سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشف تزیینات گچبری و مهره‌کوبی جدید در بقعه عبدالصمد نطنزی

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نطنز گفت: به گواه کارشناسان میراث فرهنگی، لایه‌های کشف شده جدید دارای تزیینات گچبری و مهره کوبی در بقعه شیخ عبدالصمد نطنزی متعلق به دوره سلجوقی است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،حسین یزدانمهر رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نطنز با اشاره به پیدا شدن لایه‌های جدید تاریخی در بقعه شیخ عبدالصمد نطنزی اظهار کرد: لایه‌های تاریخی جدیدی که اخیرا توسط کارشناسان میراث فرهنگی با تطبیق سبک معماری در این بقعه قدیمی ارزشمند کشف شده است متعلق به دوره سلجوقیان با قدمتی ۸۰۰ ساله است.

وی گفت: در سال ۹۵ با همکاری اداره میراث فرهنگی نطنز مقرر شد در چهار نقطه از بقعه لایه برداری آغاز شود.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نطنز تصریح کرد: در اقدامات صورت گرفته در تراز ۱.۵ متر لایه‌های جدیدی همراه با تزیینات گچ بری و مهره کوبی مشاهده شد که به گواه کارشناسان متعلق به دوره سلجوقی است.

وی گفت: مجموعه تاریخی مسجد جامع نطنز دارای سه بخش مسجد، بقعه و خانقاه است که به جز بخشی از مسجد که متعلق به دوران آل‌بویه با قدمت بیش از یک هزار سال است، مابقی متعلق به دوران ایلخانیان با قدمت بیش از ۷۰۰ سال است.

یزدانمهر افزود: بقعه شیخ عبدالصمد نطنزی که متعلق به دوران ایلخانیان بوده است، دارای پایه‌های قدیمی‌تر یعنی دوران سلجوقیان است که اطلاعات کامل نیازمند تحقیقات دقیق‌تر و کارشناسی‌تر است.

این مجموعه شامل یک شبستان هشت ضلعی گنبددار آجری، آرامگاه شیخ نورالدین عبدالصمد با یک گنبد مخروطی شکل هشت وجهی، سردر خانقاه و مناره مرتفعی است که نظر هر بیننده‌ای جذب می‌کند.

 

انتهای پیام/م

 

پیدا شدن لایه‌های جدید تاریخی در بقعه شیخ عبدالصمد نطنزی

.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.