سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خواص شگفت‌انگیز کیوی که نمی‌دانستید

در این مطلب به معرفی برخی خواص و فواید کیوی خواهیم پرداخت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کیوی میوه‌ای کوچک است که خواص و عطر و طعم بسیاری را در خود گنجانیده است. بافت سبزرنگ آن شیرین و تند است. این میوه سرشار از مواد مغذی از جمله ویتامین C، ویتامین K، ویتامین E، اسیدفولیک و پتاسیم است. همچنین کیوی دارای آنتی‌اکسیدان‌های فراوان و منبع بسیار خوبی از فیبر است. دانه‌های سیاه‌رنگ کوچک داخل کیوی و همچنین پوست پرزدار آن نیز خوردنی هستند، البته اغلب مردم ترجیح می‌دهند که پوست آن را جدا کنند.

در این مطلب به معرفی برخی خواص و فواید کیوی خواهیم پرداخت.

مؤثر در درمان آسم
تصور می‌شود میزان بالای ویتامین C و آنتی‌اکسیدان موجود در کیوی قطعاً می‌تواند در درمان افراد مبتلا به آسم مؤثر باشد. طبق یک بررسی در سال ۲۰۰۰ میلادی آثار مثبتی در عملکرد ریه‌های افرادی که به‌طور منظم از میوه‌های تازه شامل کیوی استفاده می‌کردند، مشاهده شده است. مصرف میوه‌های تازه مثل کیوی می‌تواند به کاهش خس‌خس هنگام تنفس در کودکان مشکوک به ابتلا به آسم کمک کند.

کمک به گوارش
کیوی دارای مقادیر زیادی فیبر بوده که برای گوارش و هاضمه بسیار مفید است. همچنین این میوه زمستانی حاوی یک آنزیم پروتئولیک به نام آکتینیدین است که در تجزیه پروتئین‌ها مؤثر است. طبق یک بررسی مشخص شده است که آکتینیدین استخراج‌شده از کیوی، تجزیه و هضم اغلب پروتئین‌ها را به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد.

تقویت سیستم ایمنی بدن
کیوی‌ها دارای مواد مغذی فراوان و به‌ویژه غنی از ویتامین C هستند. برای درک بهتر این موضوع باید بگوییم یک فنجان کیوی حدود ۲۷۳ درصد از میزان ویتامین C پیشنهاد شده روزانه برای بدن را فراهم می‌کند. همان‌طور که می‌دانید ویتامین C یک ماده ضروری برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با بیماری‌ها است.
طی یک تحقیق و بررسی مشخص شد مصرف ۳ وعده کیوی در روز، دژنراسیون ماکولا را ۳۶ درصد کاهش می‌دهد.

کیوی می‌تواند به پشتیبانی از سیستم ایمنی بدن بپردازد و احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا را کاهش دهد. این خاصیت کیوی به خصوص در افرادی که بیشتر در معرض این گونه بیماری‌ها هستند از قبیل: افراد مسن و کودکان صدق می‌کند.

مؤثر در سایر خطرات تهدیدکننده سلامتی
استرس اکسیداتیو می‌تواند موجب آسیب به DNA انسان شود که منجر به بروز مشکلاتی در سلامت خواهد شد. البته به لطف وجود آنتی‌اکسیدان‌ها، شواهدی از یک تحقیق و بررسی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف منظم کیوی و یا عصاره کیوی می‌تواند احتمال گرفتار شدن به استرس اکسیداتیو را کاهش دهد.

ازآنجایی‌که آسیب DNA اکسیداتیو به‌شدت به سرطان کولون (سرطان روده بزرگ) مرتبط است، بنابراین مصرف منظم کیوی می‌تواند به کاهش احتمال ابتلا به سرطان کولون نیز منجر شود.

مؤثر در کنترل فشارخون
میوه کیوی نه‌تن‌ها در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید و مؤثر است، بلکه می‌تواند در کنترل فشارخون نیز به کمک انسان بیاید. طبق شواهدی که طی تحقیقی در سال ۲۰۱۴ به‌دست‌آمده، مشخص شد مواد بیواکتیوی که از مصرف ۳ کیوی در روز حاصل می‌شود، می‌تواند بیشتر از مصرف یک سیب در روز به کاهش فشارخون منجر شود. این خاصیت کیوی در طولانی‌مدت می‌تواند به کاهش احتمال شرایطی که ناشی از فشارخون بالا هستند (مثل سکته یا حمله قلبی) نیز کمک کند.

کاهش لخته شدن خون
علاوه بر کنترل فشارخون، کیوی در کاهش لخته شدن خون نیز مؤثر است. مطابق با نتایج تحقیق و بررسی دانشگاه اسلو، خوردن ۲ تا ۳ کیوی در روز به‌طور قابل‌توجهی خطر لخته شدن خون را کاهش می‌دهد. همچنین در این تحقیق مشخص شد این میوه میزان چربی خون را نیز کاهش می‌دهد. محققان می‌گویند که آثار کیوی مثل اثر مصرف روزانه آسپیرین برای بهبود سلامت قلب است.

محافظت در برابر از دست دادن بینایی
دژنراسیون ماکولا عامل از دست دادن بینایی است و خوب است که بدانید کیوی از چشمان شما در برابر دژنراسیون ماکولا محافظت می‌کند. این نتیجه، حاصل یک تحقیق و بررسی است که طی آن مشخص شد، مصرف ۳ بار کیوی در روز، دژنراسیون ماکولا را ۳۶ درصد کاهش می‌دهد. به نظر می‌رسد مقادیر بالای زآگزانتین و لوتئین موجود در کیوی باعث این خاصیت می‌شود.

خطرات احتمالی ناشی از مصرف کیوی
معمولاً مصرف کیوی برای اغلب مردم خطری ندارد مگر آنکه جزو آن دسته افرادی باشید که به کیوی آلرژی دارند. علائم آلرژی به کیوی شامل موارد زیر است:
-- خارش گلو
-- تورم زبان
-- مشکل در بلعیدن
-- استفراغ
-- کهیر

احتمال آلرژی کیوی در افرادی که به فندق، آووکادو، لاتکس، گندم، انجیر و دانه خشخاش آلرژی دارند بیشتر است.

در موارد نادر، مصرف کیوی می‌تواند در مواقع خونریزی با آهسته کردن فرآیند لخته شدن خون منجر به افزایش خونریزی شود. همچنین این ویژگی کیوی می‌تواند منجر به تشدید مشکلات انعقاد خون شود؛ بنابراین افرادی که با مشکلات و اختلالات انعقاد خون (فرآیند لخته شدن خون) مواجه هستند و یا عمل جراحی انجام داده‌اند بهتر است از خوردن این میوه بپرهیزند.

در پایان باید گفت: مصرف ۱ تا ۳ عدد کیوی در روز برای دریافت بهترین میزان مواد مغذی موجود در این میوه زمستانی کافی است.

منبع: تبیان

انتهای پیام/

آشنایی با خواص و مضرات کیوی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.