.

سبزه‌پرور بیان کرد: برای اینکه مسابقات را با خلاقیت همراه کنیم و نوآوری را در آن بیاوریم، ایده‌پردازی پدید آمد که به وسیله خلاقیت دانشجویان ایجاد شده است.

دبیر دومین رویداد بین‌المللی ایده‌پردازی گفت: امسال ایده‌هایی بسیار جالب و با انگیزه بالا مطرح شده است و دانشجویان توانسته‌اند با صنایعی که ارتباط برقرار کردن با آن‌ها سخت است ارتباط بگیرند و فارغ‌التحصیلانی که در آن صنعت مشغول بودند را دعوت کرده و با آن‌ها صحبت کردیم.

وی افزود: در پی عصرانه‌هایی که با دانشجویان برگزار شد، نیاز‌های صنعت عنوان شد، این بچه‌ها تحصیلاتی با مدارج بالا دارند و امکان انتقال نیاز‌های صنعت را به راحتی دارند.

سبزه‌پرور بیان کرد: متأسفانه امروز با یک روکود اقتصادی وحشتناک در شرکت‌ها روبرو هستیم به‌طوری که حتی بنگاه‌های دولتی هم کارهایشان معطل می‌ماند به همین دلیل اهمیت ارائه ایده‌های جدید بالا می‌رود. البته هر کشور یک دوره رشد و یک دوره رکود دارد؛ به طور مثال آمریکا از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ در دوره رشد بود، اما در سال بعد دچار رکود خواهد شد.

ایده ایجاد شرکت مجازی را به دانشجویان پیشنهاد داده‌ایم

دبیر دومین رویداد بین‌المللی ایده‌پردازی اظهار کرد: ما به دانشجویان پیشنهاد ایجاد شرکت مجازی را داده‌ایم و اگر یک تیم بتوانند این تجربه را به مدت یک سال انجام دهند قطعاً استارت خوبی زده‌اند و دانشجویان در کنار وقت‌های اضافه‌ای که دارند می‌توانند از این کار استفاده کنند، ولی متأسفانه ما در این زمینه در دانشگاه دچار خلأ هستیم.

وی بیان کرد: ارگان‌های دولتی یک سری مصوبات و آیین‌نامه دارند که هرگز به روز نمی‌شود در حالی که با رشد نوآوری انتظار می‌رود مشکلات دیده شوند، ولی قوانین هیچگاه سرعت لازم را برای به روزرسانی ندارند فرقمان با سیستم‌های نظامی و دولتی در این است که انعطاف‌پذیر هستیم و این حس انعطاف‌پذیری لازمه کار ماست.

در ادامه مراسم مریم سادات حسینیان دبیر اجرایی دومین رویداد بین المللی ایده‌پردازی در حوزه هوا فضا اظهار کرد: بر اساس تجربه برگزاری رویداد در سال گذشته ایده‌پردازان به صورت عام ایده‌های خود را مطرح کردند که با توجه به اینکه مورد استقبال خوبی از سوی صنعت قرار گرفت، ولی روی آن سرمایه‌گذاری انجام نشد دلیل این امر متناسب نبودن ایده‌ها با نیاز صنعت بود به همین دلیل تلاش می‌کنیم عصرانه‌ها را که یکی از برنامه‌های مهم این رویداد است با جدیت بیشتری دنبال کنیم تا دانشجویان با نیاز‌های صنعت آشنا شوند.

وی افزود: در سال گذشته عصرانه‌هایی در حوزه کاربرد رشته‌های متالوژی، کامپیوتر و ... در حوزه هوا فضا، کاربرد هوا فضا در محیط زیست، خدمات شهری، عصرانه فضایی و همچنین عصرانه دیگری برای دانش آموزان برگزار شد تا آن‌ها روش درست ایده‌پردازی را یاد بگیرند.

حسینیان اظهار کرد: هدف ما در برگزاری عصرانه‌ها این است که صنایع را بدون واسطه با دانشجویان روبرو کنیم در این روز یک فضای صمیمی با حضور یکی از نمایندگان صنعت برگزار می‌شود و متقاضیان با ثبت نام در سایت می‌توانند راجع به ایده خود با نماینده مورد نظر در صنعت ارتباط برقرار کنند و دید صنعت را بر روی ایده‌ای که قرار است ارائه دهند بگیرند و قبل از اینکه تست‌های ایده خود را انجام دهند از نیاز‌های صنعت آگاه باشند.

دبیر اجرایی دومین رویداد بین المللی ایده‌پردازی بیان کرد: در اختتامیه این رویداد ایده‌ها توسط اساتید داخل و خارج از کشور داوری می‌شوند و ضمن مطرح شدن معایب و مزایای آن‌ها مراجع لازم برای کامل شدن ایده را دریافت می‌کنند پس از آن امکانات در اختیارشان قرار داده می‌شود تا به تکمیل ایده خود بپردازند این امکانات جدای از هدایایی است که برای ایده‌های برتر در نظر گرفته شده است.

وی اظهار کرد: این رویداد یک کار بزرگ و بین‌المللی است که جزء آبروی کشور به حساب می‌آید با این وجود ارگان‌هایی که وظیفه حمایت دارند از جمله ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی، فناوری‌های پیشرفته هیچگونه حمایتی نه در رویداد اول و نه در این رویداد انجام ندادند.

رشته هوا فضا در دنیا به شدت انحصاری است

حسینیان بیان کرد: رشته هوا فضا در دنیا به شدت انحصاری و محدود است و رشته‌ای که شناور محسوب می‌شود و می‌تواند در بسیاری از رشته‌ها ورود پیدا کند این رشته می‌تواند رشته بسیار محبوب و معقولی باشد، اما متأسفانه مردم با آن بیگانه هستند و تنها آن را در حد ساخت هواپیما می‌شناسند.

دبیر اجرایی دومین رویداد بین المللی ایده‌پردازی افزود: با وجود تمام تحریم‌ها و فشار‌هایی که وجود دارد تنها راه نجات برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه است و اگر در ایده‌پردازی بتوانیم ارتباط بین صنعت و دانشگاه را افزایش دهیم می‌توانیم ضمن رسیدن به اهداف به کشور‌های دیگر هم خدمات ارائه کنیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.