ستاری ادامه داد: برای دولت، هیچ سرمایه گذاری بهتر از سرمایه گذاری در پارکهای علم و فناوری نیست، چون نسبت سرمایه گذاری دولت به بخش خصوصی، یک به ۱۰ است و خوشبختانه بزرگترین شرکتهای شتابدهنده و هایتک منطقه، ایرانی هستند بنابراین باید نمونهها و تجارب موفق شرکتهای فناور و دانش بنیان را بیشتر نشان دهیم تا مشخص شود که از حوزه پژوهش میتوان خلق ثروت، اشتغال و ماندگاری و جذب نیروهای انسانی ایجاد کرد.
ستاری اضافه کرد: اقتصاد دانش بنیان و تکیه بر نیروی انسانی موضوع مهمی است و خوشبختانه ایران دارای سرمایه عظیمی تحت عنوان نیروی انسانی است و کشورمان چهارمین تولید کننده مهندس در دنیا محسوب میشود.
وی بیان کرد: شرکتهای دانش بنیان و استارت آپهای دانشگاهی کارشان را از یک زیر پلهای شروع میکنند و امروزه سود فروش آنها به چندین میلیارد تومان میرسد.
معاون علمی فناوری رئیس جمهوری گفت: باید محیط مان را تغییر دهیم و کشور نیازمند یک اکوسیستم است.
وی با بیان این که مشکلات حوزه پژوهش، محدود به مشکلات مالی نیست، افزود: باید محیط و نگرش موجود نسبت به پژوهش تغییر کند زیرا حوزه پژوهش، فانتزی نیست و احتیاجی به صدقه دادن ندارد و برای کشور اقتدار آفرین است.
ستاری افزود: در شرایط کنونی کشور، رشد و پیشرفت چشمگیر شرکتهای فناور و دانش بنیان کشور این سیگنال را به دولتمردان میدهد که سرمایه گذاری در این حوزه اقتصادی و به صرفه است و باید موانع پیش پای جوانان را برداشت و امور آنها را تسهیل کرد.
وی بیان کرد: اگر اکوسیستم درست شود از پتانسیلها به خوبی استفاده میکنیم و ما نیازمند یک فضا هستیم تا کارها را توسعه دهیم.
ستاری افزود: باید شتاب دهنده را توسعه دهیم و دولت در آن سرمایه گذاری کند، باید یک اکوسیستم را ایجاد کند و نوع کمک باید سبب ترغیب بخش خصوصی باشد.
وی ادامه داد: برای دولت هیچ سرمایهگذاری بهتر از سرمایهگذاری در پارکهای علم و فناوری نیست و خوشبختانه بزرگترین شرکتهای دانشبنیان و شتابدهندهها متعلق به ایران است و به همین دلیل باید تجارت موفق شتابدهندهها را به سایر دستگاهها منتقل کنیم و به نظرم حوزه پژوهش میتواند خلق ثروت، اشتغال و باعث جذب نیروی انسانی شود.
ستاری تأکید کرد: امروزه با پول نفت کشور اداره نمیشود بلکه باید به جوانان و نخبگان اعتماد کرد و ما برای تغییر محیطمان نیازمند یک اکوسیستم هستیم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: حوزه پژوهش فانتزی نبوده و احتیاجی صدقه دادن ندارد و این حوزه برای کشور ثروت آفرین است.
وی ادامه داد: دانش مبتنیبر اقتصاد فقط با اکوسیستم درست میشود و پژوهش با پول دولت محکوم به شکست است، زیرا پژوهش خودش پولساز است و بخش خصوصی ۱۰ برابر دولت در پارکهای علم و فناوری سرمایهگذاری کرده است.
ستاری با اشاره به اینکه خیلی از مفاهیم مانند آموزش در مدارس در آینده از بین میروند، افزود: امروزه از افرادی که سنشان بالای ۷۰ سال است به دلیل انجام کارهای روزمرهشان با موبایل یا تبلت کار میکنند و باید بسترهای لازم را در این زمینه در کشور فراهم کرد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اضافه کرد: ایران نهمین زبان اینترنت در دنیا است و پتانسیل خوبی در جوانان وجود دارد و ما در حوزه بیوتک و تجهیزات پزشکی بینظیر هستیم و امروزه ۹۷ درصد از داروهای نیاز داخل را خودمان تولید میکنیم.
وی بیان کرد: اگر اکوسیستم درست شود میتواند از پتانسیلها به خوبی استفاده کرد و بر این اساس ما نیازمند یک فضا بوده تا کارها توسعه پیدا کند.
ستاری افزود: ما باید شتابدهندهها را توسعه دهیم و دولت نیز باید یک اکوسیستم ایجاد کند تا انگیزه بخش خصوصی افزایش پیدا کند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ما باید یک نگاه استارتآپی حتی در زمینه جمعآوری زباله ایجاد کنیم، زیرا در دنیا از زباله خلق ثروت میکنند و در معاونت علمی و فناوری هزاران ایده در قالب یک کتاب جمعآوری شده است.
وی یادآوری کرد: جوانان به دنبال ایدههای نو و غیرتکراری بروند و معاونت علمی نیز از طرحها و ایدههای نو در زمینههای مختلف حمایت میکند.
انتهای پیام/