وی افزود: متادون درمانی در ایران متأسفانه به دلایل مختلفی جواب نداده است و باعث شده افراد مصرف کننده را از چاله به چاه بیندازد.
بای تصریح کرد: متادون درمانی بیشتر متعلق به جوامعی است که به خوبی می توانند مدیریت مصرف داشته باشند و معمولا این روش درمانی در کشورهای پیشرفته ضمانت اجرایی قابل توجهی دارد.
این آسیب شناس اجتماعی اضافه کرد: متأسفانه مصرف بیش از حد مصرف متادون در ایران مدیریت مصرف را با مشکلاتی روبه رو کرده است و همین موضوع باعث بروز پدیده جدیدی به نام اعتیاد به متادون در بین افراد شده است.
وی با اشاره به اینکه برخی از افراد برای ایجاد نشاط در خود سراغ مصرف متادون میروند، تأکید کرد: مصرف متادون برای رفع اعتیاد در کشورهای پیشرفتهای انجام میشود که قربانیان اعتیاد آنها افراد توانمند، قوی و تحصیلکرده هستند تا توانایی تغییر مصرف خود را در زمانهای مختلف تغییر داشته باشند.
بای ادامه داد: متأسفانه در برخی جوامع مانند ایران مصرف متادون اعتیاد را به طور ریشهای و عمیق نهادینه میکند زیرا اگر مدیریت مصرف انجام نشود مصرف این دارو راه حل درمانی برای عارضه اعتیاد را به دنبال نمیآورد.
مدیر سابق معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اضافه کرد: مصرف متادون در ایران باعث بروز معضلات جدیدی در کشور شده است و امروزه این قرص به صورت خودسرانه و بدون تجویز پزشک استفاده میشود؛ حتی در برخی از عطاریها قرص متادون به مردم راحت عرضه میشود.
وی گفت: متأسفانه امروزه در کشور ما با معضلی به نام متادون خوری هم روبرو هستیم که مصرف این قرص عوارض مختلفی را بر بدن میگذارد و باعث آسیب جدی به کلیه و حتی کبد میشود.
بای یادآوری کرد: متأسفانه مصرف متادون در بین دانشجویان و حتی برخی از دانش آموزان شایع شده است و دانش آموزان جهت بیداری در شبهای امتحان بدون توجه به عوارض زیاد این قرص و مشکلات بعد از مصرف اقدام به خوردن متادون میکنند.
مدیر سابق معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: باید در زمینه مصرف متادون آموزشهای لازم را به مردم بدهیم تا افراد واجد شرایط اقدام به خرید و مصرف آن بکنند.
انتهای پیام/