سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رسانه ملی در چهل سال انقلاب اسلامی چه دستاوردهایی داشته است؟

سی و نهمین نشست «شنبه‌های انقلاب» با موضوع «صداوسیما» و با هدف تبیین دستاورد‌های چهل ساله انقلاب اسلامی در این حوزه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، سی و نهمین نشست «شنبه‌های انقلاب» با موضوع «صداوسیما» و با هدف تبیین دستاورد‌های چهل ساله انقلاب اسلامی در این حوزه برگزار شد.

در این مراسم که در مرکز همایش‌های بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار شد، دستاورد‌های چهل ساله انقلاب اسلامی در بخش رویکردها، نظریه پردازی و الگودهی رادیو و تلویزیون، دستاورد‌های حوزه سیما، دستاورد‌های حوزه صدا و ... مورد بررسی قرار گرفت.

در ابتدای این نشست علیدادی معاون فنی صدا و سیما گفت: در حوزه زیر ساخت‌ها سازمان صدا و سیما گستردگی و پیچیدگی فراوانی دارد. در دهه سوم انقلاب زیر ساخت‌های صدا و سیما کامل شد و در دهه چهارم ما نسل دیگری از فناوری را در ساختار جدید تکنولوژی و فناوری وارد مجموعه کردیم.

پس از انقلاب بجز یک مورد هیچگونه واردات فنی برای سازمان صدا و سیما انجام نشد

وی ادامه داد: ما قبل از انقلاب فقط پخش دو شبکه تلویزیونی را داشتیم که یکی فقط برای تهران و دیگری برای پوشش ۵۰ درصد کشور بود. پس از انقلاب تعداد این شبکه‌ها تا دهه دوم انقلاب به هفت شبکه تلویزیونی افزایش یافت. ما تا قبل از انقلاب در زمینه فنی تقریباً هیچ کاری انجام نمی‌دادیم و فقط شرکت‌های خارجی در این زمینه فعال بودند؛ اما پس از انقلاب اسلامی بجز یک مورد خرید تجهیزات از خارج از کشور، هیچگونه واردات فنی برای سازمان صدا و سیما انجام نشد.

وی عنوان کرد: امروز میزان پوشش آنالوگ در کشور ۱۰۰ درصد است و در حوزه دیجیتال هم به پوشش ۹۵ درصدی رسیده ایم. این موجب شده تا مردم در دور دست‌ترین روستا‌ها هم دسترسی به تلویزیون داشته باشند.

برنامه ریزی برای صادرات دستاورد‌های فنی

معاون فنی صدا و سیما تصریح کرد: ما در حال حاضر به فکر صادرات دستاورد‌های فنی هستیم و شرکت‌های ما در حال رقابت با شرکت‌های برتر جهان هستند. کیفیت محصولات فنی سازمان صدا و سیما به دلیل اقلیم پیچیده کشور ما از تکنولوژی و فناوری بالایی برخوردار است. در گذشته دکل‌های رادیویی ما از کانادا وارد می‌شد و مورد استفاده قرار می‌گرفت؛ اما در حال حاضر توانسته ایم که آن را با بهترین کیفیت تولید کنیم.۲۸۰  شبکه تلویزیونی و ۱۶۵ شبکه رادیویی را از طریق سیگنال‌های ماهواره‌ای ارسال می‌کنیم که عدد قابل توجهی است و همه‌ آن‌ها در سیستم ماهواره‌ای قابل دریافت است.

علیدادی اظهار کرد: در سیگنال رسانی زمینی هم در این چهار دهه دو سه نسل تغییر پیدا کرده ایم و جزو معدود کشور‌هایی هستیم که وابستگی چندانی به ماهواره نداریم و سیگنال رسانی زمینی کاملی داریم. ما در انتخابات سال ۹۰ توانستیم این توسعه سیگنالی را به نمایش بگذاریم و ارتباطات زنده با ۳۰ مرکز استان را به راحتی برقرار کنیم. این موضوع توان داخلی ما را نشان داد و حدود ۸۵ درصد سیگنال‌های زمینی ما توان برطرف کردن نیازها را دارند.

وی با مقایسه تعداد شبکه‌ها و استودیو‌های قبل و پس از انقلاب اسلامی، اظهار کرد: در بخشی از آمار‌ها مانند شبکه‌های استانی در قبل از انقلاب از صفر به ۳۰ شبکه رسیده ایم و دیگر نمی‌توان به آنها شبکه استانی گفت؛ زیرا پخش بیست و چهار ساعته دارند و مانند شبکه‌های سراسری از تمام امکانات برخوردارند. در حال حاضر کارشناسان فنی سازمان صدا و سیما در کشور‌های همسایه کار صفر تا صد راه اندازی پروژه‌های استودیویی را انجام می‌دهند که در همین زمینه درخواست ما از دولت حمایت برای صادرات توان فنی مهندسی نیرو‌های متخصص سازمان است.

معاون فنی صدا و سیما در پایان درباره فناوری‌های آینده این معاونت و پروژ‌ه های در دست ساخت، تصریح کرد: هوشمندسازی سیستم فرستنده‌های زمینی و توسعه فناوری‌ها با تکیه بر توان داخل از برنامه اصلی ما در آینده است.

