سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صالحی : اراده شود در سه تا چهار روز، غنی‌سازی ۲۰ درصدی را آغاز می‌کنیم

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: اگر اراده شود در سه تا چهار روز، غنی‌سازی ۲۰ درصدی را آغاز می‌کنیم.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،علی اکبر صالحی در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما  درباره عمل نکردن اروپایی‌ها به تعهدات برجام در قبال کشورمان و تمهیدات لازم برای بازگشت پذیری هسته‌ای در صورت نیاز،اظهار کرد: اگر بخواهیم می‌توانیم حجم و درجه غنی سازی خود را "فوری" افزایش دهیم.
وی افزود: البته برگشت به قبل، تعبیر درستی نیست، این یعنی چیزی را از دست داده باشیم و بخواهیم آن را بازگردانیم، اما هیچ چیز را از دست نداده ایم بلکه برخی محدودیت‌ها را پذیرفته ایم که اثری بر صنعت هسته‌ای ما ندارد، زیرا همچنان به غنی سازی ادامه می‌دهیم؛ با این تفاوت که در گذشته ۴ یا ۲۰ درصد غنی سازی می‌کردیم اکنون به ۳ و ۶۷ صدم درصد رسیده است و پذیرفتیم که تا زمان معین، غنی سازی ۲۰ درصد متوقف شود.


صالحی گفت: اکنون به غنی سازی ۲۰ درصد نیاز نداریم، زیرا به اندازه چند سال، ذخیره اورانیوم غنی شده ۲۰ درصدی داریم و اگر تولیدی هم داشته باشیم باید آن را ذخیره کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: این که غربی‌ها می‌گویند جلوی غنی سازی ۲۰ درصدی ما را تا ۱۰، ۱۲ سال گرفته اند برای آن است که چیزی برای گفتن به مردمشان داشته باشند ​والا ما ذخیره اورانیوم ۲۰ درصدی به اندازه کافی داریم و توان بالقوه برای بازگشت را نیز نگه داشته ایم.

وی، داشتن حجم مشخصی از اورانیوم غنی شده را یکی از تعهدات برجامی ایران دانست و تاکید کرد: البته این نیز محدودیت نیست، زیرا اگر اراده کنیم می‌توانیم محدودیت ۳۰۰ کیلوگرم را برداریم. اکنون درحدی فعالیت می‌کنیم که به حجم ۳۰۰ کیلوگرم نرسیم، اما اگر از برجام خارج شویم می‌توانیم از این حجم بالاتر برویم و از آن برای تبدیل به سوخت لازم برای رآکتور اراک استفاده کنیم.

صالحی افزود: ما به اندازه‌ای ذخیره اورانیوم غنی شده نگه می‌داریم که نیاز‌های کشور را تامین کند پس این موضوع نیز محدودیت محسوب نمی‌شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی، تولید نکردن فلز اورانیوم را از دیگر محدودیت‌های پذیرفته شده برجام دانست و گفت: البته قبل از برجام نیز این فلز را تولید نمی‌کردیم؛ در عین حال این محدودیت نیز برای زمان مشخصی است.

وی با بیان این که اکنون نیازی به تولید فلز اورانیوم نداریم تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران توان بالقوه تولید فلز اورانیوم را دارد چنانکه ۱۵ سال پیش اعلام کرد که این فلز را در حد آزمایشگاهی تولید کرده است. ما کارخانه تولید فلز اورانیوم نداشته ایم، اما اگر بخواهیم می‌توانیم مقدمات ساخت این کارخانه نیز ایجاد کنیم.

صالحی، محدودیت دیگر برجام را مربوط به رآکتور آب سنگین اراک دانست و افزود: برخی درباره رآکتور اراک طوری صحبت می‌کنند که افکار عمومی تصور می‌کند این رآکتور کار می‌کرده است در حالی که هنوز راه اندازی نشده بود و تا رسیدن به مرحله نهایی، کار زیادی داشت.
وی با رد ادعای بتن ریزی در این رآکتور تصریح کرد: هرچه می‌گوییم فقط در برخی لوله‌های آن بتن ریخته شده است، برخی با انتشار عکس‌های فوتوشاپی، چاله رآکتور را پر از سیمان نشان می‌دهند.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به فرایند مدرن سازی رآکتور آب سنگین اراک گفت:طراحی رآکتور قدیمی مربوط به ۵۰ تا ۶۰ سال پیش روسیه بود، اما اکنون در حال مدرن شدن و بهینه سازی است تا کارآمدی آن افزایش یابد و بتواند تولیدات متنوع بیشتری داشته باشد.
صالحی افزود: در واقع هیچ یک از این محدودیت‌ها، محدودیت نیست، زیرا همه بالقوه در اختیار ماست و اگر بخواهیم می‌توانیم حجم و درجه غنی سازی را فوری افزایش دهیم.

