سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد:

در مرحله تبیین مشکلات باقی مانده ایم/مشکلات زیرساختی استان جدی است

استاندار خراسان جنوبی گفت:یکی از مشکلاتی که در استان وجود دارد این است که همه در مرحله تبیین مشکلات باقی مانده اند، در حالی که مشکلات کاملا مشخص و احصا شده و نیازی به گزارش و آمار ندارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ،معتمدیان استاندار خراسان جنوبی در دیدار با رؤسا و اعضای شورا‌های اسلامی تابعه شهرستان نهبندان گفت: یکی از مشکلاتی که در استان وجود دارد این است که همه در مرحله تبیین مشکلات باقی مانده اند، در حالی که مشکلات کاملا مشخص و احصا شده و نیازی به گزارش و آمار ندارد.

وی افزود: یکی از آسیب‌هایی که در استان وجود دارد این است که حل مشکلات را اولویت بندی نکرده ایم و متأسفانه در نهبندان روستا‌هایی وجود دارد که مردم آب آشامیدنی ندارند.

معتمدیان گفت: مشکلات استان و شهرستان باید براساس اولویت بندی و دسته بندی، بررسی و رفع شود که در دستور کار است.

استاندار خراسان جنوبی افزود: نهبندان براساس شاخص‌های توسعه، توسعه نیافته‌ترین شهرستان در خراسان جنوبی است و مشکلات زیرساختی در این شهرستان ریشه تاریخی دارد و مربوط به دولت فعلی و دولت‌های قبل نیست بلکه به عدم توجه رژیم گذشته نسبت به این منطقه برمی گردد.

وی گفت: تاکنون نظام اسلامی در این منطقه خدمات بسیار ارزنده‌ای را ارائه کرده است، اما محرومیت‌هایی در بخش‌های زیرساختی، عمرانی و کمبود‌هایی در استان و شهرستان هنوز وجود دارد که باید با همت مضاعف مسئولان و مردم برطرف شود.

معتمدیان افزود: براساس گزارش واصله و جمع بندی این جلسه، مشکلات بیشتر از ظرفیت‌ها است.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به سفر سال ۱۳۷۸ مقام معظم رهبری به شهرستان نهبندان اظهار کرد: ایشان در جمع مردم نهبندان فرموده اند که من می‌خواهم با سفر به نهبندان توجه مسئولان را به این منطقه و مناطقی از این قبیل جلب کنم.

نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی بیان کرد: طرح توسعه نهبندان در ۲۰ سال گذشته به تصویب رسیده و علیرغم اینکه کار‌های زیادی در این منطقه انجام شده است، باید بررسی کنیم که چرا در زمینه محرومیت زدایی توفیقی نداشته ایم.

وی تصریح کرد: در سفر‌ها و برنامه هایمان به شهرستان‌ها به دنبال این نیستیم که تشریفاتی باشد یا مزاحمتی برای مردم و مسئولان ایجاد کنیم و در آخر هم خروجی نداشته باشد.

معتمدیان ادامه داد: نباید امید مردم را به ناامیدی تبدیل کنیم، مردم با هزاران امید منتظر هستند که مسئولان به شهرستان بیایند و اقدام خوبی رخ دهد.

استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه بررسی‌های میدانی تأثیرگذارتر از گزارش‌های پشت در‌های بسته است، گفت: برنامه ما این است که در شهرستان‌ها حضور پیدا کنیم و از نزدیک با مشکلات مردم آشنا شویم و با اولویت بندی و دسته بندی، مشکلات را با استفاده ظرفیت‌های استانی و ملی پیگیری کنیم.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی از بودجه حداقلی برخوردار است و پایه بودجه‌ای قوی ندارد ،افزود: دلایل مختلف از جمله وسعت زیاد و جمعیت کم موجب شده تا اجرای بسیاری از طرح‌های زیرساختی در استان توجیه ملی نداشته باشد.

معتمدیان گفت: وضعیت راه‌های استان مناسب نیست و براساس اخبار، مردم به راحتی جان خود را در راه‌ها از دست می‌دهند که این موضوع ما را متأثر می‌کند.

استاندار خراسان جنوبی گفت: باید وقت گذاشتن‌ها و برگزاری جلسات مختلف خروجی داشته باشد، جلسات، سخنرانی و فضای تبلیغاتی را کم کنیم و به سمت کار کردن برای مردم برویم.

