سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

اهدای عضو در خراسان رضوی بیش از میانگین کشوری است

مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:بسیاری از خانواده‌ها امید بازگشت عزیز خود را به زندگی دارند.

به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد  ، ابراهیم خالقی مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:اهدای عضو نیاز به فرهنگ سازی بیشتر دارد تا خانواده‌های افراد دچار مرگ مغزی در صورت اطلاع از وضعیت بیماران واقع در لیست پیوند، راحت‌تر اهدای عضو را قبول کرده و جان افراد نیازمند پیوند عضو را نجات دهند.

وی تصریح کرد: به طور میانگین در کشور روزانه ۱۰ بیمار نیازمند به پیوند عضو، قبل از اهدای عضو جان خود را از دست می‌دهند.

مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در سال گذشته سه هزار و ۳۰۰ بیمار در انتظار دریافت عضو در استان خراسان رضوی جان خود را از دست دادند در حالی که سه هزار بیمار دچار مرگ مغزی وجود داشت که از این تعداد حدود ۹۰۰ مورد به مرحله اهدای عضو رسید.

خالقی افزود: با وجود افزایش سه درصدی رضایت خانواده‌ها برای اهدای عضو بیمار مرگ مغزی، فرهنگ سازی در رسانه‌ها به گسترش فعالیت‌های انسان دوستانه و زندگی بخش در جامعه کمک می‌کند.
 
وی با بیان اینکه پیوند عضو از افراد مرگ مغزی از سال ۸۰ در دانشگاه راه اندازی شده است تصریح کرد: در این مدت به بیش از سه هزار و ۱۴۰ بیمار نیازمند به عضو زندگی دوباره بخشیده شده است.

مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه فرایند اهدای عضو بسیار پیچیده است و در انجام هر عمل پیوند حدود یکصد نفر از کادر‌های پزشکی، پرستاری، آزمایشگاه، رادیولوژی و خدمات درگیر آن می‌شوند گفت: از سال گذشته فرایند و استاندارد‌های شناسایی و مراقبت از افراد مرگ مغزی به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شده است و بر این اساس تمامی افرادی که دچار مرگ مغزی شده اند تحت مراقبت‌های خاص قرار می‌گیرند.

خالقی با اشاره به اینکه تشخیص مرگ مغزی با معاینه پزشک معالج انجام می‌شود، افزود: بعد از تائید پزشک معالج یک تیم چهار نفره متشکل از متخصص اعصاب، متخصص جراح اعصاب، متخصص بیهوشی و متخصص داخلی مراحل تایید را انجام و پس از آن توسط نماینده پزشک قانونی یا نماینده دادستان تائید نهایی انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه پیچیده‌ترین مرحله اهدای عضو، دریافت رضایت از خانواده فرد مرگ مغزی است تصریح کرد: با وجود اینکه فرهنگ سازی گسترده‌ای در زمینه غیر قابل برگشت بودن مرگ مغزی انجام شده است، اما هنوز هم بسیاری از خانواده‌ها امید بازگشت عزیز خود را دارند به همین دلیل تنها در ایران است که تائید مرگ مغزی توسط یک تیم بعد از پزشک معالج انجام می‌شود این بخاطر اطمینان خاطر از مرگ مغزی است تا خانواده‌ها نیز از مرگ عزیز خود مطمئن شوند.
 
انتهای پیام//ج.ر
 

فرایند اهدای عضو بسیار پیچیده است

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.