وی با بیان اینکه میزان بارش نسبت به دوره بلندمدت ۱۸.۸ درصد رشد داشته است، افزود: استانهای سیستان و بلوچستان کماکان با ۹۰ درصد، یزد ۶۴ درصد، کرمان ۵۱ درصد، هرمزگان ۵۰ درصد، خراسان جنوبی ۴۴ درصد، فارس ۲۷ درصد و اردبیل ۱۲ درصد کمبود بارش نسبت به دوره بلندمدت روبهروست.
ضیاییان با اشاره به اینکه میزان بارش در سایر استانها بیش از نرمال بوده است، بیان کرد: در این میان استانهای ایلام ۱۲۰ درصد و خوزستان ۹۰ درصد افزایش بارش نسبت به دوره بلندمدت را تجربه کرده است.
به گفته این مقام مسئول، امسال تمامی استانها به غیر از استان اردبیل نسبت به سال گذشته بارش بیشتری دریافت کردند.
بیشتر بخوانید: رشد ۳۷ درصدی بارش نسبت به دوره بلندمدت/ خشکسالی در برخی استان ها کماکان ادامه دارد
رئیس مرکز خشکسالی ادامه داد: مجموع بارشهای سال زراعی گذشته تا کنون نشان میدهد که میزان بارش در این بازه زمانی نسبت به دوره بلندمدت ۱۴ درصد کاهش داشته است که با استمرار بارشهای نرمال در فصل زمستان تنها بخشی از کمبود بارش در سال زراعی گذشته جبران خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه میزان بارش در بهمن ماه در استانهای مختلف نرمال و قدری کمتر از نرمال است، بیان کرد: این درحالی است که بارشهای کمتری در اسفند ماه در استانهای مختلف پیش بینی میشود.
ضیاییان از افزایش میزان دما نسبت به دوره بلندمدت خبر داد و گفت: براساس آخرین دادههای هواشناسی پیشبینی میشود که دما در بهمن و اسفند بین ۱ تا ۲ درجه در مناطق مختلف کشور افزایش یابد.
رئیس مرکز خشکسالی در پایان با اشاره به اینکه ذخایر برف میتواند بخشی از آب مورد نیاز کشاورزان در فصل بهار را تامین کند، تصریح کرد: با توجه به بارشهای مناسب پیش رو انتظار میرود که ذخایر برف در ماههای بهمن و اسفند مناسب باشد.
انتهای پیام/