سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرپرست سازمان توسعه تجارت مطرح کرد؛

تعیین تکلیف ۱۳هزار خودروی دپوشده تا عید

مودودی، گفت: برنامه‌ای برای باز کردن ثبت سفارش خودرو نداریم، اما موضوع خودرو‌های وارداتی مانده در گمرک تا قبل از عید تعیین تکلیف می‌شود.

به گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا مودودی سرپرست سازمان توسعه تجارت در نشست خبری خود با خبرنگاران در خصوص کاهش آمار صادرات با توجه به تغییرات آمار گمرک گفت: مرجع اصلی برداشت آماری ما گمرک است و اگر رسما اعلام کند، تغییر می‌دهیم.

وی افزود: تعهد داریم که ارز صادراتی را صرف واردات مواد اولیه کنیم و بنابراین نیاز به ورودی داریم و صادرکننده باید ارز را به کشور برگرداند و مواد اولیه محدودی وجود دارد که از سوی صادرکننده به نرخ آزاد خریداری می‌شود.

معاون وزیر صنعت با اشاره به جلسات مکرر با صادرکنندگان در مورد شیوه بازگرداندن ارز افزود: اگر ارز نیمایی گرفته شده و کالا صادر شود و ارز آن به کشور برنگردد، سود و رانت نصیب صادرکننده می‌شود، البته ما در شرایط جنگی هستیم و وقتی که در بیرون چرخه اقتصادی، تقاضا برای خرید ارز گرانتر است، حتما مشکلاتی مثل قاچاق مواد مخدر و تامین مالی تروریسم پیش خواهد آمد؛ پس ارز باید برای مقاصد مشخص صرف شود.

مودودی گفت: تجارت کشور باید به سمت شفاف سازی پیش برود و کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس نگران بازگشت ارز است، ولی با برخورد‌هایی مثل مجازات مخالف هستیم.

وی اظهار کرد: تغییری در مورد ثبت سفارش خودرو فعلا انجام نشده است و هنوز دولت تصمیمی برای بازگشایی ثبت سفارش خودرو نگرفته است. اولویت ما وارداتی به غیر از خودرو است.

مودودی در مورد واردات بدون انتقال ارز با بیان اینکه این شیوه واردات در جای خود بسیار ساده است و باید مشخص کرد که منشا ارز چیست؛ گفت: ممکن است ارزی ناپاک باشد و اگر به نظام ارزی کشور نظم ندهیم، نمی‌توانیم بازار ارز و تجارت کشور را به خوبی مدیریت کنیم.

وی با بیان اینکه به‌زودی دفتر مقررات واردات و صادرات از سازمان توسعه تجارت منتقل خواهد شد، گفت: این دفتر مدت‌ها است در سازمان نیست و به صورت فیزیکی نیز این دفتر منتقل خواهد شد.

سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: صادرات در ٩ماه نخست امسال رشد ٥.٥ درصدی داشته که با توجه به شرایط تحریمی در اوضاع مناسب صادراتی قرار داریم؛ در همین مدت میزان واردات ٣٢.٧میلیارد دلار بوده و عمده این واردات مربوط به کالا‌های واسطه‌ای است.

وی با بیان اینکه سهم صادرات ایران به کشور‌های همسایه ٥٧ درصد است، گفت: برنامه‌ای برای باز کردن ثبت سفارش خودرو نداریم، اما موضوع خودرو‌های وارداتی مانده در گمرک تا قبل از عید تعیین تکلیف خواهد شد.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: اگر صادرکنندگان سندی به ما ارائه دهند که ارز خود را با هر روشی وارد کشور کرده اند، ما از آن‌ها حمایت خواهیم کرد.

الحاق دفتر مقررات صادرات و واردات به وزارت صنعت

مودودی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر خروج دفتر مقررات واردات و صادرات و تأثیر آن بر عملکرد سازمان توسعه تجارت گفت: دفتر مقررات واردات و صادرات از ساختار سازمان توسعه تجارت خارج شده و البته این سیاست از سال ۹۵ دنبال شده و در سال ۹۶ نهایی شده است. بر اساس مصوبه سال جاری قرار بر این شد که این دفتر به وزارت صنعت ملحق شود.