وی در پایان اظهار کرد: یگانه تفاوت وضع کنونی با قبل از برجام این است که اکنون در حال ساخت دو نیروگاه هسته‌ای جدید مانند نیروگاه بوشهر هستیم که قبل از برجام وجود نداشت، اما پس از برجام توانستیم با برقراری روابط علمی با اروپا، امکانات علمی زیادی کسب کنیم درحالی که در گذشته هیچ همکاری علمی با ما نداشتند.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۱۵ ۲۵ دی ۱۳۹۷
اقای صالحی نکنه با این کارت امریکا و اروپا ضرر کنند. تورا به خدا این اراده را نکن
علی
۱۹:۴۸ ۲۵ دی ۱۳۹۷
آقای صالحی برای روشن شدن افکار عمومی بهتره این لوله های پر شده بابتن و چاله راکتور رو به مردم هم نشون بدین .بلاخره با پول بیت المال ساخته شده مردم حق دارن واقعیت رو بدونن و درضمن همه این استعدادهای بالقوه رو به بالفعل تبدیل کنید از برجام تون آبی برای مردم این مملکت گرم نشده . گرانی ها موید حرفام هستند.
ناشناس
۱۹:۳۲ ۲۵ دی ۱۳۹۷
ماان چنان دستمون بسته است که تاحالاهیچ عکس العملی انجام ندادیم دربرابراین همه عهدشکنی
ناشناس
۱۹:۲۳ ۲۵ دی ۱۳۹۷
مگر قبلا ۲۰درصد نبود؟؟!! اصلا صد ر صد؟! چه مشکلی ازمشکلات مردم راحل می کنه؟؟!!!
ناشناس
۱۹:۲۱ ۲۵ دی ۱۳۹۷
که چی چرا به خاطر یه برجاممم بی ارزش ۱۰سال بگشتید عقب به ملت توسط دولت بدترین فشارها وارد کردید حالا ۴ روزه چی می خواهین ثابت کنید یا داستان فشاربه ملت بصورت جدید در نظر دارید...
ناشناس
۱۹:۲۰ ۲۵ دی ۱۳۹۷
مسلمأ در این دولت ، این اتفاق نخواهد افتاد چون چنین اراده ای در بطن آن وجود ندارد
ناشناس
۱۹:۰۸ ۲۵ دی ۱۳۹۷
چرا که نه ! آمریکا و اروپا که بد عهدیشان رو اثبات کردن . ما هم حد اقل به 20 درصد چن سال پیش ( قبل از مذاکرات ) برگردیم !
ناشناس
۱۸:۴۳ ۲۵ دی ۱۳۹۷
آقای صالحی گفتن اگر اراده شود و سوال همین جا است که آیا اراده ای هم هست؟
ناشناس
۱۸:۱۹ ۲۵ دی ۱۳۹۷
ایرانیان به تعهداتشان عمل کردند و غربیان همه راههای مقابله با ایران را از جمله دومینوی وقت کشی و تحریم و تهدید و دخالت در امور دفاعی و فضایی و هسته ای و ...را در حال اجرا و پیاده سازی دارند.
ناشناس
۱۸:۱۸ ۲۵ دی ۱۳۹۷
آخه وقتی ما نمیتونیم یک ماشین با کیفیت تولید کنیم و نفت رو مطابق قیمت جهانی بفروشیم و با تخفیف و کلی مشکلات باید بفروشیم و اگر نتونیم همه از گرسنگی میمیرم دیگه اورانیم غنی شده 100 درصد هم که بتونیم تولید کینم به چه کار میاد؟
ناشناس
۱۷:۱۱ ۲۵ دی ۱۳۹۷
خدا کنه اینطور که میگید باشه اما با این برحام خیلی متضرر شدیم
ناشناس
۱۵:۱۸ ۲۵ دی ۱۳۹۷
یه دونه مرغ خریدم ۳۰هزار تومان