معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: سیاستگذاریهای مسئولین باید به سمت کاهش مصرف دخانیات باشد که در دنیا ۲ مسیر برای این مساله در نظر گرفته شده است.
رستمیان ادامه داد: مسیر اول کاهش عرضه و سخت در دسترس قرار گرفتن دخانیاتت است چرا که این دخانیات کالایی آسیبرسان به شمار رفته و تمهیداتی همچون ارائه نشدن آن به افراد زیر ۱۸ سال، ممنوعیت فروش آن نزدیک مدارس و یا اخذ مالیات بر آن از جمله مواردی است که در زمینه کاهش عرضه در نظر گرفته شده است.
وی گفت: مسیر دوم گسترش آموزشها و فرهنگسازی جهت مصرف کمتر دخانیات است که در کشور ما باید هر دو این مسیر بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
به گفته وی در حال حاضر ایران کمترین عوارض را در میان کشورهای منطقه در زمینه دخانیات دارد به طوری که ۷۰ درصد قیمت خردهفروشی سیگار باید برای آن مالیات در نظر گرفته شود و این مبلغ صرف سلامت مردم، آموزش به دانشآموزان و افزایش فضای فیزیکی برای ورزش باشد.
معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: متاسفانه مالیات اخذ شده در این زمینه در کشور ما ۱۸ درصد است که در واقع از همه کشورها در منطقه کمتر است و اکنون که در فصل بودجه گذاری قرار داریم دولت و مجلس میتوانند با سیاستگذاریهای لازم گام مهمی در جهت سلامت مردم بردارند.
رستمیان با اشاره به اینکه تعداد کارخانههای تولید سیگار در کشور ما دو برابر شده و این موضوع نگران کننده است گفت: از طرفی کمترین عوارض برای فروش دخانیات در نظر گرفته که این مساله خلاف قانون است و از آنجایی که آمار ابتلا به سرطان و بیماریهای خودایمنی با مصرف دخانیات چندین برابر میشود از طریق برگزاری همایشی در این زمینه تلاش میکنیم پیامهای اجتماعی لازم را به مردم برسانیم.
انتهای پیام/