این فعال سیاسی تاکید کرد: استانی شدن انتخابات مجلس با قطع حلقه ارتباطی حاکمیت با مردم، مانع گردش نخبگان و از بین رفتن روحیه تلاش و خودباوری میشود. در این طرح با توجه به افزایش هزینههای انتخابات فضا برای ورود سوداگران و دلالان برای تاثیر گذاری در انتخابات و سوء استفادههای بعدی نیز بیش از پیش فراهم میشود.
دبیرکل جهادگران ایران اسلامی تصریح کرد: اگر انتخابات مجلس شورای اسلامی بصورت استانی برگزار شود. شناخت مردم نسبت به کاندیداها کم میشود در نتیجه لیستهای تکراری سرنوشت مجلس آینده را رقم خواهند زد. در چنین فضایی هیچ نخبه اجتماعی و دانشگاهی فرصت رقابت پیدا نمیکند، لذا نمایندگان بصورت لیستی در یک فضای هیجانی و سیاسی به مجلس راه پیدا میکنند.
وی ادامه داد: نمایندهای که از حمایت مستقیم مردمی برخوردار نباشد هرگز نمیتواند از مدیران دولتی مطالبات مردمی را دنبال کند.
این استاد دانشگاه افزود: یکی دیگر از نتایج حتمی انتخابات استانی تجمیع خدمات عمرانی و اجتماعی رفاهی در مراکز استانها و محرومیت بیشتر شهرستانها و شهرهای کوچک است. با توجه به حضور کلنیهای جمعیتی در مراکز استانها، تمرکز و توجه نمایندگان معطوف به این مراکز میشود و اکثر نمایندگان برای تضمین پایگاه رای خود در مجلس بعدی، سعی میکنند نظر شهروندان مراکز استانی و سازمانهای رای را جلب کنند و از اینجا به بعد آرمانهای انقلاب در بخش محرومیت زدایی، در سایه توجه به اغنیا کم رنگتر خواهد شد.
عزیزی از انتخابات شهر تهران به عنوان یک الگوی ناموفق در تجمیع انتخابات یاد کرد و افزود: انتخابات در شهرهای تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس بصورت مشترک برگزار میشود. این شهرها در ظاهر تعداد ۳۰ نماینده دارند، ولی در مقام عمل و پاسخگویی انگار هیچ نمایندهای ندارد. به جز چند نفر بقیه نمایندگان ارتباطی با مردم ندارند و شناخت مردم هم در حد تبلیغات انتخاباتی و معرفی لیستها است، در نتیجه انتخابات استانی زمینههای اشرافی گری را تقویت میکند.
انتهای پیام/