دیگر کسی فیلم فارسی و سریال‌های مبتذل از تلویزیون نمی‌بیند

در ادامه، خیامی معاون طرح و برنامه معاونت سیما گفت: تعداد شبکه‌هایی که علیه جمهوری اسلامی راه اندازی شده اند و در حال کار هستند، بی سابقه است. علی رغم تمام کار محتوایی که علیه ما و ارزش‌های موجود در جامعه ما می‌شود، اما ما کار‌های مهمی در زمینه سریال سازی و تولید محتوا انجام داده ایم.

وی با اشاره به اینکه دیگر کسی فیلم فارسی و سریال‌های مبتذل از تلویزیون نمی‌بیند، عنوان کرد: ما امروز با ۱۷ شبکه تلویزیونی در خدمت مردم هستیم. گرامیداشت آیین‌های معنوی و دینی ما که تا قبل از انقلاب به آن‌ها پرداخت نمی‌شد، امروز با بهترین نوع پوشش تلویزیونی انجام می‌شود.

خیامی ادامه داد: برای سریال هزاردستان تلویزیون مشکل لوکیشن داشت، اما امروز ما یکی از شهرک‌های بزرگ منطقه را داریم و در حال توسعه آن هستیم و به زودی خبر‌های خوشی درباره شهرک غزالی خواهیم داد.

معاون طرح و برنامه معاونت سیما با بیان اینکه در ۲۵ سال قبل از انقلاب در کل ۸ ساعت انیمیشن تولید شده است، تصریح کرد: در حال حاضر در چهل سالگی انقلاب شاهد هستیم که سالانه چندین هزار ساعت انیمیشن تولید و نمایش داده می‌شود.

طلوعی رئیس مرکز افکارسنجی سازمان صدا و سیما هم در این نشست گفت: محور برنامه‌های سازمان در چند سال اخیر متناسب با نیازسنجی مخاطبان بوده است و با توجه به متغیر‌های تاثیرگذار و رقبایی که در این سال‌ها داشته ایم، نمودار مخاطبان صدا و سیما رشد و افزایش داشته است.

وی عنوان کرد: شبهه شناسی انقلاب اسلامی در موضوع چهل سالگی انقلاب اسلامی در رسانه‌های معاند از جمله کار‌هایی به شمار می‌رود که این مرکز با دقت آن را انجام می‌دهد. اگر برای هر کدام از معاونت‌های سازمان صدا و سیما نشستی ترتیب داده شود باز هم زمان و حق مطلب ادا نخواهد شد، اما رسانه ملی توانسته توفیقات فراوانی را در زمینه‌های مختلف به دست آورد که شاید با توجه به سیل هجوم دشمن به افکار عمومی کشور کم نظیر است.

همچنین، فاطمی معاون نمایشی امور استان‌ها و دبیر برنامه‌های چهل سالگی سازمان صدا و سیما در این نشست گفت: انقلاب اسلامی در استان‌ها کم‌تر روایت شده است و ما تلاش کردیم همه‌ی آنچه در آرشیو‌ها وجود داشته را بازسازی کنیم و بتوانیم از آن در مستند‌های تولیدی ویژه چهل سالگی انقلاب استفاده کنیم. انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود و اگر ما دچار جنگ تحمیلی نمی‌شدیم، امروز بسیار جلوتر از این بودیم. تهاجم دشمن در حال حاضر به جنگ نرم تبدیل شده است و باید رسانه ابزارش را به روز‌تر و گسترده‌تر کند؛ زیرا جبهه اول مبارزه به شمار می‌رود.

۱۴۰ شبکه رادیویی و تلویزیونی شبانه روز در حال تولید محتوا هستند

وی با اشاره به اینکه امروز ۳۰۶ شبکه فارسی زبان جمهوری اسلامی را هدف قرار داده است، تصریح کرد: ما ۱۴۰ شبکه رادیویی و تلویزیونی داریم که شبانه روز در حال تولید محتوا هستند که ۷۰ شبکه آن استانی است. ما در شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی چندین هزار ساعت برنامه ویژه چهل سالگی به تولید رسانده ایم که به زودی پخش آن‌ها آغاز خواهد شد. در تلویزیون قبل از انقلاب سریال‌های ساخته شده به انگشتان یک دست هم نمی‌رسید؛ اما پس از انقلاب اسلامی توانستیم در سریال سازی و محتوای آن‌ها به شکلی عمل کنیم که اولویت‌های انقلاب در آن‌ها گنجانده شود. سریال‌های الف ویژه ای هم در استان‌ها تدارک دیده شده است؛ مانند سریال شهید بهشتی، سریال ابوذر زمانه، سریال شهید تجلایی و سریال جلال که کار‌های بزرگی هستند و به ترتیب در استان‌ها نمایش خود را آغاز می‌کنند.

گفتنی است برنامه «شنبه‌های انقلاب» که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی برگزار می‌شود، شنبه‌های هر هفته یکی از دستاورد‌های انقلاب اسلامی در موضوعات مختلف را با حضور چهره‌های شاخص آن حوزه بررسی می‌کند.

 

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.