وی افزود: با توجه به طرح شکایات متعدد در پلیس فتا و پلیس آگاهی کرمان در مورد ارتکاب کلاهبرداری توسط افرادی در فضای مجازی از طریق تبلیغ انتقال امتیاز وام، فروش گوشی تلفن همراه و تلویزیون الای دی از طریق سایت دیوار و پس از تشکیل ۱۲ پرونده در پلیس فتا و تعداد ۹ پرونده در پلیس آگاهی کرمان و تعداد ۱۰ پرونده دیگر در سطح کشور و در شهرهای مختلفی از جمله یزد، میناب، آستارا، جیرفت، سیرجان و ... با موضوعات مشابه که بیانگر گستردگی عملیات متهمین بود، بلافاصله رسیدگی به موضوع در دستور کار این دادسرا قرار گرفت ودستور کشف هویت مرتکبین و کشف ادله مرتبط با جرم صادر گردید.
این مقام ارشد قضائی در استان کرمان گفت: با تحقیقات انجام شده مشخص شد وجوه حاصل از جرم به حساب آقای (م. ح) متهم ردیف اول منتقل شده است
سالاری افزود:سرانجام مخفیگاه متهمان شناسایی و در این رابطه سه تن از اعضای باند دستگیر و از محل اختفای کلاهبرداران تعداد زیادی گوشی تلفن همراه، کارت بانکی و فیشهای بانکی که متهمین درصدد تهیه نمونه جعلی اسناد انتقال امتیاز وام بر اساس آن بوده اند، کشف گردیده است.
دادستان کرمان گفت:دونفر از متهمین پس از دستگیری به بزه ارتکابی اقرار نموده اند و تحقیقات تکمیلی جهت کشف اسناد مجعول و موارد استفاده آن و همچنین شناسایی هویت سایر بزهدیدگان در جریان است و متهمین با قرار تامین مناسب در بازداشت میباشند.
وی افزود: بررسیهای انجام شده حکایت از استفاده متهمین از شماره تلفنهای مختلف جهت ثبت آگهی در سایت دیوار و در سطح وسیعی دارد.
سالاری گفت: کلاهبرداران پس از تماس تلفنی شهروندان (قربانی) با وی جهت خرید محصول یا دریافت امتیاز وام به نامبرده اعلام مینمود جهت اخذ خدمات ۵۰ درصد قیمت را به کارت بانکی واریز نماید و ۵۰ درصد باقیمانده نیز پس از دریافت محصول یا اخذ امتیاز وام اخذ میشود.
دادستان کرمان افزود: در این راستا متهم جهت جلب اعتماد فرد مقابل، تصویر محصول مورد نظر یا برگه انتقال امتیاز وام را برای قربانی ارسال مینموده است سپس متهم تلفن همراه خود را خاموش و از پاسخگویی امتناع مینماید.
در ادامه دادستان کرمان از باب پییشگیری از وقوع جرم گفت: شهروندان بایستی تا قبل از حصول اطمینان از صحت اطلاعات ارائه شده از سوی فرد فروشنده، اقدام به واریز وجه نکنند و حتی الامکان ارتباطات و خرید و فروشها به صورت حضوری انجام شود.
وی افزود: شهروندان باید توجه داشته باشند تحت هیچ عنوان پیش از رویت و دریافت کالا مبلغی را به حساب فروشنده واریز نکنند.
سالاری گفت:خریداران بایستی توجه کنند که ترجیحاً از ساکنین شهر خود به صورت حضوری خرید کنند
وی افزود: تجربه نشان داده قرار گذاشتن در شعب بانکها و انتقال پول پس از دریافت کالا از امنترین روشهای معامله میباشد.
امن خرید کنید
سالاری در خصوص اینکه چگونه میتوان یک معامله را با خیالی آسوده انجام داد، گفت:حتما از کسانی خرید کنید که امکان ملاقات حضوری آنها پیش از انجام معامله فراهم است و قبل از خرید کالا را با دقت مورد بررسی قرار دهید.
وی افزود: ارائه اطلاعات حساب از سوی فروشنده نباید موجب اعتماد شما گردد ممکن است اطلاعات شخص دیگری مورد سوء استفاده قرار گرفته باشد و تحت هیچ عنوان پیش از دریافت کالا هزینهای پرداخت نکنید.
این مقام ارشد قضائی گفت:در صورت امکان، هنگام خرید کالا رسید کتبی معتبر از فرد دریافت کنیدو بهتر است در اماکن شلوغ و امن همچون نزدیک پایگاههای پلیس، شعب بانکها و ... قرار ملاقات بگذارید.
وی افزود: تلفن ثابت از شخص فروشنده بخواهید و با آن تلفن با ایشان صحبت کنید تا از واقعی بودن شماره ثابت اطمینان حاصل کنید.
سالاری گفت: شناسه آگهی و تمامی اطلاعاتی که از فروشنده دارید را تا پایان معامله نزد خود نگهداری کنید. (ترجیحاً از صفحه آگهی اسکرین شات تهیه کنید) برای اطمینان بیشتر میتوانید سایر آگهیهای فروشنده را نیز بررسی کرده و در صورت دیدن موضوعی غیر طبیعی از انجام معامله جلوگیری کنید
وی افزود :از فروشنده اسکن شناسنامه یا کارت ملی را که با نام صاحب حسابی که میخواهید پول را به آن واریز کنید مطابقت داشته باشد، بخواهید. برای اطمینان بیشتر می توانید از شناسنامه و یا کارت ملی در کنار کالا عکس بگیرند و برای شما ارسال کنند.
دادستان کرمان در پایان تاکید کرد :شهروندان بیشتر احتیاط کنند وقتی که قیمت و شرایط ارائه شده بیش از حد عالی و خارج از عرف به نظر میرسند.
انتهای پیام/ح