وی افزود: سازمان مرکزی تعاون روستایی طی چند مرحله مذاکره کار آموزشی و فرهنگی-اقناعی در ابتدا سعی کرد تا با تدوین برنامه، دستورالعمل ها و آیین نامه های اجرایی و هماهنگی های انجام شده با تمام توان بهویژه از اردیبهشت ماه امسال تاکنون نسبت به کاهش میزان شاخص های موثر در کنترل واحدهای اعتباری تعاونی های روستایی و اعضای آنها اقدام کند.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی با اشاره به آخرین وضعیت فعالیت واحدهای اعتباری تعاونی های روستایی در سطح کشور بیان کرد: در ابتدای سال ۹۷ در مجموع ۹۵۰ واحد اعتباری در کشور وجود داشت که ۶۷۲ واحد اعتباری فعال و ۲۷۸ واحد اعتباری غیرفعال و شبهه فعال بودند. با پیگیری ها و اقدامات موثر تا پایان مهر ماه امسال تعداد واحدهای فعال با ۳۷ درصد کاهش به ۴۲۶ واحد اعتباری تقلیل یافته اند.
شیرزاد افزود: تمام ۲۷۸ واحد اعتباری غیر فعال و شبه فعال که بستر مناسبی برای سوءاستفاده های اخیر به ویژه در استانهای تهران، ایلام و البرز بوده اند، کاملاً حذف شده اند که کار بزرگی در تاریخ سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور محسوب میشود.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: هم اکنون سه استان خراسان رضوی با ۹۹، تهران ۶۵ و فارس با ۴۹ واحد اعتباری دارای بیشترین تعداد واحد اعتباری هستند؛ ضمن اینکه استان تهران به تنهایی ۵۱ درصد از حجم کل سپرده ها را دارد و بعد از تهران، خراسان رضوی با ۱۲ درصد و فارس با ۹ درصد در ردیف های بعدی قرار می گیرند در این استان ها سازمان تعاون روستایی بیشترین حجم مبارزه با واحدهای اعتباری را دارد.
وی ادامه داد: از نظر تعداد سپرده گذاران، استان تهران با ۲۴ درصد بیشترین و استان های خراسان رضوی با ۱۹ درصد و آذربایجان شرقی با ۱۳ درصد در رده های بعدی بیشترین سپرده گذاران قرار دارند. در شش ماه اخیر، تعداد سپرده گذاران با ۳۹ درصد کاهش از یک میلیون و ۲۲۵ هزار و ۲۵۲ نفر به ۷۵۰ هزار و ۳۵۱ نفر رسیده است. در حال حاضر واحدهای اعتباری استانهای تهران، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی به ترتیب دارای بیشترین سپرده گذار هستند که به تدریج روند کاهشی یافته است.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی، در خصوص کمیت تعداد تسهیلات گیرندگان، استان آذربایجان شرقی با ۲۵ درصد بیشترین و استان تهران با ۲۴ درصد و استان مرکزی با ۱۲ درصد در رتبه های بعدی قرار دارند.
شیرزاد در پایان تصریح کرد: از بین ۴۲۶ واحد اعتباری در کشور بر اساس شاخص میزان معوقات ۱۰ درصد از واحدهای اعتباری در مرز ریسک با فراوانی بالا، در استانهای تهران، فارس و آذربایجان شرقی قرار دارند، از منظر میزان نقدینگی سرجمع ملی واحدها حدود ۳۵ درصد ( استاندارد بانک مرکزی۳۰درصد) است. تاکنون با استفاده از ظرفیت های حقوقی سازمان مرکزی و نیروهای حراست سازمان بطور هفتگی ریسک ها کنترل می شود.
انتهای پیام/