در راستای بررسی جزئیات این همایش و دلایل انتخاب لهستان برای میزبانی این نشست گفتوگویی با محسن پاک آیین کارشناس روابط بین الملل و سفیر سابق ایران در جمهوری آذربایجان انجام شده که در ادامه آمده است.
محسن پاک آیین سفیر سابق ایران درجمهوری آذربایجان و کارشناس ارشد روابط بین الملل در گفتو گو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره برگزاری نشست ضد ایرانی در لهستان اظهار کرد: لهستان در بین کشورهای بلوک شرق همواره روابط نزدیکی با ایالات متحده آمریکا داشته و در عین حال تعامل سردی با روسیه داشته است، به خصوص پس از ماجرای اوکراین مواضعی ضد مواضع روسیه اتخاذ کرد که همین امر به نزدیکی بیشتر این کشور با واشنگتن منتهی شد.
وی ادامه داد: در ابتدا آمریکا در صدد بود تا این نشست ضد ایرانی در غرب اروپا یعنی کشورهایی نظیر آلمان، ایتالیا و یا فرانسه برگزار شود. اما کشورهای غرب اتحادیه اروپا به دلیل ارتباط نزدیکشان با ایران و همچنین شناختی که از سیاست های ترامپ داشتند،میزبانی این نشست را نپذیرفتند. از همین رو در نهایت این نشست در شرق اروپا و کشور ضعیفی در اتحادیه اروپا مانند لهستان برگزار شد.
سفیر سابق ایران در آذربایجان سیاستهای لهستان را نزدیک به سیاستهای ترامپ در ایالات متحده آمریکا دانست و ادامه داد: سیاستهای لهستان تابع حزب قانون و عدالت بوده که درواقع حزبی راست و رادیکال است که برنامه هایی مشابه با سیاست های غیرمتعارف ترامپ را دنبال کرده و به عرف و مقررات بین الملل پایبند نیستند، به همین سبب هم درحال حاضر چهرههایی مثل بن سلمان و نتانیاهو که دیدگاههایی رادیکال و متمایل به ترامپ دارند حزب قانون و عدالت را دنبال میکنند .
پاک آیین در تشریح دلایل دیگر انتخاب لهستان برای میزبانی نشست ضد ایران گفت: لهستان در بین دیگر کشورهای بلوک شرق از وضعیت اقتصادی مناسبی برخوردار نبوده و به تازگی از یک نظام سوسیالیستی وارد نظام اقتصادی و بازار آزاد شده است، از همین رو برای توسعه نیازمند سرمایه گذاری کشورهای غربی نظیر آمریکا و سایر دولت ها مانند عربستان و امارات دارد که در زمینه سرمایهگذاریهای اقتصادی وعده هایی به لهستان داده اند. البنه اینکه این وعده ها تا چه میزان تحقق خواهد یافت کماکان در پرده ای از ابهام قرار دارد، اما تمامی این موارد اهرم های فشاری هستند که لهستان را به پذیرش میزبانی این نشست ضد ایرانی وادار کرده است.
وی درپایان در رابطه با اتخاذ رویکرد مناسب ایران در برابر اقدام ضد ایرانی لهستان افزود: تعامل ایران و لهستان همواره روابطی عادی بوده و دو کشور نمایندگانی را در کشور مقابل دارند و به همین دلیل این اقدام ورشو برای تهران بسیار عجیب بود، اما اکنون در وهله اول ایران باید بهطور دیپلماتیک با لهستان وارد مذاکره شده و این کشور را از انجام این کار منصرف کند ، چنانچه ورشو بر اقدام خود پافشاری کرد، باید در ادامه روابط تهران و ورشو تجدید نظر شود.
انتهای پیام/