به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مهراله رخشانی مهر رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور در هشتمین جلسه شورای هماهنگی بهبود و ارتقای شاخص های آموزشی و پرورشی مناطق محروم و کمتر توسعه یافته اظهار کرد: سرانه فضای کالبدی آموزشی سیستان و بلوچستان ۳/۳ کتر، در کرمان ۴/۹۳،هرمزگان ۵/۶ متر است و متوسط سرانه ۵/۲ متر برآورد شد اما موضوعی که شرایط را بغرنج می کند پراکندگی فضاها در سطح استان هاست.
وی ادامه داد: در سیستان و بلوچستان ۱۷ منطقه از ۳۲ منطقه زیر خط میانگین استان هستند، در آذربایجان غربی هفت منطقه از ۲۳ منطقه، در کرمان ۱۳ منطقه از ۳۱ منطقه و در استان هرمزگان ۶ منطقه از ۲۸ منطقه آموزشی زیر خط میانگین هستند.
رخشانی مهر با بیان اینکه در اعتبارات توزیع شده در سال ۹۷ تفاوت فاحشی نسبت به اعداد سال های ۹۵ و ۹۶ دارد تصریح کرد: در استان آذربایجان غربی اعتبارات امسال به ۱۱۵ میلیارد تومان، در هرمزگان اعتبارات از ۸ میلیارد به ۶۵ میلیاردتومان رسید و علاوه بر همکاری با سایر نهادها در مهر ۹۷ بیش از ۷۰ مدرسه خیر ساز بودند.
رئیس سازمان نوسازی مدارس گفت: در نوسازی مدارس قرار بر این شد سند توسعه چهار استان آماده شود که سند استان های آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان و هرمزگان و کرمان هم آماده است.
وی با اشاره به اینکه در آستانه چهل سالگی انقلاب هستیم گفت: اعداد و ارقام دقیق است و سرانه فضای آموزشی از ۱/۵ مترمربع قبل از انقلاب به رقم ۵/۲ متر مربع رسیده است.
سعید طاهری رئیس امور آموزش و پرورش عمومی و فنی و حرفهای سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اینکه رشد بودجه ۹۸ مطلوب بوده است، گفت: با احتساب رتبه بندی ۲ هزار میلیارد تومانی رشدی حدود ۳۴.۲ درصد را شاهد بودیم، همچنین ۲۰ درصد افزایش بودجه برای افزایش حقوق سنواتی داریم.
وی ادامه داد: رتبه بندی فرهنگیان نیازمند چهار هزار میلیارد تومان اعتبار است که ۲ هزار میلیارد آن سال ۹۸ تامین اعتبار شده است.
طاهری به بودجه سرانه غذایی مدارس شبانه روزی هم اشاره کرد و گفت: سرانه غذایی مدارس شبانه روزی از ۱۰۴ به ۲۹۰ میلیارد تومان افزایش یافت؛ همچنین ۱۹۰ میلیارد تومان برای سبد حمایتی کمک شده است علاوه بر آن بودجه ایاب و ذهاب از ۱۱۳ به ۲۰۶ میلیارد تومان رسیده است و بودجه آسیب های اجتماعی و سرانه مدارس را به ۳۴۹ میلیارد تومان افزایش دادهایم.
رئیس امور آموزش و پرورش عمومی و فنی و حرفهای سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار کرد: چهار استان آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان،کرمان و هرمزگان را در برنامههای رسیدگی به موضوع دانش آموزان بازمانده از تدریس مورد توجه قرار دادیم.
همچنین استانهای لرستان، خراسان شمالی، خوزستان و ایلام را به آن اضافه کردیم و تلاش کردیم بدون هماهنگی با دستگاههای مرتبط کارها پیش نرود.
وی با اشاره به طرح خرید خدمات آموزشی در برخی مناطق محروم تصریح کرد: پایلوت اول در زاهدان و پایلوت بعدی در چابهار خواهد بود.
طاهری اظهار کرد: در حوزه مسائل عمرانی تخصیص ۱۱۰ درصدی اعتبارات را داشتیم و بودجه مناطق محروم سه برابر شد، همچنین زمین چمن مصنوعی برای هزار مدرسه مورد توجه قرار گرفت و مقرر شد در مدارس نیمه تمام هم چمن مصنوعی تعبیه شود.
در ادامه مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در استانهای هدف شاخصهای بهداشتی و سلامت و توجه به فعالیت سفیران بهداشتی در دستور کار است، گفت: میانگین سرانه فضای ورزشی روباز و سرپوشیده ما به ازای هر دانش آموز ۰.۳۳ متر مربع است اما در چهار استان هدف شرایط هرمزگان کمی بهتر است و دیگر استان ها از میانگین فاصله دارند.
وی ادامه داد: ۳۶ میلیارد ریال به آذربایجان غربی، ۴۰ میلیارد ریال به سیستان و ۳۰میلیارد ریال به استان های کرمان و هرمزگان برای بهبود شاخص ها تخصیص یافته است امسال مسابقات ورزشی دانش آموزی دهه فجر در هرمزگان برگزار میشود.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزرات آموزش و پرورش از همکاری بنیاد برکت برای ساماندهی فضای ورزشی و شاخصهای سلامت خبر داد و گفت: تا کنون ۵۰۰ میلیون تومان از مبلغ تعهدی بنیاد برکت پرداخت شده است و در گذشته هم ۲۵۰ میلیارد تومان واریز شد که این رقم به بهبود وضعیت حدود ۱۰۰ مدرسه کمک کرد، البته میزان تعهد ۲ میلیارد تومان است ولی تا تعهد دو میلیاردی مقداری باقی است.
حمیدی با بیان اینکه مهم ترین مشکلات مناطق هدف عدم دسترسی به آب آشامیدنی، نبود سیستم استاندارد گرمایشی و برق رسانی استاندارد و جدانبودن سرویس بهداشتی است که جدا شدن سرویس بهداشتی، تامین آب آشامیدنی با آب تانکری را پیشنهاد میدهیم.
انتهای پیام/