وی ادامه داد: اینکه چنین تصمیمی درست است یا خیر، یک بحث کارشناسی است که افراد مبتکر این تفکر باید به آن پاسخ دهند، اما سازمان توسعه تجارت ایران همچنان سیاستگذاری تجاری را انجام داده و دفتر مقررات واردات و صادرات تنها مجری این سیاست‌ها است؛ بنابراین اتفاق خاصی رخ نخواهد داد.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر عدم امکان استفاده از «ارز حاصل از صادرات» برای واردات تمامی اولویت بندی‌های کالایی ادامه داد: برگشت ارز صادراتی باید صورت گیرد به خصوص اینکه صادرکنندگان کار صادرات را با قدرت انجام می‌دهند و از محل ارز حاصل از صادرات می‌توان واردات هم انجام داده یا اظهارنامه صادراتی خود را در اختیار واردکنندگان دیگر بگذارند.

وی ادامه داد: سازمان توسعه تجارت به عنوان مدافع بخش صادرات به دنبال این است که اگر صادرکنندگان اسناد مثبته‌ای ارائه دهند که به هر شکلی ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد برگشته است، مورد حمایت واقع شوند. ضمن اینکه هیچ یک از بخش‌های اقتصادی اعم از دولت و مجلس مخالف با صادرات نیستند و چنانچه مستندات لازم از سوی صادرکنندگان ارائه گردد، رفع تعهد ارزی انجام می‌شود.

مودودی گفت: صادرکنندگان می‌توانند ارز حاصل از صادرات خود را در اختیار واردکنندگان قرار داده و در هر اولویت بندی مورد استفاده قرار دهند و رفع تعهد ارزی نمایند. این در شرایطی است که حتی برای صادرات ریالی به عراق و افغانستان نیز از صادرکنندگان حمایت کرده ایم تا در مقطعی قبل از صدور بخشنامه مجدد بانک مرکزی در مورد صادرات ریالی، بتوانند رفع تعهد کرده و مورد سوال قرار نگیرند. اما از تاریخ اعلامی بانک مرکزی باید اطلاعات بازگشت ارز خود را ثبت نمایند.

این مقام مسئول در وزارت صنعت معدن و تجارت افزود: هیچ صادرکننده‌ای برای تامین مواد اولیه، ماشین آلات و اقلام مصرفی خود از محل ارز حاصل از صادرات محدودیتی ندارد و شاید برخی محدودیت‌ها در استان‌ها به این خاطر باشد که این ارز را برای اقلام ضروری تری استفاده می‌کنند، اما برای اولویت دو و سه واقعاً مشکلی پیش روی صادرکنندگان نیست.

وی گفت: استعلامی که از استان‌ها در مورد استفاده ارز حاصل از صادرات در اولویت ۲ و ۳ صورت گرفته نشان می‌دهد که هیچ مشکلی وجود ندارد، اما اگر صادرکننده در موارد مشخصی مشکل دارد، آن را به سازمان توسعه تجارت ارجاع دهد تا حل و فصل شود.

SPV فقط برای کمک‌های بشردوستانه

وی در خصوص عملیاتی شدن سازوکار SPV گفت: ملاقاتی با سفیر سوئیس داشتم و مذاکرات نشان داد که اروپا تمام تلاش خود را برای بازگشایی خطوط تبادل مالی با ایران خواهد کرد. اما آن‌ها شرطی را داشتند که چندان خوشایند ما نبود و آن اینکه این کانال فقط برای اقلام انسان دوستانه از جمله غذا و دارو مدنظر باشد، اما ما مخالف بودیم.

مودودی گفت: ایران تمام تعهدات برجام را انجام داده و گلایه ما در آن جلسه این بود که باید این کانال مالی برای تمامی اقلام مورد تبادل ایران باشد. نه تنها مختص غذا و دارو که امیدواریم بتوانیم بر روی این موضوع به توافق برسیم.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران گفت: اعتقاد من بر این است که عملیاتی نشدن SPV تهدید بزرگی برای اروپا است چرا که اگر آمریکا در این مقاصد خود موفق شود دنیا برای تجارت جهانی خود شاهد اتفاق نامیمونی خواهد بود چرا که توافق برجام با ۶ کشور دنیا صورت گرفته بود و اگر وزن یک کشور از ۵ مجموعه دیگر بیشتر است نباید اجازه داد یک توافق بین المللی زیر سوال رود.

انتهای پیام/

برچسب ها: گمرک ، صنعت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.