وی افزود: نیاز است که نمایندگان مردم در مجلس و اعضای شورا‌های اسلامی به مسئولان دستگاه‌های اجرایی برنامه بدهند تا براساس اولویت‌ها مشکلات حل شود.

معتمدیان گفت: در خصوص بارندگی‌ ها وضعیت خوبی در استان پیش بینی نمی‌شود و این مسائل اقلیمی و جغرافیایی روز به روز مشکلات مردم را بیشتر می‌کند.  

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه برای تأمین آب استان برنامه‌های کلانی توسط دولت دنبال می‌شود، افزود: بحث انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور آغاز شده و در زمینه آب‌های رژف نیز مطالعات نهایی آن در استان در حال انجام است که تاکنون نتایج مطالعات آب‌های ژرف مثبت بوده است.

وی اظهار کرد: همچنین اقدامات خوبی در زمینه آبخیزداری و باروری ابر‌ها در استان دنبال می‌شود و در این استان خشکسالی زده سالانه ۷۰۰ میلیون مترمکعب روان آب هدر می‌رود که مهار کردن این آب‌ها در کوتاه مدت مشکلات کشاورزان را حل می‌کند.

معتمدیان گفت: مشکلات زیرساختی استان جدی است که نیاز به کار و تلاش مضاعف وجود دارد، یکدیگر را متهم کردن و به گذشته برگشتن مشکلی را حل نمی‌کند و باید همه در کنار یکدیگر با دنبال کردن اولویت‌ها مشکلات مردم را حل کنیم.

استاندار خراسان جنوبی افزود: ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی ما گذشته است و خراسان جنوبی دارای ظرفیت‌های بالقوه‌ای است و نعمت‌های خدادادی در تمام شهرستان‌ها وجود دارد که اگر با تلاش مسئولان این ظرفیت‌ها تبدیل به بالفعل شود، پسوند محرومیت از استان حذف خواهد شد.

نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی با اشاره به تعطیلی بازارچه دوکوهانه شهرستان نهبندان که با حضور مقام معظم رهبری ایجاد شده است، گفت: تلاش ما این است که موانع را برداریم تا این بازارچه ظرفیت حداقلی را برای تأمین معیشت مرزنشینان ایجاد کند و دیپلماسی‌ها در این زمینه در سفر اخیر به افغانستان انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه نهبندان یکی از شهرستان‌های غنی از نظر تنوع مواد معدنی در خراسان جنوبی است، افزود: باید تلاش کنیم که برای فرآوری این مواد معدنی سرمایه گذار جذب کنیم و ظرفیت‌های خراسان جنوبی و این شهرستان در سطح کشور معرفی شود که در این زمینه برنامه‌هایی را دنبال خواهیم کرد.  

معتمدیان با تأکید بر اینکه باید با تلاش مسئولان نگاه ملی به مناطق کم برخوردار ایجاد شود، گفت: فردا در جلسه جمع بندی، مشکلات شهرستان دسته بندی و به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ خواهد شد و براساس ظرفیت‌های استانی قول حل مشکلات شهرستان را می‌دهیم و قول پیگیری مشکلات استان را در سطح ملی نیز می‌دهیم.

استاندار خراسان جنوبی با تشریح روند بازدید و سرکشی از شهرستان‌های استان افزود: ابتدا معاونان به همراه مدیران کل متولی در شهرستان حضور پیدا می‌کنند، بررسی‌های میدانی را انجام می‌دهند و در مرحله بعد بنده به همراه مدیران کل حضور پیدا می‌کنیم و از نزدیک مسائل و مشکلات را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

وی اظهار کرد: کمیته پیگیری مصوبات شهرستان‌ها را تشکیل خواهیم داد و مصوبات تا زمان اجرایی شدن پیگیری می‌شود و پیگیری مصوبات سفر‌های شهرستانی با معاونان استانداری است.

شهرستان نهبندان با ۲۶ هزار کیلومترمربع مساحت از شمال و غرب به شهرستان بیرجند، از جنوب به استان‌های سیستان و بلوچستان و کرمان و از شرق به افغانستان و شهر زابل محدود می‌شود.

مرکز این شهرستان در ۲۰۰ کیلومتری بیرجند است.
انتهای پیام/غ

نهبندان،توسعه نیافته‌ترین شهرستان در خراسان جنوبی

برچسب ها: استاندار ، شورای شهر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.