سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واکنش مقامات ایران به میزبانی لهستان از یک نشست ضد ایرانی/ لهستان؛ فراموشکار یا ناسپاس؟

برگزاری اجلاس ضد ایرانی تحت مدیریت آمریکا در لهستان با انتقاد مقامات ایران روبه رو شده است.

به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، میزبانی لهستان از یک نشست سیاسی با هدف مقابله با ایران خبری بود که وزیر خارجه امریکا در خلال سفر جاری‌اش به منطقه اعلام کرد. مایک پمپئو در گفت‌و‌گو با «فاکس نیور» هدف این کنفرانس را که به دعوت امریکا و در اواخر ماه آینده (۲۴ و ۲۵ بهمن) برگزار خواهد شد، درباره خاورمیانه و با تمرکز بر سیاست‌های منطقه‌ای ایران دانسته است.


بیشتربخوانید: نشست ضد ایرانی در لهستان، سرپوشی بر چالش‌های داخلی واشنگتن


وزیر خارجه امریکا که در سفر به چند کشور خاورمیانه بشدت علیه جمهوری اسلامی موضع‌گیری کرده دعوت کشورها برای شرکت در کنفرانس لهستان را بخشی از دستور کار سفر منطقه‌ای خود توصیف کرده است. این در حالی است که میزبانی لهستان برای برگزاری چنین نشستی آنهم در شرایطی که اغلب کشورهای بزرگ اروپا در مقابل پایبندی ایران به تعهداتش در چارچوب توافق هسته‌ای، می‌کوشند سازوکار مالی حفظ این توافق را نهایی کنند، با واکنش‌های زیادی از سوی مقام‌های مختلف کشورمان رو به رو شده است. واکنش‌هایی که از یک سو به سیاست‌های تقابل جویانه واشنگتن علیه ایران و از سوی دیگر به نادیده انگاشتن تاریخ مسالمت‌آمیز روابط دوجانبه میان ایران و لهستان از سوی مقام‌های این کشور اشاره می‌کند.

در یکی از مهم‌ترین واکنش‌ها محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، از لهستان برای میزبانی کنفرانسی که امریکا می‌خواهد با محوریت ایران برگزار کند، انتقاد کرده است. ظریف در توئیتر نوشت: «جهت یادآوری به میزبان/شرکت‌کنندگان همایش ضدایرانی: کسانی که در آخرین نمایش ضدایرانی امریکا شرکت کردند یا مرده‌اند یا سیاه ‌رو شده‌اند یا به حاشیه رانده شدند. و ایران قوی‌تر از همیشه است. دولت لهستان نمی‌تواند این ننگ را پاک کند: در حالی که ایران، لهستانی‌ها را در جنگ جهانی دوم نجات داد این کشور اکنون میزبان سیرک مذبوحانه ایران‌ستیزان شده است». ظریف به همراه این توئیت عکس‌هایی را منتشر کرده است که یادآور اقدام ایران در پناه دادن به لهستانی‌ها در جریان جنگ جهانی دوم است.

شمخانی: قافیه را باخته‌اند

انتقاد دبیر شورای عالی امنیت ملی به بیانیه امریکا و لهستان درباره برگزاری اجلاسی ضد ایرانی در ماه آینده، متوجه رویکرد ضد ایرانی امریکا بود. علی شمخانی در این باره گفت:«آدمی که می‌گوید تحریم با حداکثر فشار، وقتی به همایش و کنگره می‌رسد مفهومش این است که قافیه را باخته است». سید عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه نیز در واکنش به نشست ضد ایرانی در لهستان با انتشار عکسی از قبرستان لهستانی‌ها در تهران در صفحه توئیترش نوشت: «۱۸۹۲ لهستانی از ۱۹۴۲ تاکنون در قبرستان لهستانی‌ها در قلب تهران آرمیده‌اند». او افزود: «بیش از یکصد هزار لهستانی پس از آزادی از اردوگاه‌های کار اجباری استالین از راه ایران بازگشتند. قبرستان‌ها در ایران بعداز ۳۰ سال قابل جایگزینی هستند، اما مردم تهران ۷۷ سال است که احترام میهمانان خود را نگه داشته‌اند». حشمت‌الله فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم برگزاری اجلاس ضد ایرانی در لهستان را جنگ روانی دانست که می‌تواند به عرصه شکست امریکایی‌ها تبدیل شود. فلاحت پیشه در حالی که توصیه می‌کند باید از طریق دیپلماسی عمومی با چنین اقداماتی علیه ایران مقابله کرد، تأکید داشت که اجلاس لهستان می‌تواند به صحنه شکست امریکایی‌ها تبدیل شود و موج گسترده‌ای از انتقادات سیاستمداران اروپایی و محافل سیاسی و رسانه‌ای امریکا را بر می‌انگیزد.
پمپئو: همکاری امریکا و بحرین

علیه ایران ادامه دارد

با وجود تأکید وزیر خارجه امریکا بر اهداف ضد ایرانی کنفرانس لهستان، یک مقام‌ وزارت خارجه امریکا به «بی‌بی‌سی» گفته انتظار دارند نشست لهستان در سطح وزیران برگزار شود و قرار نیست که یک نشست ضدایرانی باشد و مسائل امنیتی خاورمیانه به‌طور کلی در آن مطرح خواهد بود. با این حال وزیر امور خارجه امریکا ضمن تأکید بر تمرکز این کنفرانس بر مقابله با ایران از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و همچنین وزیران امور خارجه کشورهای عربی نیز برای شرکت در این کنفرانس بین‌المللی دعوت کرده است.

