زبان تصویر که زبان مشترک انسانها در همه زمانها و مکانهاست، در دنیای بیصدای ناشنوایان نقش اصلی را در انتقال اطلاعات و احساسات برعهده دارد. در دنیای ناشنوایان اما، تصویر جایگزین صدا میشود و عاملی برای برقرار کردن ارتباط که متاسفانه در این زمینه سینما نتوانسته موفق عمل کند و ناشنوایان در این چند سال از رفتن به سینما محروم شدند. البته مدتی است که برخی از سینماها با ترجمه بعضی از فیلم ها این امکان را برای آنها مهیا کردند. بر همین اساس مصاحبه ای با برخی هنرمندان و ناشنوایان داشتیم که در ادامه آن را می خوانید؛
علی دهکردی بازیگر سینما و تلویزیون، در خصوص کوتاهی مسئولان در اجرایی کردن این طرح گفت: سینما هنر صنعتی است که همه مردم حق استفاده از آن را دارند و اگر تا به امروز جامعه ناشنوایان از این گردونه کنار گذاشته شدند، از کوتاهی برخی از مسئولان است که حقی را برای آنها قائل نشدند.
وی ادامه داد: قبل از هر چیز باید این موضوع بین صاحبان فیلم ها اتفاق بیفتد و یکی از نسخه های فیلمشان را مختص ناشنوایان قرار دهند تا این افراد هم بتوانند به راحتی پای فیلم های مورد علاقه خود بنشینند.
علی سرتیپی تهیه کننده سینما هم در این باره اظهار داشت: چند وقتی است نهضتی راه افتاده تا تعدادی از فیلم های سینمایی را برای ناشنوایان اکران کنیم. امیدواریم این حرکت ادامه دار باشد و دیگر سینماها هم این رویه را دنبال کنند و یک اتفاق خوب را رقم بزنند و قدم کوچکی را برای این عزیزان بردارند. نمی دانم چرا تا به امروز این غفلت صورت گرفته و کسی در این زمینه قدمی برنداشته؛ اما با پیگیری دوستان ناشنوا باعث شد تا ما هم برای جبران این غفلت سانس هایی را برای نمایش آثار برای ناشنوایان قرار دهیم. استقبال خوبی هم صورت گرفت که اگر ادامه دار باشد، سانس های بیشتری را برای این دوستان اختصاص خواهیم داد.
امیر طهرانی مدیر اجرایی سینما اشاره در ادامه درباره نیاز این افراد به سینما و ارتباطشان با مردم جامعه عنوان کرد: جامعه ناشنوایان تا به امروز از محرومیت های مختلفی برخوردار بودند و مدتی است که با حمایت برخی از مدیران سینمایی، توانستیم سینمای ناشنوایان را با دوبله هفت فیلم سینمایی شروع کنیم. امروز می توانیم بگوییم که جامعه ناشنوایان توانستند اولین ارتباط را با سینما برقرار کنند. قشری که تا به امروز سینما نمی آمدند، حالا می توانند سانس ها را پر کنند و به این چرخه کمک کنند.
وی ادامه داد: وقتی ما فیلم می بینیم می توانیم به جای شخصیت ها و زندگی کنیم و درس های بسیاری را بیاموزیم؛ اما جامعه ناشنوایان نمی توانستند از این امکانات استفاده کنند. الان با کمک سینما می توانند با جامعه اطرافشان ارتباط برقرار کنند و به احساسات خودشان پی ببرند و سینما این امکان را به آن ها می دهد، ناشنوایان افرادی هستندکه توانمندی های بسیاری دارند اما باید زمینه رشد را برای آن ها مهیا کنیم تا بتوانند با جامعه و سینما ارتباط برقرار کنند و این خود زمینه ای می شود تا آن ها بتوانند وارد اجتماع شوند.
وی خاطرنشان کرد: ناشنوایان ایران جمعیتی حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را تشکیل میدهند. من امیدوارم همانطور که زبان اشاره ناشنوایان را با سینما آشتی داده است، بتوانیم با جذب حامیان و همکاران بیشتر موانع موجود برسر راه استفاده ناشنوایان از سینما را به طور کامل برداریم تا نقش این رسانه در تعلیم و تربیت و تفریح و سرگرمی این قشر پررنگ تر از همیشه شود.
احمد امینی یکی از ناشنواها در ادامه خاطرنشان کرد: زمانی که به سینما می آمدم، در تاریکی سینما به پرده ای زل می زدم که تنها تصاویر آن تکان می خورد و من هیچ چیز از آن را درک نمی کردم. زمانی هم که از اطرافیان در خصوص آن می پرسیدم میگفتند ساکت باش و حرف نزن. با این شرایط دیگر نمی خواستم به سینما بیایم؛ چون هیچ چیز از فیلم متوجه نمی شدم و خانواده ام هم نمی توانستند کل فیلم را برایم ترجمه کنند. اگر بستری را مهیا کنند که ما هم بتوانیم از سینما و تلویزیون استفاده کنیم، بهتر می توانیم به درون جامعه بیاییم و مردم هم ما را در کنار خودشان بپذیرند.
انتهای پیام/