در این جلسه موضوع نحوه و آئین نامه صدور مجوز مؤسسات قرآنی بود مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در این رابطه تأکید شد کارگروهی مشترک توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شده و در نتیجه آن، توافق نامهای جهت صدور مجوز مؤسسات قرآنی در ۷ ماده و ۳ تبصره تنظیم شده است تا به تصویب در شورای توسعه فرهنگ قرآنی برسد.
در این توافق نامه تشکیل هیئتی با عنوان «هیئت هماهنگی صدور مجوز مؤسسات قرآنی» پیش بینی شده است که به منظور هم افزایی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت خواهد کرد.
"تصویب ضوابط یکسان در صدور مجوز"، "رصد فرآیندهای اجرایی ۲ دستگاه" و "تدوین برنامههای مؤثر در افزایش هم افزایی و هماهنگی ۲ دستگاه" از جمله وظایف و اختیارات پیش بینی شده برای این هیئت است.
"تمرکز بر فعالیتهای استانی مؤسسات قرآنی"، "پیش بینی ضوابط تمدید مجوزها"، "توجه به هیئتهای دارای ماهیت غیردولتی"، "تدقیق در تشریفات اجرایی و شکلی صدور مجوز"، "تقسیم وظایف اجرایی دو دستگاه براساس رسالتهای آموزشی و ترویجی" و "تعیین تکلیف حمایتهای مالی دو دستگاه" از جمله مواردی بود که توسط اعضا مورد توجه قرارگرفت.
در ادامه تأکید شد که "آئین نامه صدور مجوز مؤسسات قرآنی" پس از تصویب نهایی در شورای توسعه فرهنگ قرآنی لازم الاجراست.
همچنین در این جلسه عاملی با تقدیر از خدمات دکتر محمدرضا مخبر دزفولی دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در دوران مسئولیت آقای دکتر مخبر دزفولی پایه بسیاری از خدمات بزرگ گذاشته شده است و من باید تاکید کنم که بنده دبیرخانه را "آباد" تحویل گرفتم و امیدواریم با توفیق الهی و همکاری مجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی بتوانیم این مسیر را به جلو ببریم.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران شفافیت اطلاعاتی را دارای اهمیت دانست و افزود: با توجه به مصوبه مجلس شورای اسلامی در مورد دسترسی آزاد به اطلاعات که مرتبط با اطلاعات عمومی است، شایسته است سامانهای برای شفافیت تراکنشهای مالی و اداری مرتبط با منابع مالی خدمات قرآنی راه اندازی شود.
وی افزود: شفافیت اطلاعات مالی برای فعالیتهای قرآنی که خدمت بزرگ و باشرافتی است، اعتماد آفرین و بازدارنده دادههای دستکاری شده و غلط خبری خواهد بود. براین اساس مقرر شده ماده ۸، سند اصلاحی توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی، اصلاح شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی طبق فرمایش مقام معظم رهبری (مدظله العالی) "قرارگاه سیاستگذاری، برنامه ریزی راهبردی، نظارت و ارزیابی و کمک به اجرائی شدن مصوبات در دو حوزه گسترده و مهم "علم و فناوری" و "فرهنگ و جامعه" است.
وی افزود: این مسئولیت سنگینی که رهبرحکیم و الهی انقلاب بر عهده ما گذاشته اند نیاز به نوعی آرامش و دوری از فعالیت اجرایی دارد و شایسته است دبیرخانه و ستادهای مربوطه بر وظایف اصلی خود متمرکز شوند.
انتهای پیام/