پمپئو که در سومین مقصد سفر منطقه‌ای خود به بحرین رسیده است با انتشار پیامی در صفحه توئیتر خود ضمن اشاره به دیدارهایش با ولیعهد عربستان و پادشاه بحرین بر تداوم همکاری‌های کشورش با بحرین درخصوص ایران اشاره کرده و نوشت: «همکاری امریکا و بحرین کماکان رو به گسترش است، از همکاری درخصوص ایران، یمن و مقابله با تروریسم گرفته تا استقرار ناوگان پنجم دریایی امریکا در بحرین». او پیشتر در سفر به قاهره مهم‌ترین هدف از همکاری امریکا با شرکای منطقه‌ای‌اش را مقابله با نقش آفرینی منطقه‌ای ایران اعلام کرده بود.

لهستانی ها چه چیزی را فراموش کرده اند

انتقاد وزیر خارجه ایران از لهستان به وقایع جنگ جهانی دوم باز می‌گردد که بعد از حمله گسترده آلمان و شوروی به لهستان و اشغال این کشور از سوی دو کشور مهاجم، شوروی هزاران نفر از لهستانی‌ها را آواره خارج از مرزهای این کشور کرد. این در حالی بود که شمار زیادی از لهستانی‌های نجات یافته از جنگ، بتدریج به ایران منتقل و با استقبال گرم ایرانی‌ها مواجه شدند. ایران با کمک صلیب سرخ، اردوگاه‌های پناهندگان لهستانی را سامان داد. پناهندگان که از بندر انزلی وارد ایران شده بودند، اغلب در تهران و بقیه در اصفهان، اهواز و مشهد اسکان داده شدند. کودکانی که نیازمند مراقبت‌های ویژه بودند، به‌دلیل شرایط آب و هوایی بهتر، به اصفهان انتقال یافتند. برای اسکان آنها منازلی اختصاص داده شد و همچنین مدارس، مشاغل و سازمان‌های فرهنگی مخصوص لهستانی‌ها ایجاد شد پاول کورسون خبرنگار لهستانی، در گزارشی در این باره نوشته است: «ده‌ها هزار لهستانی، در جایی چند هزار کیلومتر دورتر از خانه، یعنی در ایران، صاحب خانه و سرپناه شدند. برخی از این لهستانی‌ها حتی زندگی تازه‌ای را در ایران آغاز کردند». او افزوده:«به‌طور طبیعی، کشورهایی که چنین سرگذشت تحسین‌برانگیزی دارند، روابط معاصر خود را نیز آسان‌تر می‌توانند پایه‌ریزی کنند.»

در آن زمان ایران خود با قحطی و کمبود مواد غذایی، نابسامانی سیاسی و اقتصادی در اثر اشغال کشور و... مواجه بود. با وجود این ایرانیان با وجود مصائبی که داشتند از میهمان نوازی دریغ نکردند. وزیر مختار لهستان «کارل بادر» در نامه‌ای به استاندار خراسان از این رفتار ایرانیان چنین یاد می‌کند: «نیات خیرخواهانه جنابعالی نسبت به هم میهنان من، مهاجران لهستانی، تأثیر عمیقی بر من بخشیده‌ است.

طبق گزارش‌هایی که به من رسیده، جنابعالی از روی کمال مرحمت یک دستگاه عمارت بزرگ را در اختیار اطفال یتیم لهستانی گذارده‌اید که در آنجا آنها نگهداری شوند. من از صمیم قلب از مراحم خیرخواهانه و نوع پرستانه جنابعالی متشکرم و اطمینان می‌دهم که لهستانی‌ها برای همیشه کمال امتنان را از جنابعالی خواهند داشت»

بـــــرش
از جمله عکس‌هایی که ظریف در توئیتر خود منتشر کرده است، عکسی از پناهجویان لهستانی در سال ۱۹۴۳ میلادی در اردوگاهی در اصفهان است که اکثریت آنها کودک هستند. ذیل این عکس نوشته است که در این تاریخ 2 هزار و 457 لهستانی که 2 هزار و 43 نفرشان کودک بودند، در جریان جنگ جهانی دوم به ایران پناهنده شده بودند.ظریف همچنین سندی از وابسته نظامی سفارت بریتانیا در تهران منتشر کرده که نشان می‌دهد در مجموع حدود ۲۲ هزار لهستانی در جریان جنگ جهانی دوم به ایران پناه آورده بودند. عکس دیگری که وزیر خارجه ایران در توئیترش منتشر کرده، از قبرستان لهستانی‌ها در تهران است. ظریف عکسی هم از یک نشست ضد ایرانی منتشر کرده که در آن بیل کلینتون، حسنی مبارک و شیمون پرز دیده می شوند.

منبع: روزنامه ایران

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.