وی گفت: بیست وهشتمین روز از ارائه این خدمات رایگان که با کمک پزشکان خیر در روستاهای چناروعسگراباد انجام شود شامل همه خدمات دندان پزشکی بود.
دارابی افزود: با توجه به دستور ریاست محترم دانشگاه و همکاری معاونت توسعه بهداشتی واجتماعی دانشگاه کلینک سیار دندانپزشکی برای بیست وهشتمین روز خدمات دندانپزشکی رایگان در شهرستان ارائه شد.
وی افزود: دراین استقرارکلینک سیاردندانپزشکی؛ اقدامات بسیار بزرگی صورت گرفته که نزدیک به۸۰۰خدمات دندانپزشکی رایگان شامل (فیشورسیلانت؛ ترمیم؛ جرم گیری؛ معاینه) در مناطق سهرستان برای گروه هدف ارائه شده است.
دارابی افزود: اگر امسال این برنامه به خوبی اجرا شود و بتوانیم بحث پوسیدگی دندان را در دانش آموزان کنترل کنیم، در سالهای آینده شاهد کاهش پوسیدگی و هزینههای بالای آن خواهیم بود.
مدیرشبکه بهداشت ودرمان شهرستان گفت: موضوع سلامت دهان و دندان چند ویژگی خاص دارد، مهمترین ویژگی این است که بیش از ۹۰ درصد افراد جامعه درگیر یکی از مشکلات دهان و دندان هستند.
دارابی گفت: شاخص پوسیدگی دندان DMFT است که قبل از اجرای طرح تحول سلامت ۲.۰۹ در بچههای ۱۲ ساله بود و به طور متوسط هر بچه ۱۲ ساله ۲ دندان پوسیده داشت، این شاخص در ۱۵ سالگی به ۳.۲ افزایش مییابد و در سنین بالاتر این شاخص افزایش پیدا میکرد، بیش از ۴۰ درصد این شاخص به دندان کشیده مربوط میشود.
دارابی در مورد مصرف فلوراید افزود: با توجه به برنامه ریزیهای انجام شده سالیانه ۲بارخدمات فلورایدتراپی در مدارس انجام میشود و از ابتدای سال تحصیلی ۹۷-۹۸ بیش از۱۷هزار دانش آموز ابتدایی شهرستان خدمات وارنیش فلوراید دریافت کردند و با کمک آموزش و پرورش کارهای بزرگی در مدارس در زمینه سلامت دهان و دندان انجام شد؛ این برنامه سه قسمت دارد که شامل آموزش و پیشگیری، درمان و پژوهش است.
وی گفت: در زمینه آموزش نیروهای مختلف شامل همکاران بهورز و مراقب سلامت و مربیان بهداشت آموزش دیدند و آموزشها از طریق این افراد به والدین و دانش آموزان منتقل شده است، در زمینه پیشگیری نیز توانستیم برای نخستین بار غربالگری دانش آموزان و معاینه را انجام دهیم و شناسنامه الکترونیکی دهان و دندان داشته باشیم.
انتهای پیام/ی