بر اساس گزارش والاستریتژورنال، فرانسه از اعزام وزیر خارجه به این نشست خودداری میکند و آلمان و انگلیس هم تکلیف خود را نمیدانند، اینها نشان میدهد که نشست ضد ایرانی لهستان پیش از برگزاری شکست خورده است.
از سوی دیگر در شرایطی که دولت آمریکا تعطیل بوده، فرانسه با بحران موجودیت روبهرو است، انگلیس درگیر بحران برگزیت است و کشورهای ریز عرب نیز اهمیتی ندارند برگزاری نشست ضد ایرانی در لهستان خندهدار به نظر میرسد.
بیشتر بخوانید: رمزگشایی از معمای نشست ضد ایرانی در لهستان/ از موشک های پاتریوت تا یهودیان ساکن ورشو
وزیر خارجه لوکزامبورگ نیز اعلام کرده که به دلیل تداخل برنامههایش، در این کنفرانس شرکت نمیکند
جمعه گذشته بود که خبری از سوی وزارت خارجه آمریکا مبنی بر برگزاری اجلاسی بینالمللی درباره خاورمیانه و با محوریت ایران منتشر شد. در این راستا مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فاکسنیوز این کشور با اعلام اینکه این اجلاس با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف خاورمیانه، آسیا، اروپا و آفریقا طی روزهای ۱۳ و ۱۴ فوریه (۲۴ و ۲۵ بهمن) در لهستان برگزار میشود، مدعی شد: «تمرکز گفتگوها بر ثبات خاورمیانه، صلح، آزادی و امنیت در منطقه خواهد بود و طی آن اطمینان حاصل میشود تا ایران صاحبنفوذی بیثباتگر نباشد.» گرچه این پایان کار نبود و پمپئو در اقدام بعدی از بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی که محکمترین تودهنی را در منطقه از انقلاب اسلامی خورده، به عنوان اولین مهمان برای شرکت در این گردهمایی تودهنیخوردگان از ایران دعوت کرد.
موگرینی شرکت نمیکند
در این راستا نشریه «والاستریت ژورنال» روز پنجشنبه از عدم شرکت «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشستی که قرار است ماه آینده علیه ایران در لهستان برگزار شود، خبر داد.
خبرنگار این نشریه این خبر را به نقل از یک مقام ارشد اتحادیه اروپا منتشر کرده و نوشته است که در مورد مشارکت وزرای خارجه کشورهای اتحادیه اروپا هم «ابهام زیادی» وجود دارد و مشخص نیست قرار است این نشست چه چشماندازی را برای آینده خاورمیانه ترویج کند.
تاکنون وزرای خارجه حدود ۷۰ کشور، از جمله تمام اعضای اتحادیه اروپا، به شرکت در این نشست دعوت شدهاند، با این وجود هنوز مشخص نیست کدام کشورها این دعوت را پذیرفتهاند.
والاستریت ژورنال با بیان اینکه احتمالاً وزرای خارجه شماری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از شرکت در نشست ورشو خودداری میکنند، نوشته است که تلاش پمپئو برای کشاندن اتحادیه اروپا به کارزار فشار به ایران، با دشواری مواجه شده است.
بر اساس این گزارش، فرانسه احتمالاً از اعزام وزیر خارجه خود به این نشست خودداری میکند. انگلیس و آلمان هم هنوز در مورد سطح حضور در این نشست تصمیمگیری نکردهاند. وزیر خارجه لوکزامبورگ نیز اعلام کرده که به دلیل تداخل برنامههایش، در این کنفرانس شرکت نمیکند. یک دیپلمات اروپایی به والاستریت ژورنال گفته است که اتحادیه اروپا به «یک ائتلاف ضدایرانی نمیپیوندد.»
به نوشته این روزنامه، برخی از دیپلماتهای اروپایی انتخاب لهستان به عنوان میزبان این نشست را به عنوان تلاش ایالات متحده برای تفرقه انداختن در میان اعضای اتحادیه اروپا در ارتباط با ایران ارزیابی کردهاند.
خبر دیگر اینکه شبکه خبری المیادین به نقل از منابعی خبر داد که دولت لبنان درخواست آمریکا برای شرکت در کنفرانس ضدایرانی ورشوی لهستان را رد کرده و قصد ندارد در این کنفرانس شرکت کند.
این نشست را بایکوت کنید
بعد از ادعای وزیر خارجه آمریکا درباره حضور بیش از ۷۰ کشور مختلف در نشست ضدایرانی در لهستان، جمعی از فعالان ضدجنگ در آمریکا و دیگر کشورها با امضای طوماری از کشورهای اروپایی خواستند در این نشست، شرکت نکنند.
جمعی از فعالان سیاسی و اجتماعی آمریکا برای مقابله با کمپین ایرانهراسی به رهبری واشنگتن، طوماری را در وبگاه گروه غیردولتی و ضد جنگ «کُدپینک» بهراه انداخته و از کشورهای اروپایی خواستند که به کارزار «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا علیه تهران نپیوندند.
در این مطالبه که تاکنون حدود سه هزار امضا جمعآوری کرده، با تاکید بر عبارت «صلح با ایران» از کشورهای اروپایی خواسته شده که نشست ضدایرانی آمریکا را که قرار است ۲۴ و ۲۵ بهمن در لهستان (۱۳ و ۱۴ فوریه) برگزار شود، تحریم کنند.
منبع: کیهان
انتهای پیام/