سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس:

مدیریت ریسک و تامین مالی، از طریق بازار سرمایه/ابزار‌های معاملاتی جدید به زودی عملیاتی می‌شود

فلاح پور گفت: بهره‌برداری از دو ابزار مهم در بازار سرمایه با عنوان «صندوق در صندوق» و «صندوق سرمایه گذاری خصوصی» در دستور کار قرار دارد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سازمان بورس و اوراق بهادار، سعید فلاح پور گفت: «صندوق در صندوق» و «صندوق سرمایه گذاری خصوصی» ۲ ابزار مهمی بود که اکنون به بازار سرمایه ما وارد شده اند و به مرحله بهره برداری رسیده اند؛ این در حالی است که همواره جای دو صندوق مهم که کاربرد‌های زیادی هم دارند، در بازار سرمایه خالی بود و این صندوق‌ها اکنون به بازار معرفی شده اند و قابل بهره برداری هستند.

وی با بیان اینکه برای راه اندازی این دو صندوق از طرف سرمایه گذاران و فعالان بازار سرمایه تقاضای زیادی وجود داشت، افزود: صندوق سرمایه گذاری خصوصی، مزایای بسیاری برای اقتصاد ملی به همراه دارد. صندوق سرمایه گذاری خصوصی که بخشی از منابع آن از طریق سرمایه عمومی سرمایه گذاران و بخشی دیگر از طریق بخش خصوصی تامین می‌شود، سهام شرکت‌هایی که ممکن است در مدیریتشان مشکلاتی داشته باشند یا شرکت‌های سهامی عامی که سودآوری مناسبی ندارند را تملک می‌کنند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: این صندوق‌ها می‌توانند تغییرات اساسی و بنیادی ایجاد کنند و ممکن است حتی نحوه مدیریت شرکت را تغییر دهند و زمانی که شرکت‌ها به سود دهی رسیدند و به مدار تولید بازگشتند، با استراتژی خروج از بنگاه هدف خارج می‌شوند.

معاون نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: وضعیت بنگاه‌های تولیدی نابه‌سامان، توسط این صندوق‌ها اصلاح می‌شود؛ برای مثال ممکن است که یک شرکت حقوق معوقه داشته باشد یا نیاز باشد برای آن کسب و کار جدید تعریف شود، در اینجا صندوق‌های خصوصی می‌توانند این مشکلات را برطرف کنند.

به گفته فلاح پور، این صندوق‌ها در دنیا به صورت گسترده مطرح هستند و بازدهی‌های خوبی دارند و می‌توانند درادامه صندوق‌های جسورانه فعالیت کنند.

وی به اهمیت راه اندازی ابزار صندوق در صندوق نیز اشاره کرد و گفت: این ابزار صندوق بزرگی است که با هدف متنوع سازی سایر صندوق‌های سرمایه گذاری طراحی شده و اساسا کار آن مدیریت ریسک و سرمایه منابع بزرگ است.

معاون نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس همچنین از راه اندازی صندوق سرمایه گذاری املاک و مستغلات در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: یکی دیگر از صندوق‌هایی که راه اندازی آن در دستور کار سازمان قرار دارد و جای آن در بازار سرمایه کشور ما خالی است، صندوق سرمایه گذاری املاک و مستغلات است. افرادی که در کسب و کار املاک و مستغلات هستند، می‌توانند از طریق این صندوق و با سرمایه گذاری عمومی، تامین مالی انجام دهند.

عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه موسسین نیز می‌توانند املاک خود را به عنوان آورده به صندوق وارد کنند، افزود: سود اصلی دارندگان واحد‌های این نوع از صندوق‌ها با اجاره بهای املاک و همچنین سود‌های ناشی از خرید و فروش تامین می‌شود.

معاون نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار به شرایط فعلی صندوق‌های جسورانه نیز اشاره کرد و گفت: برای توسعه صندوق‌های جسورانه اختیارات مناسبی به فرابورس داده شده است و فرابورس همواره تلاش کرده تا این صندوق‌ها را به خوبی معرفی کند.

فلاح پور ادامه داد: توسعه ابزار‌های نوین در بازار سرمایه کشور و تنوع صندوق‌ها با هدف مدیریت ریسک و تامین مالی بخش مولد اقتصاد از اهداف سازمان بورس است و صندوق‌های جسورانه نیز بر اساس همین رسالت راه اندازی شد. البته راه زیادی تا بلوغ کامل صندوق‌های جسورانه باقی مانده، اما قطعا آینده روشنی پیش روی صندوق‌ها و ابزار‌های نوین بازار سرمایه کشور است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.