سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پاسخ معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص استفاده نمک دریا

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: تمامی نمک‌های بدون مجوز وزارت بهداشت، شامل نمک دریا و نمک فله مورد تایید برای مصرف کنندگان نیست.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمدجواد خشنود معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: مطابق با دستور العمل‌های سازمان بهداشت جهانی، غنی سازی نمک خوراکی با ید، یک راهکار اولویت دار در راستای کاهش اختلالات مرتبط با کمبود ید نظیر گواتر، اختلالات رشدی و ذهنی است.

وی با بیان اینکه واحد‌های تولیدی کشور همواره همگام و حامی این سیاست سلامت محور بوده اند، افزود: متاسفانه، تبلیغات بی اساس و غیر علمی علیه مصرف نمک ید دار و تشویق به مصرف نمک دریا، باعث به خطر افتادن سلامتی مردم می‌شود.

خشنود ادامه داد: نمک‌های خوراکی که در سطح کشور در کارخانجات مجاز تولید و بسته بندی می‌شوند، تحت نظام پایش و کنترل کیفیت، از سوی سازمان غذا و دارو و معاونت غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی نظارت می‌شوند.

وی اظهار کرد: در استان فارس نیز نمک‌های خوراکی در سطح تولید و عرضه در آزمایشگاه کنترل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز مورد بررسی و کنترل کیفیت قرار می‌گیرند و میزان ید، درجه خلوص و فلزات سمی مانند سرب، کادمیم و آرسنیک آن‌ها اندازه گیری می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه، در مورد کلیپ تصویری منتشر شده در فضای مجازی گفت: واکنش رنگی نمک ید دار بهداشتی در فیلم مربوطه، به هیچ وجه مرتبط با ترکیبات سفید کننده نبوده و علت آن ید موجود در نمک است که در محیط اسیدی ایجاد شده توسط آب نارنج، با نشاسته موجود در سیب زمینی آب گوشت ترکیب شده، رنگ آبی را ایجاد می‌کند؛ انجام این واکنش دلالت بر کیفیت تغذیه‌ای بالای نمک خوراکی داشته و رنگ طبیعی ایجاد شده هیچ گونه تهدیدی را متوجه سلامت مصرف کننده نمی‌سازد؛ کما اینکه ایجاد نکردن رنگ توسط نمک فاقد ید تصفیه نشده و غیر بهداشتی نشانه کیفیت پایین تغذیه‌ای آن است.

خشنود توصیه کرد: مردم بدون توجه به شایعات غیر معتبر و باور‌های غلط رایج و ادعا‌های افراد سودجو، از مصرف نمک‌های غیر بهداشتی تصفیه نشده با نام رایج نمک دریا که فاقد ید بوده و می‌تواند با داشتن میزان بالای آلودگی به ترکیبات سرطان زا نظیر فلزات سنگین تهدید کننده سلامت باشد، خودداری کرده و در هنگام خرید نمک خوراکی، حتما به ید دار بودن و مجوز‌های بهداشتی و مهر استاندارد آن توجه کنند.
انتهای پیام/م

تاکید معاون غذا و دارو بر مصرف استفاده از نمک ید دار

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.