سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چطور از سرمای شدید جان سالم به در ببریم؟ + اینفوگرافی

فصل زمستان علی‌رغم جذابیت و زیبایی‌اش با مخاطراتی همراه است که در این گزارش سعی شده تا نکات ایمنی برای جلوگیری از بروز حوادث ناشی از بارش برف و باران ذکر شود.

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، گاهی اوقات نواحی دارای آب و هوای معتدل نیز با توفان زمستانی یا سرمای بسیار سخت روبرو می‌شوند که می‌تواند موجب سیل، توفان، مسدود شدن بزرگراه‌ها و جاده‌ها، سقوط تیرک‌های برق، تلفن و هیپوترمی (کاهش شدید دمای بدن) شود.

پیش از زمستان سخت و سرمای شدید چه کار کنیم؟

در فصل زمستان به همراه داشتن وسایلی چون نمک برای آب کردن یخبندان، ماسه برای تسهیل حرکت، بیلچه مخصوص برای برف روبی و سوخت کافی امری ضروری است. همچنین لازم است برای جلوگیری از نفوذ سرما به داخل منازل، پنجره‌ها با پلاستیک پوشانده شوند.

خودروی خود را با شرایط زمستانی انطباق دهید:

در فصل زمستان ترمینال باتری ماشین باید تمیز و ضد یخ به اندازه کافی باشد که منجمد نشود. همچنین سیستم گرمایش و بخاری و ترموستات به خوبی کار کند و برف پاکن‌ها، چراغ‌های روشنایی و هشدار دهنده و ترمزها نیز بررسی شود. باید تایرهای مخصوص برف یخ شکن یا زنجیرچرخ تهیه شود و بهتر است فیلتر هوا و سوخت در فصل زمستان تعویض شود.

در صورت امکان در برف و کولاک رانندگی نکنید و اگر مجبور بودید، در جاده‌های اصلی رانندگی و از رفتن به راه‌های میانبر خودداری کنید و هرگز در شب و تنهایی رانندگی نکنید و دیگران را از حرکت خود مطلع سازید.


بیشتر بخوانید: چگونه زنجیر چرخ ببندیم؟ + اینفوگرافی


در سرمای شدید چه کنیم؟

وضعیت هوا را از صدا و سیما پیگیری کنید؛ مایعات زیاد بنوشید و از مصرف کافئین خودداری کنید. همچنین هنگام برف‌روبی خود را خسته نکنید، زیرا موجب وارد شدن فشار بر قلب و بروز حمله قلبی می‌شود و قبل از برف‌روبی قدری نرمش کنید.

در مصرف سوخت صرفه‌جویی کنید و در صورت استفاده از بخاری نفتی به جریان تهویه اتاق دقت کنید و مخزن بخاری نفتی را خارج از محدوده سکونت از نفت پر کنید.

مواظب بروز علائم هایپوترمی بدن (کاهش شدید دمای بدن) باشید مانند لرزش غیرقابل کنترل، از دست رفتن حافظه، اختلال در جهت یابی، لکنت زبان، خواب آلودگی و ناتوانی که در صورت بروز این علائم فوری مصدوم را به نقطه‌ای گرم منتقل کنید و کمک پزشکی بخواهید.

اگر در کولاک در داخل خودرو محبوس شدید به نکات زیر توجه کنید:

در مکانی توقف کنید که احتمال پیدا کردن توسط گروه نجات زیاد باشد. چراغ‌های خطر را روشن کنید و برای گرم نگهداشتن داخل ماشین در هر ساعت ۱۰ دقیقه موتور بخاری را روشن و مرتب برف لوله اگزوز را پاک کنید و مواظب باشید تا باتری خودرو از کار نیفتد و بعد از کولاک خودرو را ترک کرده و پیاده‌روی کنید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.